Esztergom

Több mint másfél évtizede szolgál ki világmárkákat a KIRCHHOFF Automotive

2020.02.13.

A KIRCHHOFF Automotive esztergomi gyára 2004 óta szolgálja ki a világ legnagyobb autógyártóit – többek között a Daimler, BMW és a VW csoport üzemeit. 

A Kirchhoff család által kezdeményezett zöldmezős beruházásként elkészült gyár sok száz új munkahelyet teremtett a régióban. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően az esztergomi az egyik legnagyobb a cégcsoport világszerte 11 országban működő 31 üzeme közül.

Az esztergomi gyár madártávlatból.

Az első hat évben kizárólag a Suzuki számára készített karosszériaelemeket a KIRCHHOFF Hungária, azóta jelentősen szélesítette vevőkörét. A cég 2017-ig további hét autógyártól kapott megrendeléseket, jelenleg már csaknem 20 vevő igényeit szolgálja ki, egyebek közt az Audi és a PSA (volt General Motors) magyarországi, a PSA, a KIA és a Volkswagen szlovákiai, a Porsche és BMW németországi, a Škoda és Hyundai csehországi, valamint a Ford romániai üzemeinek beszállítója.

Az új megrendelők kiszolgálása érdekében több lépcsőben bővítették a gyár területét, jelenleg 30 963 négyzetméteres. A legutóbbi, most is folyó bővülés annak volt köszönhető, hogy KIRCHHOFF Hungária kiemelkedő üzletet nyert a Daimler konszerntől. Ez jelentett ösztönzést arra, hogy az esztergomi gyárat 3 további üzemcsarnokkal, összesen mintegy 3362 négyzetméterrel bővítsék. Az építkezés mellett természetesen a telephely gépparkja is bővül.

Mindez több száz új munkahely létrehozását jelentette az elmúlt 15 évben. Az első évben 20 körüli volt a létszám, 2007-ben meghaladta a 100, hét éve pedig az 500 főt. Napjainkban több mint 900 dolgozó biztosítja a gyár folyamatos és biztonságos működését.

A számos egyedülálló és innovatív technológiát – robotvezérelt pont- és ívhegesztés, 3D lézervágás, hidegpréselés (manuális- és automata/szervo transzfer) és Magyarországon elsőként melegprés (hotforming) – felvonultató üzem forgalma is megsokszorozódott az évek során. Az értékesítés nettó árbevétele az első teljes működési év, azaz a 2005-ös 1,37 milliárd forintjáról 2017-ra 34,05 milliárd forintra, 2018-ban pedig rendkívül látványos, 27%-os éves bővüléssel 43,25 milliárd forintra nőtt.

A jövőkép és az értékek

Méri Szilárd és Körtvélyessy Géza ügyvezető igazgató

Családi vállalkozásként a jövőkép és az értékek rendkívül fontosak. A társadalmi, politikai és üzleti környezet követelményeinek megfelelve ezért a vállalat tulajdonosai 2015-ben megalkották a Jövőképünk & Értékeink kiadványt. Ebben a KIRCHHOFF Automotive társadalmi felelősségvállalási irányelveinek alapköveit rakták le. Ebből kiindulva az esztergomi gyár is több CSR megmozdulást indított a közelmúltban, amivel munkavállalóit a felelősségvállalás irányába szeretné terelgetni és érzékenyíteni a társadalmi ügyek iránt. Az egyik ilyen a Bogáncs Állatotthon részére szervezett adománygyűjtés volt, a másik a dolgozói szponzorációs program, melynek célja olyan civil ügyek vagy projektek támogatása, amelyben a KIRCHHOFF Automotive alkalmazottai és/vagy annak családtagjai is érintettek.

Decemberben a vállalat csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett Cipősdoboz akcióhoz. Az idén közös faültetésre, gyermekeknek szóló rajzpályázatra, a Segítsünk együtt! kampányra és rendszeresen egy-egy jó ügyért adománygyűjtésre számíthatnak az esztergomi KIRCHHOFF Automotive munkatársai.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.04.02
A kompromisszumoktól mentes aktív pihenés jegyében megtervezett kétkerekű modellel a BMW és a 3T a....
2020.04.02
A Kia XCeed Red Dot díjat nyert a ‘Termékdizájn’ kategóriájában, s ezzel immár a Ceedcsalád....
2020.04.01
Mario Rosanda Ros Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.04.01
Különös korban élünk, amikor az információtechnika vívmányai mindenkinek lehetőséget adnak....
2020.04.01
Wolfgang Reitzle, a Continantal felügyelőbizottságának elnöke szerint új stratégiára van szükség a....
2020.04.01
Októberben rendezték volna meg Párizsban a kétévente esedékes autókiállítást, a szervezők azonban....
2020.04.01
Elhunyt Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztere kedden. A....
2020.04.01
Törvénymódosítást követelnek az A3 meghosszabbítása ellen. A burgenlandi Zöldek és az SPÖ is az A3-....
2020.04.01
Werner Eichhorn veszi át áprilistól az Audi Kína vezetését. Ezt megelőzően az Egyesült Államokban....
2020.04.01
A fagyos reggeleken és a hűvösebb napokon az autósok hajlamosak arra, hogy túltolják a légkondi....