Volvo Cars

Így teszi még okosabbá a kocsikat a Volvo

2022.01.22.

A Volvo Cars az autógyártók közül elsőként csatlakozik a Google Assistant háztartási eszközöket összekötő ökoszisztémájához.

A Volvo Cars a Google-lal folytatott együttműködés következő lépéseként arra törekszik, hogy az autóiparban elsőként teljes mértékben integrálja járműveit a Google Home ökoszisztémába, illetve a Google Assistant platformot támogató egyéb készülékekkel.

Ez az integráció lehetővé teszi majd a Volvo Cars ügyfelei számára, hogy autójukból, szóbeli utasításokkal vezéreljék a Google Assistant platformot támogató háztartási és mobil eszközeiket. A Volvo gépkocsit személyes Google fiókjukkal társítva közvetlenül beszélgethetnek a fedélzeti Google-lal, és a távolból vezérelhetnek egy sor funkciót: például megkérhetik a Google-t, hogy fűtse fel az utasteret, vagy hogy zárja be az ajtókat.

A Google Assistant-integráció jól példázza a Volvo Cars azon törekvését, hogy ügyfelei számára olyan szolgáltatásokat biztosítson, amelyek kényelmessé és gondtalanná teszik az életüket. A rendelkezésre álló funkciók, illetve parancsok sora a jövőben bővülni fog.

Az integráció jóvoltából az ügyfelek bármikor, a távolból lekérhetnek a járművükre vonatkozó információkat. A jövőben többek között olyan funkciók bevezetését tervezik, mint a töltési folyamat időzítése: ekkor az autó az ügyfelek által megadott időpontban kezdi tölteni az akkumulátort.

„Az autóiparban elsőként vezettük be a Google technológiáit és szolgáltatásait autóinkban. Most pedig azon dolgozunk, hogy elsőként integráljuk típusainkat a Google Assistant-tal kompatibilis eszközökkel – ez lesz a Google-lal folytatott együttműködésünk természetes folytatása.” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars termékekért felelős igazgatója.

„Az integráción keresztül nagyságrendekkel kiterjesztett élményt kínálhatunk ügyfeleinknek, akik így könnyen és biztonságosan vezérelhetik autójukat a távolból, otthonról vagy menet közben, méghozzá bármely olyan készülékről, amely támogatja a Google Assistant funkciót.”

A Volvo járművek és a Google Assistant összekapcsolása ezen kívül a Volvo Cars tisztán elektromos hajtásra történő átállását is elősegíti. Ehhez kapcsolódóan a vállalat olyan funkciók bevezetését tervezi, amelyek hozzásegítik az ügyfeleket ahhoz, hogy a lehető legteljesebb mértékben kiaknázzák tisztán elektromos Volvo gépkocsijuk emisszió-csökkentő képességét.

A Volvo Cars a jövőben a lehető legkényelmesebbé, egyben legproduktívabbá kívánja tenni a töltési folyamatot.

A kritikus utasítások (pl. központi zár oldása) kétlépcsős hitelesítési folyamatot igényelnek, így csak az arra jogosult személyek férhetnek hozzá a megfelelő információkhoz, a megfelelő időben.

A funkcionalitást az elkövetkező hónapok során fokozatosan az összes olyan Volvo gépkocsiban aktiválják, amelyet Android operációs rendszerű infotainment rendszerrel szereltek fel. A szolgáltatás igénybe vételéhez a felhasználóknak infotainment rendszerüket össze kell kapcsolniuk Volvo Cars okostelefonos alkalmazásukkal, valamint egy Google Assistant platformot támogató eszközzel. A szolgáltatás olyan területeken lesz elérhető, ahol a Google Assistant funkció rendelkezésre.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.27
A magyar rendőrök egy, a norvég hatóságok által körözött quadot foglaltak le a Röszke autópálya....
2022.05.27
Palkovics László technológiai és ipari miniszter jelenlétében péntek kora délután kilencedik....
2022.05.27
- Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Wizz Air malmői....
2022.05.27
- Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki második szabadedzésén is Charles, a....
2022.05.27
A Toyota májusban 8 gyárát zárta be Japánban. A döntés az ázsiai régióban kitört koronavírus-....
2022.05.27
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről folyamatosan ad hírt az....
2022.05.27
- A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi....
2022.05.27
Hosszabb kihagyás után folytatódik mesteremberek sorozatunk, ahol különböző járműjavítókat, és az....
2022.05.27
- A kilencedik helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának....
2022.05.27
Halálos baleset történt Kiskőrösön, az érintett útszakaszon a szemle ideje alatt félpályás....