Suzuki gyár

A Suzuki környezetvédelmi "sapkát" vett föl

2022.11.18.

Konzervatív báj, hipertakarékos, extrán környezettudatos motor. Talán ezek a legfontosabb közös tulajdonságai a Suzuki új Európa számára kínált robogóinak. A Burgman 125, az Avenis 125 és az Address 125 a kicsit magyarnak is számító japán márka ajánlata mindazoknak, akik jövő tavasztól nem a városi dugókban szeretnének autóval araszolni, sem pedig csúcsidőben a gyakran nem túl jó illatú tömegben nyomorogni a tömegközlekedésen. 

 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A Suzuki legyen szó autóról, csónakmotorokról vagy éppen motorokról, robogókról mindig is híve volt a letisztult, kiérlelt, időtlenül elegáns, de innovatív megoldásoknak. Mindezt csak azért bocsátom előre, mert érdekes és kissé ellentmondásos média fanyalgás tapasztalható a márka európai motor és robogó kínálata kapcsán. Kicsit az a klasszikus sztori jut eszembe, amikor valakibe vagy azért kötnek bele mert van rajta sapka, vagy azért mert nincs. A média ugyanis rendszeresen kritizálja a motorgyártókat, hogy miért nem járnak előrébb a zöldebb, környezettudatosabb járművek kifejlesztésében és elterjesztésében. Viszont amikor egy márka, jelesül a Suzuki jól látható határozott lépéseket tesz ennek irányába, akkor meg éppen az a kritika tárgya. 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A cégnél ugyanis úgy döntöttek, hogy kiszállnak a versenysportból, nem erőltetik a még oly legendás, de a környezetvédelmi normákkal sem károsanyag kibocsátásában, sem szellemiségében nem egyező óriási sportmotorok széles választékát.
 
Helyette minőségi és takarékos járműveket helyeznek előtérbe és óriási szellemi energiákat - meg persze pénzt - invesztálnak a zöld kétkerekű mobilitás jövőjébe. 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
Vegyük szemügyre a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb "fotelrobogó" brandjét, a Burgmant. Kikerült a kínálatból a rendkívül kényelmes és minden földi jóval ellátott 650-es Burgman, csábító eleganciája és fejedelmi kényelme mellett a mai elvárások szerint már nem számított környezettudatos járműnek. Előnyeihez ugyanis viszonylag magas fogyasztás, és károsanyag kibocsátás párosult. Nem maradtak viszont a Burgman kényelem életérzése nélkül a típus rajongói, hiszen az új 400-as modell sokkal takarékosabb és innovatívabb műszaki megoldások mellett is hozza az elvárt életérzést.
A 125-ös kistestvér pedig szintén adva a kényelemre képes akár 100 kilométeren a két liter alatti fogyasztás mellett dinamikusan eljuttatni minket A-ból B-be.
A két másik újdonsága az Avenis-re és az Address-re pedig mindez hatványozottan igaz. A két kis egyéniség elképesztő fogyasztási értékeket képes produkálni, akár 1,5 liter benzinnel is beérik 100 kilométeren, ami lényegében kétségessé teszi még azt is, hogy összességében takarékosabb és környezettudatosabb-e egy hozzájuk hasonló karakterű villanyrobogó. 
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!
 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.01
A HangZóna mai vendége: Pataki Ádám, a Real Garant értékesítési vezetője. Miben segít a....
2022.12.01
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idén októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult....
2022.12.01
Zseniális gaggel válaszolt azoknak a Mini, akik szeretik távirányítós autóknak nevezni a....
2022.12.01
Az M1-es Tatabánya-Óvárosi lehajtójánál 3 milliárd forintos beruházással 150 férőhelyes, őrzött....
2022.12.01
Legtöbb esetben autóink nagy része már 4-500 ezer kilométer után a bontóban köt ki. Alighanem az....
2022.12.01
Szujó Zoltánt választották meg csütörtökön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) új....
2022.12.01
Legalább ketten meghaltak és sokan eltűntek egy autópályát elárasztó földcsuszamlásban Brazília....
2022.12.01
Nevet adunk neki, személyes tárgyakat helyezünk el benne, a vásárlásáról nem egyedül döntünk. ..
2022.12.01
Csütörtöktől kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti....
2022.12.01
Az egész frankofón világ ujjongott és éljenzett, amikor a Citroën bemutatta új zászlóshajóját, a....