kecskeméti Mercedes

Indul a szerszámkészítés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2013.12.05.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban saját szerszámkészítő központ kezdte meg a működését, amely elsősorban a kecskeméti présüzem teljesítményét erősíti. Erre a célra forgácsoló központot hoztak létre, amelynek része az optikai 3D- méréstechnika is.

2014-ben szerepel a tervek között a próbaprés átépítése is, és ezzel együtt a beruházás összege meghaladja az öt millió eurót. Ennek köszönhetően a jövőben helyben végezhető el a szerszámok karbantartása és módosítása is. Ezen felül pedig a kecskeméti szerszámkészítő központ igény szerint rugalmasan segítheti a német sindelfingeni és brémai gyárak szerszámkészítő központjait is új szerszámok készítése esetén.

Balról: Jörg Heinze, Dr. Zombor Gábor, Frank Klein, Dr.Frank Webber

Az itt dolgozó munkatársak megfelelő képzése a sindelfingeni és brémai gyárak szerszámkészítő területeinek támogatásával már 2012 júliusában elkezdődött. A most elkészült új kompetenciákkal a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egyúttal az egyetlen olyan gyár Németországon kívül, amelyiknek saját szerszámkészítő központja van.
 

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
 „Továbbra is jövőbe mutató beruházásokat tervezünk: Az új technológiai kompetenciákra Kecskeméten fordított több mint őt millió euró is azt támasztja alá, hogy hosszú távra köteleztük el magunkat Magyarországon. Munkatársaink tudják: nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a jövőben is kiváló szakmai kilátásaik legyenek a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban.“ –mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Háttér:
A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.

A kecskeméti gyárat 2012 márciusában, kevesebb, mint négy évvel a 2008 nyarán meghozott döntés után nyitották meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja a B-osztályt, amelyik a partnergyárban, Rastattban is készül. 2013 januárja óta gyártja a kecskeméti gyár a második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amelyik kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte.
A gyár időközben már több mint 3.000 helyi munkatársat foglalkoztat, és a régió legvonzóbb munkáltatója lett – nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy igen nagy hangsúlyt helyez munkatársainak megfelelő képzésére, valamint arra az egyedülálló kezdeményezésre, hogy magyarországi partnerekkel közösen német mintára bevezették a duális szakmunkás- és főiskolai képzést. A 2012-ben a magyar kormány és a Daimler AG között megkötött stratégiai együttműködési megállapodás aláírásának is az volt a célja, hogy a kecskeméti régió, mint a magyar járműipar újabb központját hosszútávon erősítse.

Avatás karácsonyi hangulatban

Gőzerővel folyik a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a Mercedes-Benz B- és CLA-osztályának gyártása. A gyár 2012 márciusi megnyitása óta a németországi rastatti gyárral közösen gyártja a B-osztályt, és 2013 januárja óta kizárólag Kecskeméten gyártják a világ minden pontján megtalálható vevők számára a négyajtós kupét, a CLA-t. Az idén először gördül le a gyárban több mint 100.000 jármű a szalagról. Ez természetesen a gyár saját présüzeme számára is sok munkát jelent: Az üzem indulása óta már több mint 10 millió karosszériaelemet gyártottak, nagy részüket a CLA-hoz. A présüzem, amelyik a sindelfingeni, brémai és kuppenheimi présüzemekkel közös termelési hálózatban dolgozik, ezeken kívül gyárt még karosszériaelemeket a rastatti gyárnak is, valamint a finnországi Valmet Automotive üzemnek  is az A-osztály gyártásához.

  

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....
2022.12.05
Hannover felé indult egy gép 77 utassal a fedélzetén, Németország helyett azonban újra Bécsben....
2022.12.05
Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan emissziómentes kivitelben is elérhető lesz a világ....