motorsport

A kanadai vadonban folytatódik a BMW Motorrad nemzetközi GS Trophy versenysorozata

2013.12.26.

A BMW Motorrad hagyományt teremtett azzal, hogy 2008-ban életre hívta, azóta pedig kétévente megrendezi saját nemzetközi versenysorozatát, amely arra hivatott, hogy a több napon át tartó, kalandos versenyek során a világ minden pontjáról összefogja a BMW GS motorkerékpárok szerelmeseit. Afrika és Dél-Amerika után 2014-ben a GS Trophy, történetében először, az északi féltekén hívja versenyre a rajongókat.

Szeptember elején tizenhat csapat legalább tizennyolc, különböző nemzetből érkező versenyzője méri össze tudását a kilenc napon át tartó „GS motorosok olimpiáján”, Nyugat-Kanada festői szépségű tájain, Vancouver és Calgary között, a Sziklás-hegységen keresztül.

Amíg az előző nemzetközi GS Trophy versenyek résztvevői mindig BMW F 800 GS motorkerékpárokat hajtottak, addig a kanadai verseny résztvevőit most először egy boxermotoros GS, az új R 1200 GS várja majd a rajtvonalnál. „A kanadai barátainkkal és partnereinkkel, valamint a BMW Motorrad Kanadánál dolgozó kollégáinkkal együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a versenyzők minden ízében megismerhessék az R 1200 GS modellt” – mondta a versenysorozat szervezője, Michael Trammer. Norm Wells, a BMW Motorrad Kanada vezetője különös örömnek nevezte, hogy jövőre hazája látja vendégül a nemzetközi GS Trophy mezőnyét. „Izgatottan várjuk a szeptembert, amikor, a gondosan megválasztott útvonalakon keresztül, minden kedves résztvevőnek megmutathatjuk Kanada egyik legszebb arcát” – fogalmazott a vezető.

Németország, Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Oroszország, Ausztria és Svájc, Közép-Kelet Európa, az Egyesült Államok, Mexikó, Latin-Amerika, Argentína, Brazília, Dél-Afrika, Japán, és természetesen Kanada csapatai már mind megerősítették részvételüket a 2014-es versenyen, hogy újfent bizonyítsák ügyességüket és megküzdjenek a kemény terep kihívásaival, valamint hogy együtt újra átéljék a legendás GS életérzést.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A  Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából bemutatja elektromos sportautójának első különleges....
2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....