Continental

Közlekedik a család: a Continental is támogatta

2013.09.23.

Az ORFK-OBB és az Autós Nagykoalíció által szervezett Közlekedik a család országos döntőjén Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója is részt vett, akit az eredményhirdetés után kérdeztünk.

Rábai Dániel

- Miért tartotta fontosnak, hogy a Continental Hungaria Kft. is támogatója legyen a versenynek?

- Minden gyártó kitűz maga elé valamilyen célt, amit támogatásra érdemesnek tart. Számunkra a Continentalnál a biztonságos közlekedés volt ez a cél, ami ehhez kapcsolható kezdeményezés, igyekszünk lehetőségeink szerint támogatni. Sokan még ma is gumigyártóként tartanak számon bennünket, a tevékenységünk azonban ennél sokrétűbb, hiszen cégcsoportként a világ autóipari beszállítóinak élvonalába tartozunk. A gumiabroncsokon kívül sok más, a biztonságos közlekedést könnyítő rendszert fejlesztünk a járműipar számára (pl. ABS, ESC). De ha már a gumik szóba kerültek, azt szoktam mondani, mindössze négy tenyérnyi az a felület, amivel az autó az abroncsokon keresztül az úttal érintkezik, ezért nagyon fontos a biztonságos közlekedés szempontjából.

- Mi az, amit még támogat Magyarországon a Continental?

- Például az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületet, amely a hazai közutak szabályozási visszásságainak felszámolását tűzte zászlajára. 2012-ben saját gyűjtésből, illetve lakossági bejelentésekből több tucatnyi kint felejtett táblát, rosszul kitáblázott kereszteződést, hibásan kialakított forgalmi rendet, veszélyes vagy csupán bosszantó közlekedési szituációt regisztráltak. A közutak fenntartóinak közreműködésével számos esetben sikerült megoldaniuk a helyzetet, eltávolítani felesleges táblákat és kihelyezni fontosakat.

 Mindössze négy tenyérnyi az a felület, amivel az autó az abroncsokon keresztül az úttal érintkezik, ezért nagyon fontos a biztonságos közlekedés szempontjából.

 

- Önt a közelmúltban nevezték ki a Continental cégcsoport magyarországi képviselőjének. Milyen volt a start?

- Jónak értékelem. Másfél hónappal ezelőtt sikerült mind a 6 gyáregységünk és a gumiabroncs kereskedelmi központunk számára közös célokat meghatároznunk, s most ezek megvalósításán dolgozunk. A magyarországi jelenlétünk meghatározó, az előbb említett 7 telephelyünkön közel hatezer munkavállalót foglalkoztatunk hazánkban. A vállalat a 2012-es 32,7 milliárd eurós forgalmával világszinten a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a Continental hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához.

- Milyennek látja a járműipar kilátását a világban?

- Ázsia és Amerika van a figyelem középpontjában. Az ázsiai márkák egyre nagyobb figyelmet kérnek maguknak, ez visszatükröződött a vasárnap zárult frankfurti IAA-n is. Az elemzők Európában nem számítanak nagyobb áttörésre, mivel elérte azt a növekedési szintet, amin már nehéz emelni. Ázsia és Amerika azonban bizakodásra ad okot, hogy 2014-ben is folytatódnak az erőteljes növekedések.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....
2021.11.26
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat....
2021.11.26
A Kia és új partnere, a BlackRock Global Renewable Power, más részvényesekkel együtt, újabb 700....
2021.11.26
Magyarországon közlekedési balesetben évente mintegy 600-an vesztik életüket. ..
2021.11.26
Két holland fiatalember pár száz euróból kivételesen takarékos autót épített. A sikerből persze az....