Toyota Gazoo Racing

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

2023.01.25.

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is ugyanolyan friss élményt kínálhat, mint újkorában.

A Toyota verseny- és sportautó-programjáért felelős Gazoo Racing nem csak a márka új generációs típusaihoz kínál sportos kiegészítőket és tartozékokat, hanem a gyártásból már kiöregedett modellekhez is, legyen szó épp csak leváltott típusokról vagy évtizedekkel ezelőtt nyugdíjazott, klasszikus gyártmányokról.

A képre kattintva megnézhet egy videót!

Most egy újabb szolgáltatással bővíti portfolióját a vállalat, amellyel a 2012-től 2021-ig gyártott GT86 tulajdonosainak teszik hosszú távon örömtelivé a sportkupé használatát. A szívómotoros, hátsókerék-hajtású kétajtós modell a sportautózás ezerszer bizonyított formuláját követi: mennyiség helyett a minőségre összpontosít, azaz egyszerű felépítést kínál, ugyanakkor a legmagasabb színvonalú alkatrészeket alkalmazza. Tíz év azonban a legkiválóbb konstrukciók felett sem múlik el nyomtalanul, ezért a Gazoo Racing kidolgozott egy olyan szervizprogramot, amely kifejezetten a vezetési élmény szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek cseréjét, felújítását célozza meg.

A 86Re:project keretében a programban részt vevő GR szakszervizek a Toyotától megszokott alaposságú átvizsgálást követően frissítőkúrának vetik alá a motort, a futóművet és egyéb fődarabokat. Ennek során kicserélik azokat az elöregedett alkatrészeket, amelyek általános állapota ugyan a jármű üzembiztosságát még hosszú ideig nem veszélyeztetné, a vezetés örömét azonban már nem tudják a maximumon tartani. A program csúcspontjaként az ügyfél hivatalos tanúsítvány kiállítását is kérheti: ekkor a Toyota Gazoo Racing tesztpilótái a cég házi versenypályáján fogják vallatóra a felújított autót, elvégzik a rendszerek finomhangolását, majd részletes dokumentációval igazolják, hogy a kérdéses GT86 szó szerint olyan kiváló, mint új korában.

Fotók: Toyota Gazoo Racing

Legkésőbb 2023 végére a GR Garage teljes japán szervizhálózatában elérhető lesz a 86Re:project; a szolgáltatás nemzetközi bevezetéséről egyelőre nincs hír.

A Gazoo Racing emellett továbbra is széles körű alkatrészprogrammal várja a GT86-tulajdonosokat: a GR Parts kínálatában aerodinamikai és esztétikai kiegészítők mellett fenéklemezmerevítő-csomag, nagyobb teljesítményű fékrendszer, keréktárcsák, valamint versenyhasználatot támogató adatrögzítő berendezés is vásárolható a típushoz.  Emellett a motor fent említett frissítéséhez szükséges komponensek is elérhetők.  A 2023-as év másik, ide kapcsolódó újdonsága, hogy a GT86 utódmodelljét, a GR86-ost is felvették a GR Parts-programba:  az elmaradhatatlan aerodinamikai elemeken túl hátsó vázmerevítést, valamint GR Sports olajszűrőt is kínálnak az új generációs kupéhoz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
A közvéleményt és az európai, benne a magyar sajtót továbbra is élénken foglalkoztatja, hol építi....
2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....
2023.01.27
És hogyan befolyásolja a fűtés az üzemanyag-fogyasztást?   ..
2023.01.27
Eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2023. január 27-én nem sokkal éjfél után a 6-os....
2023.01.27
A Sony és a Honda által kifejlesztett új elektromos autó Afeela márkanév alatt kerül forgalomba, és....
2023.01.27
A BMW M GmbH modellpalettájára 2023-ban is érkeznek új különkiadások. Az új BMW M3 CS a prémium....
2023.01.27
A versenyhivatal jóváhagyását követően az AutoWallishoz került a Nelson csoport flottakezelési....