Peugeot 3008

Halvány frissítés – Peugeot 3008 HYbrid 225 teszt

2022.01.06.

Kívül-belül frissítették a Peugeot 3008-at, hogy naprakész maradjon a franciák kínálatában, még, ha ez elsőre fel sem tűnik. Most a gyengébb plug-in hibrid hajtásláncával próbáltuk a kompakt SUV-t.

Amikor 2016-ban bemutatkozott a Peugeot 3008 második generációja, hirtelen azt se tudtuk, hogy hova kapkodjuk a fejünket. Ez volt a francia márka első újkori modellje, ami elindította a mostani dizájnvonalat, és azt a beltér reformot, amitől akkoriban egy szörnyen futurisztikus autónak tűnt a 3008, és annak 7-üléses fivére, az 5008. Azóta persze nagyot fordult a világ, és a villanyautók olyan külső arányokat, és nappaliszerű utastereket hoztak a hétköznapi autózásba, ami korábban elképzelhetetlen volt.

Aztán betoppant még menőbb külsővel a Peugeot 308, és talán ez volt az a pont, amikor a franciák érezték, hogy ideje a kompakt SUV-jukkal is foglalkozniuk. Nem véletlen, hogy 2021-es modellévre időzített frissítés során leginkább arra szántak energiát, hogy a 3008 fizimiskáját igazítsák hozzá a 308-hoz. Így kerültek rá a szélesebb csipát viselő fényszórók, a sportosabb lökhárítók, vagy éppen az új keret nélküli hűtőrács, ami a Peugeot jelvénytől kifelé szélesedik, amíg vonalai optikailag bele nem érnek a lámpákba. És akkor a sötétített hátsó lámpákat még nem is említettem.

Odabent már kevésbé látványosak a változások, de ezzel nincs is semmi probléma. A 3008 egyszerűen nem hajlandó öregedni. Ma is annyira frissnek érződik az utastér hangulata a kényelmes fotelekkel, az otthonos anyaghasználattal, és persze a hatalmas digitális kijelzőkkel, mint 5-6 éve. Apropó képernyők: mostantól akár 10-colos infotainment kijelzőt is kaphatunk a középkonzolra, a megszokott egyszerű menüvel, és könnyed, gyors kezelhetőséggel a dedikált űrhajós gombsornak köszönhetően. Leginkább a digitális műszercsoport látványos grafikái viszik el a showt továbbra is, az alul-felül csapott kormánnyal pedig még mindig élvezetes a vezetés.

Tesztautónk jelen esetben a gyengébb, elsőkerékhajtású hibrid volt, ezért külön gombot kapnak a villanyos információk. Továbbra is az egyik leglátványosabb infografikát kapjuk a hajtáslánc működéséről a Peugeottól. Innen látszik többek között az is, hogy mennyire gyakran vált az 1,6 literes, 180 lóerős PureTech benzinmotor, és a 108 lóerős villanymotor között. Utóbbit egyébként a 8-fokozatú automataváltóhoz kapcsolták, és képes együtt hajtani a benzinmotorral. Ilyenkor 225 lóerő a rendszerteljesítmény, ami még egy ekkora testet is bátran visz.

Noha továbbra is kiforrottabbnak érzem belsőégésű motorral szerelve a Peugeot 3008-at, a plug-in hibrid hajtáslánc megadja azt a könnyedséget és nyugalmat, amit csak egy villanymotor tud. Már, amikor fel van töltve. Nálam háromszor is 35 km után merült le a közel 100%-ig töltött akkumulátor, ami körülbelül 2 és fél óra alatt szippantott fel. Mindezt hűvös, de nem hideg őszi időben, klíma nélkül, néha rövid távokon bútorokkal megpakolva, de egyébként odafigyelve a takarékos közlekedésre. Gyárilag 55-56 km hatótávot ígérnek neki WLTP-ciklus szerint mérve, de ezt most egyszerűen nem sikerült kihozni belőle.

Azért így is kellemes érzés apró számokat látni a kombinált fogyasztás mérőn, akár hosszútávú utazások során is, hiszen a legkisebb visszatermelt energiát is azonnal felhasználja a rendszer. A legfrissebb árlista szerint 14,6 millió forintról indít a 225 lóerős hibrid hajtáslánc kedvezményesen, ami még a legdrágább, hagyományos GT verzióhoz képest is 670 000 forint felárat jelent. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a fejlett sofőrsegédekről, amikben még mindig az egyik legerősebb a Peugeot, a profi adaptív tempomattól és sávtartótól, egészen az opciós éjjellátó kameráig, amit garantáltan nem találunk meg máshol a szegmensben.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....