Scania

Scania dízelgenerátorok a magyar piacon is

2013.12.05.

A Scania bemutatja dízelgenerátorainak teljes választékát, amelyek már a magyar piacon is elérhetők. A dízelgenerátorok teljesítménye 250-től egészen 665 kVA-ig terjed, üzemanyag-hatékony, opcionálisan EGR rendszerrel működő motorral rendelkeznek.

A Scania régóta szállít dízelmotorokat áramfejlesztők részére, most ezt a termékvonalát egészíti ki a komplett dízelgenerátorokkal. A már bevált technológiára alapozva a generátorok számtalan teljesítményszinttel rendelhetők és a Scania olyan kiegészítő berendezései társulnak hozzá, mint a hűtő, ventilátor és levegőszűrő.

Nyitott és zárt konténeres dízelgenerátorok

„Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a felhasználók a Scania világszintű hálózatának teljes körű támogatására számíthatnak oktatás, szervizszolgáltatások és alkatrészellátás terén.” – mondta Mats Pauloff, a Scania Motorrészlegének technikai vezetője. „A generátorokban található motorok a Scania legújabb termékválasztékának tagjai, amelyek lenyűgöző üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek.”

Az új generátorok jelölése SG280-tól SG600-ig terjed, ahol a számok kVA-ban (kilovolt-amper) mutatják meg a névleges teljesítményt. Három különböző motor lökettérfogat választható: 9, 13 és 16 literes. A 16 literes motor V8-as elrendezést takar, míg a 9 és 13 literesek öt- vagy hathengeres soros kivitelűek. A termékválaszték hamarosan kiegészül a 770 kVA teljesítményű Scania XPI közös nyomócsöves befecskendezővel rendelkező V8 motorral.

Scania dízelgenerátorok munka közben

A lehetséges felhasználási területek lehetnek olyan távoli helyek, ahol nincs kiépített elektromos hálózat, illetve nem megfelelő áramellátású helyek, ahol a csúcsterhelések esetén szünetmentes energiaellátásra van szükség.

Több kisebb generátor nagyobb rugalmasságot biztosít

Három különböző irányító rendszerből választhatnak az üzemeltetők. A legegyszerűbb változat az önálló alkalmazás, míg a legösszetettebb, amikor több generátort összeszinkronizálnak. Ez utóbbi jól illeszkedik a Scania azon törekvéséhez, hogy minél nagyobb teljesítményszint álljon rendelkezésre.

„Úgy gondoljuk, hogy jobb és rugalmasabb megoldást biztosít, ha több kisebb generátort kombinálunk a szükséges áramigény megteremtéséhez, mintha egy nagyot alkalmaznánk.” – mondta Pauloff.

Az egységek kikapcsolhatók, amikor kisebb az energiaigény és visszakapcsolhatók, ha ismét megnövekszik az. Ez lehetővé teszi, hogy a motorok az optimális terheléssel és fordulatszámon működjenek, ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Karbantartás esetén a tartalékkapacitást lehet kihasználni.

A Scania dízelgenerátorai nyitott vagy zárt konténeres változatban rendelhetők.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A mára Európában 99%-ban öntötő hibrid elektromos autókat értékesítő, vadonatúj plug-in hibrid....
2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....
2022.12.05
Hannover felé indult egy gép 77 utassal a fedélzetén, Németország helyett azonban újra Bécsben....