Autós Nagykoalíció

Autós Nagykoalíció: megalakult a motoros tagozat

2014.12.15.

Az Autós Nagykoalíció tagozataként megalakult a Motoros Nagykoalíció – jelentette be Knezsik István, az ANK elnöke a szervezet évzáró rendezvényén, amelyet hétfőn Zsámbékon, a Driving Camp épületében tartottak.

A jövő elkezdődött – idézte Knezsik István az ANK 2015-ös szlogenjét, s felidézte a múltat is. Hatodik éve, hogy az ANK elindult a saját útján.

Knezsik István elnök bejelenti a motoros tagozat létrejöttét. Fotók: Besenyei Gergely

Az ember akkor igazán ember, ha a lehetséges változatok közül a legnehezebbet választja – idézte Bólyai Jánost az elnök, majd egy afrikai mondással is megspékelte köszöntőjét, eszerint ha beülsz bárkinek a csónakjába, előbb-utóbb evezned kell.

Az évzárón az ANK mintegy száz tagja, pártoló tagja, együttműködő partnere, valamint a sajtó képviselői vettek részt.

Knezsik István elnök a szakma megújulását és az ezzel összhangban lévő az ANK céljait és fejlődésének irányát fogalmazta meg. Ennek megfelelően ANK erősíteni kívánja a szakmai munkát új-, és megfiatalított szakmai tagozatok és intenzívebb kommunikáció segítségével. Megújult Márkakereskedői Tagozat és a tagozatként működő Motoros Nagykoalíció mutatkozott be.

Együtt a tagság.

A márkakereskedői tagozat - Schiller Gábor, és ifj. Máté Márton vezetésével - tagjai aktív, jelentős tapasztalattal rendelkező, ugyanakkor fiatal, ambiciózus szakemberek, akik elkötelezettek szakmájuk iránt és a jelentős tapasztalat mellett komoly szakmai ismereti háttérrel rendelkeznek, felkészültek az üzleti, gazdasági kihívások kezelésére, a lehetőségek kihasználására. Az országos gépjármű piac kereskedői, és fogyasztói oldalról is jelentősen átalakult. Az átrendeződés napjainkra lezárult, azonban az új, hosszabb távon is fenntartható, és a fejlődő műszaki megoldások beillesztését és kezelését jól követő rendszer kialakítását hivatott az ANK márkakereskedői tagozat támogatni, elősegíteni, felkészíteni, hatékonyabbá tenni.

Az elnökség Máté Mártont hallgatja.

A motoros szervezetek összefogásával az Autós Nagykoalíció tagozataként megalakult a Motoros Nagykoalíció (MNK). A tagozatot Szloboda Tamás vezeti. Az MNK – mint szakmai érdekképviseleti szervezet - alapvető célja a motorkerékpárt és robogót használók biztonságos közlekedésének támogatása, a közlekedési kultúra, valamint a közlekedés biztonság növelése érdekében az oktatás fejlesztése.

ANK zászlajára tűzte a közlekedés biztonságának fejlesztését, hogy „aki reggel elindul, este épségben haza is érjen”.

Szloboda Tamás, a Motoros Nagykoalíció tagozatvezetője a célokat ismerteti.

Szloboda Tamás elmondta, ma Magyarországon 154.000 regisztrált motorkerékpárt tartanak számon, a rendszám nélküli segéd-motorkerékpárok és robogók számát pedig 500 ezer és 700 ezer közé becsülik.

Szeretnénk népszerűsíteni a motorozást – fogalmazott a tagozatvezető.

Knezsik István kifejtette, az ANK célja a magyar autós szakma mentesítése a feketegazdaságtól, versenyképességének helyreállítása. E célból az Autós Nagykoalíció és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete egy olyan javaslatcsomagot tett a döntéshozók asztalára, amely a szakma fehérítése mellett jelentős, több tízmilliárd forintos állami adóbevétel többletet is biztosít.

Végezetül  az elnök hosszasan sorolta a 2015-ös rendezvényeket, amelynek szervezésében az Autós Nagykoalíció kiemelt szerepet játszik. Márciusban az Autó Motor és Tuning Show, májusban az Autós Regatta, júniusban a Motoros Borok Rally Útja.

Knezsik István bejelentette azt is, a Motoros Nagykoalíció után rövidesen a kenőolajforgalmazók is tagozatot hoznak létre az Autós Nagykoalíción belül.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....
2021.11.26
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat....
2021.11.26
A Kia és új partnere, a BlackRock Global Renewable Power, más részvényesekkel együtt, újabb 700....
2021.11.26
Magyarországon közlekedési balesetben évente mintegy 600-an vesztik életüket. ..
2021.11.26
Két holland fiatalember pár száz euróból kivételesen takarékos autót épített. A sikerből persze az....