egyetemisták

Formula Student EAST: online versenyeznek az egyetemisták

2020.05.22.

Az egyetemisták Forma 1-es futamaként ismert Formula Student verseny sem tudja függetleníteni magát a koronavíros okozta helyzettől. A Zalaegerszegre tervezett magyar futam idén az online térbe vonul – mondta el portálunknak Berkecz Tamás, a Formula Student EAST szponzorációért felelős vezetője.

 

A koronavírus a 2020-as esztendő legtöbb autós és egyéb vonatkozású rendezvényét eltörölte. Erre a sorsra jutott a Zalazone-ban megrendezésre kerülő Formula Student EAST is, ám a szervezők mertek nagyot álmodni és úgy döntöttek, hogy a „maradj otthon” szellemében online formában rendezik meg az idei versenyt. Ennek időpontja nem változik, de az online formátum miatt a verseny a nagyközönség számára az augusztus 8.-i élő közvetítéssel egybekötött egész napos döntők során lesz elérhető.

A Formula Student EAST Online több szempontból is másként fogja pontozni a csapatokat. A pontok súlyozása átkerül a statikus versenyszámokra (Engineering Design Event, Business Plan Presentation Event), kiegészülve egy új kihívással, az úgynevezett Concept Challenge versenyszámmal. Azonban a dinamikus versenyszámokról sem kell teljesen lemondani, hiszen az Autocross és Endurance versenyszámok a virtuális térben kerülnek megrendezésre. A szervezők kiemelt fontosságúnak tartják az elmúlt két évben már megrendezett önvezető versenyszámokat, így a csapatok önvezető szoftverei is képesek lesznek egymással versengeni egy szimulált környezetben, melyben különböző mesterséges akadályok tehetik próbára a mesterséges intelligenciákat. Az e-sportokhoz hasonlóan a döntő statikus és dinamikus versenyszámai egy stream formájában augusztus 8-adikán élőben követhetőek lesznek!

A verseny online formátumuvá alakításával a Formula Student EAST szervezőinek célja kettős – fogalmazott Berkecz Tamás.

Támogatni a csapatokat abban, hogy ne nehezedjen rájuk nyomás idén azzal, hogy egy versenyre készülnek, melynek technikai feltételei sem adottak a zárva tartó egyetemek miatt, amellett, hogy nem ajánlott a csoportos gyülekezés sem.

Fenntartani a formula student szellemét és biztosítani a csapatok számára egy felületet, ahol megmérkőzhetnek egymással, bizonyítva azt, hogy otthoni munkavégzéssel is lehet nagy dolgokat véghezvinni, mely jelenleg céges szinten is elvárás a legtöbb szervezetben, ahol erre van lehetőség.

A csapatokat a hagyományos versenyhez hasonlóan idén is kategóriánként díjazzák, valamint a 2021-es versenyre előjogokat szerezhetnek, mint például előregisztráció, vagy csökkentett nevezési díjak.

Bővebb információ a rendezvény honlapján (https://fseast.eu/online-event-vision/).

Az idei virtuális Formula Student verseny FS ONLINE néven kerül megrendezésre a győri Széchenyi István Egyetem, mint főszervező által, valamint a Formula Student East, Formula Student Netherlands és a MITeamDelft kollaborációjának köszönhetően. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.31
A koronavírus járvány jelenlegi fázisában a védőmaszkoknak jött el az ideje. Látva a kínálatot,....
2020.05.30
Nazhat Karim, a kurd származású építész, kemenceépítő mester több mint három évtizede tervez és....
2020.05.30
Vlagyimir Putyin orosz elnök javasolta, hogy 15,5 milliárd rubelt különítsenek el a kedvezményes....
2020.05.30
Michelisz és Tassi mellett egy újabb fiatal tehetség mutatkozik be a túraautó-világkupában –....
2020.05.30
Hamid Ghalijari Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.30
A szombat reggeli frontális balesetben a személyautó mindkét utasa életét vesztette. ..
2020.05.30
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rendelkezése alapján a 80 fős személyzetből legfeljebb....
2020.05.30
A modellfejlesztési beruházások akár 40 százalékkal is csökkenhetnek a hatékonyság növelésével. ..
2020.05.30
Egymás után nyitja meg Európa országaiban online márkakereskedéseit a Peugeot. Az internetes....
2020.05.30
Az AVL hibrid hidrogénhajtású autót épített partnerei segítségével. A bemutatóautó a hatékony....