Mi kerül ezen ennyibe

A rezsióradíj, avagy mi kerül ebben ennyibe?! (24. rész) - Munkaruházat az autószervizekben

2021.11.26.

Manapság tulajdonképpen bármelyik szakember rendelkezik munkaruházattal, és nincs ez másképp az autószerelőműhelyekben dolgozó szakemberekkel sem, akiknek naponta szükségük van jó minőségű, olajjal szemben ellenálló védőruházatra. Ezek elsősorban a dolgozók védelmi érdekeit szolgálják a sérülésekkel szemben, így nagyban csökkentik a munkahelyi balesetek előfordulását.

 

A szakemberek legjobban fogyó munkavédelmi eszköze a szerelőkesztyűk. Ezek ugyanis napi használatban vannak, és nagy segítségükre van az autószerelőknek. Nemcsak az alkatrészeket könnyebb kesztyűben megfogni, de így nem feltétlenül a kezünket fogja súrolni egy esetleges éles felület, ami a beszerelni kívánt alkatrész mellett van. Ezek a kesztyűk többféle színben, méretben, kiszerelésben elérhetőek, és az egyes szerelési munkálatoknak megfelelően több fajta szerelőkesztyű létezik, amelyek az adott feladatot nagyban megkönnyítik. Ilyenek például a mártott kesztyűk, de ezeknek is több fajtájuk van aszerint, hogy milyen segédanyagba mártják a kesztyű részét és egyáltalán mennyire vannak a kesztyűk ezekbe az anyagokba mártva (tenyérmártott-e vagy csak az ujjbegyeken mártott a kesztyű).

Munkavédelmi cipő terén érdemes valamilyen orrmerevítővel ellátott lábbelit választani, amely ellenáll az esetleges ütközéseknek és a nyomásnak is. Különböző erősítésekkel ellátott bakancsot is lehet választani, ami akár egy erősített, csúszásmentes talpbetét segítségével felfogja a talplemezbe fúródott törmeléket és csavarokat, így elkerülhetőek ezek a munkabalesetek is. Fontos, hogy ezek a cipők ne csak munkavédelmi szempontból feleljenek meg, hanem tartóssági szempontból is, hiszen egy ilyen cipőt akár több évig is tudunk használni nap, mint nap.

 

A lábbelik és a kesztyűk után nem szabad kihagyni a ruházatot sem, hiszen a szereléshez elengedhetetlenek a strapabíró és kopásálló anyagból készült ruházat.

Munkásnadrágok általában erősített térdrésszel rendelkeznek, hiszen például egy kerékcsere alkalmából is térdelve végezzük a kerék levételt. Praktikusak, hiszen a zsebekbe a kisebb alkatrészeket, szerszámokat, kárpittartó bolhákat is bele lehet tenni, így beszerelésénél nem kell keresni ezeket, hanem rögtön kéznél vannak.

Ugyanez a helyzet a kabátokkal is, mivel ezek is strapabíró anyagból készülnek fényvisszaverő elemekkel, több zsebbel rendelkeznek, könnyű bennük mozogni és nehezebben koszolódnak össze, mint egy átlagos kabát.

A jó minőségű munkaruhák beszerzése nem olcsó, létezik egy olyan lehetőség, hogy ezeket a munkaruhákat hosszú távon lehet bérelni. Ha ezt szolgáltatásként veszi igénybe a szerviz, akkor 3 hét alatt kiszállítják. Minden héten a bérléssel foglalkozó cég tisztára cseréli ezeket a munkaruhákat, hogy a következő héten is tiszta körülmények között kezdődjön meg a munka. Abban az esetben, ha a ruha használhatatlanná vált, akkor leselejtezik azokat a munkaruhákat, amik már nem használhatóak többé, és ezek pótlására pedig új ruhákat rendelnek. Bármelyik esetben is a jó munkaruházat tetemes költség, mely a műhelyek rezsióradíjába beépül.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Az amerikai Jeep hivatalos képviselői bejelentették, hogy a „vállalat ügyeibe történő pekingi....
2022.08.08
A Mercedes a Continental prémium termékeivel szereli fel az EQ sorozat új, teljesen elektromos SUV-....
2022.08.08
A Continental legújabb tanulmánya szerint a válaszadók több, mint 70%-a aggódik a közlekedés....
2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....