Tatabánya

Világszínvonalú gyárban készül az új világszínvonalú Bridgestone téli abroncs

2019.12.31.

"Nagy örömmel értesültünk a független szakértők pozitív értékeléséről. A Bridgestone Blizzak LM005 a csúcstechnológiás abroncsfejlesztés eredménye, mellyel az autósok mindenféle téli körülmények között biztonságosabban érnek célba" - mondta Hunyadi Szabolcs, a Bridgestone Magyarország Kft. személygépjármű-abroncs üzletág vezetője azon a sajtóbemutatón, amelyet gyárlátogatás tett emlékezetessé. Az újságírók ezúttal is szembesülhettek azzal, hogy a tatabányai gyár világszínvonalat képvisel a Bridgestone-n belül. 

 

Az új Bridgestone téli abroncs magabiztosságot ad az utakon

Bridgestone Tatabánya Termelő Kft: itt készül a legújabb abroncs,a Blizzak.

A Bridgestone, a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék gyártó cége átdolgozta prémium Blizzak téli abroncskínálatát. Az egyedülálló futófelület-mintázattal és a Bridgestone korszerű Nano Pro-tech gumikeverékével készült Bridgestone Blizzak LM005 kivételes irányíthatóságot és biztonságot ad a járművezetőnek, kihívást jelentő feltételek mellett is. A Blizzak LM005 használatakor a járművezetők optimális teljesítményt élvezhetnek nedves, havas és jeges úton is.

Készen állhat a váratlan helyzetekre

 A telek Európa-szerte egyre kiszámíthatatlanabbá válnak, amikor az esőzések szélsőséges mértéket öltenek, gyakoriak a fagypont alatti hőmérsékletek, és évek óta először esik hó egyes területeken. Az ilyen, kihívást jelentő feltételek esetén az úton maradás és a féktávolság megválasztása komoly gondot jelent a járművezetők számára. A havas és jeges úton nehézzé és kiszámíthatatlanná válnak az olyan rutineljárások, mint az emelkedőn felfelé haladás és az akadályok kikerülése. Ezért is lesz mindennél fontosabb az abroncs teljesítménye, mert ez biztosítja a kapcsolatot a jármű és az útfelület között.

Világszínvonal Tatabányáról.

 A Bridgestone azért fejlesztette ki a Blizzak LM005 abroncsot, hogy a járművezetőnek nyugalmat és kényelmet biztosítson. Az Európa-szerte 20.000 járművezető bevonásával végzett kutatás alapján a Bridgestone Blizzak LM005 az elvárásaik és a rájuk váró valós kihívások alapos figyelembe vételével készült, hogy kiemelkedő irányíthatóságot és biztonságot élvezhessenek minden téli útviszony, különösen hó és jég esetében.

Legjobbra értékelt teljesítmény

 A lehető legjobb általános teljesítmény érdekében különböző hóviszonyok alatt tesztelt Bridgestone Blizzak LM005 kiemelkedő teljesítményt nyújt havon és jégen egyaránt, azon kívül, hogy kategóriájának legjobb tapadásával és fékezésével rendelkezik nedves úton. A TÜV SÜD, Európa egyik legelismertebb független, gépjárműipari vizsgáló intézménye által bevizsgált Blizzak LM005 az iparág első két helyezettje közé került a havon való fékezés és tapadás, valamint a jégen való fékezési teljesítmény terén.

Minden abroncsot egyesével ellenőriznek Tatabányán.

A Bridgestone nyári Turanza T005 túraabroncsához hasonlóan a Blizzak LM005 kategóriájának legjobb tapadásával és fékezésével rendelkezik nedves úton. Így lett a legkiválóbb teljesítményű téli abroncs a nedves úton való fékezés és a TÜV SÜD vizsgálatok terén, és ez az első olyan téli abroncs, ami „A” uniós jelölést kapott a nedves úton való tapadást illetően a teljes kínálatban. Mivel a nedves időjárás a legáltalánosabb problémás útviszony, amivel a járművezető szembenéz télen, a Bridgestone Blizzak LM005 kiváló a nedves úton nyújtott teljesítménye az abroncs egyik legfontosabb jellemzője.

 Dinamikus kialakítás. Kiemelkedő irányíthatóság

Elkészült és kiszállításra váró abroncsok.

 A Bridgestone Blizzak LM005 teljesítménye a legkorszerűbb abroncstervezés eredménye, ahol útfelületen való tapadást javító élvonalbeli szinergia van a gumikeverék anyagai és a futófelület kialakítása között.

