Forma 1

Német Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

2018.07.23.

A nemzetközi sajtó mindenekelőtt a címvédő Lewis Hamilton küzdelmes sikeréről, illetve a szintén négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váratlan kieséséről írt a vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíj másnapján. A lapok kitértek arra, hogy egy szabálytalan manőver miatt a bírák sokáig vitatkoztak a Mercedes brit pilótájának büntetéséről, és végül a figyelmeztetés mellett döntöttek.

Németország: Bild: "Hazai horror. Vettelnek már a kerekei alatt volt a győzelem, de egy kicsúszással mindent elrontott. Hamilton volt a baleset haszonélvezője, és lecsapott a diadalra." Süddeutsche Zeitung: "A hockenheimi átok. Vettel egyszerűen nem tud nyerni itthon. Egy fékezési hibával biztos győzelmet ajándékozott oda Hamiltonnak 15 körrel a vége előtt." Die Welt: "Vettel-dráma az esőben. A Ferrari sztárja magabiztosan autózott a siker felé, de amint nedves lett a pálya, a gumifalba csúszott. Hamilton élt a lehetőséggel, a Mercedes pedig kettős győzelmet aratott, amit előzőleg senki sem tartott elképzelhetőnek."

Spanyolország: La Vanguardia: "Hamilton szövetkezett az esővel, hogy Hockenheimben újra felvirágozzon." Mundo Deportivo: "Hamilton az utólagos vizsgálatok után megkapta a győzelmet, és csak megrovásban részesült." El Mundo: "Hosszas vita után a versenyigazgatóság csak megdorgálta Hamiltont. Csaknem három órát kellett várnia, amíg fellélegezhetett, és megünnepelhette karrierje egyik legfényesebb diadalát."

Anglia: The Sun: "Hamilton idegőrlő várakozáson van túl, de végül megtarthatta a győzelmet." The Telegraph: "Hamilton emlékezetes sikert aratott a Hockenheimringen, miután Vettel kiesett a versenyből." Olaszország: La Gazzetta dello Sport: "Ferrari-sokk. Micsoda hibát követett el Vettel! Elrontott egy kanyart éllovasként, és kiesett. Így szabaddá vált az út Hamilton előtt, Kimi Räikkönen pedig beért a harmadik helyre."

Svájc: Blick: "Hamilton nyerte meg a hockenheimi káoszt. A brit pilóta egy szabálytalan box-manőver ellenére győztesnek mondhatja magát." Der Tagesanzeiger: "Hamilton visszavette a vezetést a vb-pontversenyben Vetteltől, aki az élről kicsúszott a nedves aszfalton." Ausztria: Kurier: "Vettel elszalasztotta a lehetőséget, hogy győzzön a nappalijában." Kronen Zeitung: "A Ferrari sztárja kézben tartotta a hazai futamot, de a Német Nagydíj átka továbbra is fennáll: Vettel a verseny kétharmadánál a kavicságyba csúszott, és a falba csapódott."

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Kiderült, milyen problémákkal kell szembenézniük az orosz autósoknak az ukrán válság miatt. ..
2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....
2022.01.27
Interjúm befejező részében beszélgettem Borissal lenyűgöző garázsáról, gyűjteményéről, amelyben....
2022.01.27
Hatvanöt éve nem mért mélypontra süllyedt tavaly a brit autóipar termelése, elsősorban a....
2022.01.27
Kilábalóban a taxis szektor a koronavírus-járvány okozta sokkból, de messze még a járvány előtti....
2022.01.27
Lefolytatta a 2018 decemberében megrendelt PzH 2000 önjáró lövegek első, úgynevezett....
2022.01.27
Az európai piac legaranyosabb négyüléses villanyautója köszön el, hogy átadja helyét kínai....
2022.01.27
A gépkocsijába beszorult autóst a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével....
2022.01.26
Tavaly 4,07 százalékkal csökkent az új személyautók értékesítése - közölte a román autógyártók....
2022.01.26
Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt....