EPCOS

Több mint három milliárdért bővítenek a Nyugat-Pannon Járműipari Központban

2013.09.29.

Bővíti gyártókapacitását és új munkahelyeket is teremt Szombathelyen az EPCOS Kft. Minderre több mint 3,3 milliárd forint áll rendelkezésre – jelentették be pénteken a projektnyitó ünnepségen.

Több mint 3,3 milliárd forintot költhet a TDK csoport tagja a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., új munkahelyekre és gyártókapacitás bővítésre.  Az év végéig tehát 50 géppel növelik majd a szombathelyi üzem gyártókapacitását, emellett pedig 37 új munkahelyet létesítenek. Az új gyártósorok elsősorban autóipari elektronikai termékekbe, illetve megújuló energiát termelő gépekbe, berendezésekbe beépíthető alkatrészeket, tekercseket és alumínium elektrolit kondenzátorokat gyártanak.

Forrás: vaol.hu

A projektindító ünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta: munkahelyteremtő lendületben van Szombathely.  Megemlítette, hogy a KSH adatai szerint 40 éve a legalacsonyabb az infláció. Ez remény a jövőre nézve. A gazdaság szereplőinek ez stabilitást jelent.

Dr. Puskás Tivadar polgármester beszédében hangsúlyozta: a kormány ránk figyelt, amikor kiemelt járműipari központtá nyilvánította a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, amely valódi alulról jövő kezdeményezés volt, és amelyben fontos szerepe volt a szombathelyi nagyvállalatoknak, köztük az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft-nek is.

Most 37 új munkahely jött létre Szombathelyen - hangsúlyozta a városvezető. A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, amelyhez időközben Nagykanizsa is csatlakozott tíz év alatt egymilliárd euró tőkebefektetést és legalább 25 ezer új munkahelyet remél a gépipar, a járműipar és az elektronikai ipar területén.

Molnár Miklós gazdaságért felelős alpolgármester hozzátette: a város harmadik legnagyobb foglalkoztatójának és adófizetőjének számít a cég. Az elmúlt időszakban a szombathelyi vállalatok több mint 400 mérnököt vettek fel, s a következő három évben pedig  még 300 mérnököt fognak foglalkoztatni.

Takács Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója kiemelte: egy ekkora beruházás általában nagyobb létszámbővítéssel szokott együtt járni, de ebben az esetben a projekt magában foglaltja az automatizálást is. Fontosnak nevezte a megfelelő szakképzést, a szakemberek utánpótlását.

Elmondta, hogy számukra nagyon fontos az oktatási együttműködés, amely az utóbbi időben bontakozott ki a szombathelyi képzőintézmények, az önkormányzat és cégük között.

Forrás: www.vaol.hu

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.01
A HangZóna mai vendége: Pataki Ádám, a Real Garant értékesítési vezetője. Miben segít a....
2022.12.01
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idén októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult....
2022.12.01
Zseniális gaggel válaszolt azoknak a Mini, akik szeretik távirányítós autóknak nevezni a....
2022.12.01
Az M1-es Tatabánya-Óvárosi lehajtójánál 3 milliárd forintos beruházással 150 férőhelyes, őrzött....
2022.12.01
Legtöbb esetben autóink nagy része már 4-500 ezer kilométer után a bontóban köt ki. Alighanem az....
2022.12.01
Szujó Zoltánt választották meg csütörtökön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) új....
2022.12.01
Legalább ketten meghaltak és sokan eltűntek egy autópályát elárasztó földcsuszamlásban Brazília....
2022.12.01
Nevet adunk neki, személyes tárgyakat helyezünk el benne, a vásárlásáról nem egyedül döntünk. ..
2022.12.01
Csütörtöktől kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti....
2022.12.01
Az egész frankofón világ ujjongott és éljenzett, amikor a Citroën bemutatta új zászlóshajóját, a....