 Az abroncs Bridgestone’s Nano Pro-tech™ gumikeverékből készül, aminek magas szilika tartalma javítja a teljesítményt nedves és havas útviszonyok mellett is. A szilika biztosítja, hogy az abroncs nagyon alacsony hőmérsékleteken is lágy maradjon, ami maximális tapadást biztosít. A Bridgestone új, az abroncs szilika diszperzióját javító nano-szelektív összetevő-keverő technológiájának használata a keverék robosztus viselkedésével párosul, aminek köszönhetően a Blizzak LM005 teljesen állandó teljesítményt biztosít minden téli útviszony mellett.

 A futófelületet úgy tervezték, hogy minden téli útviszonynak megfeleljen. A vállrészen további oldalirányú barázdák javítják az abroncs tapadását havon és jégen, és optimalizálják az abroncsváll blokkolásának érintkezési nyomását fékezésnél. Ugyanakkor a futófelületmintázatának középső területén levő nagyobb barázda javítja a vízelvezetést és a hó befogását. A cikkcakkos barázdamintázat alkalmazása javítja a tapadást a barázdákban tapadt hó és az úton levő hó között.

 A Bridgestone Blizzak LM005 2D lamelláknak a kialakítása az abroncs közepén, 3D lamellás kialakítása a vállon és az oldalsó barázdák együttesen biztosítanak jobb tapadást jeges útviszonyok esetén. Az abroncs szélesebb méretein hosszanti barázdákat használnak a vízelvezetés maximalizálására.

Széles körű rendelkezésre állás

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Blizzak LM005 2019-ben 116 méretben (14” és 22” között), valamint 2020-ban további 40 méretben áll majd rendelkezésre. A bővítés a piaci kereslet 92 százalékát, valamint a 17” és annál nagyobb abroncsméretek esetében 90 százalékát fedi le a legtöbb személyautó és szabadidő-terepjáró vonatkozásában. 24 népszerű méretet fog még kínálni a Bridgestone egyedülálló DriveGuard Run-Flat technológiájával (RFT). A DriveGuard RFT-nek köszönhetően a járművezetők uralni tudják a járművet, és biztonságosan tudnak tovább haladni akár 80 km/h-s sebességgel 80 km-en keresztül, amikor az abroncs sérült.

Az Auto Bild, az Auto Motor und Sport, és a Firmenauto is dicsérte az új abroncsot

„Legyen az út akár vizes, akár havas vagy jeges, az új Bridgestone Blizzak LM005 abronccsal minden autós felkészülten várhatja a hideg évszakot.” Ezt az LM005 abroncsot kiválónak értékelő Auto Bild, az Auto Motor und Sport és a Firmenauto által végzett legutóbbi téli gumi tesztek is megerősítik, illetve legutóbb az Autónavigátor tesztje alapján is az összesítésben első helyet ért el. Ezen felül a Bridgestone megkapta a Téli Gumi 2019/20-as kategóriában "Az Év Gyártója" címet is az Auto Bild magazintól a "legjobb fékezési teljesítmény eléréséért havas, száraz és nedves úton".

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.21
Cikksorozatunk első részeiben az 1/1990 (IX.29.) KHVM rendelet vesézzük ki, mivel ez szabályozza a....
2020.09.21
Az Audi Hungaria „Minőségi Táncművészetért” díjat adott át a Győri Balett magántáncosának, Guti....
2020.09.21
A magyar rendőrök a brit hatóságok által körözött gépjárművet foglaltak le a nagylaki....
2020.09.21
Sokan azt hiszik, hogy az Autopilot képes tökéletesen helyettesíteni az emberi irányítást, de az....
2020.09.21
Mintegy háromszáz emberrel a fedélzetén zátonyra futott vasárnap egy komp a Balti-tengeri Botteni-....
2020.09.21
A Toyota brit pilótája többek között annak köszönhette sikerét, hogy a többiekkel ellentétben....
2020.09.21
A koronavírus-járvány egyik fő áldozata a tömegközlekedés, nyertesei pedig a használtautó-....
2020.09.20
A hibrid LMP1-es prototípusok utoljára vehettek részt a világ leghíresebb autóversenyén, ahol....
2020.09.20
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való....
2020.09.20
Hétfőtől a ceglédi vonalon is forgalomba áll egy emeletes motorvonat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-....