Toyota Celica

Mozijeggyel lehetett megnyeni a Star Wars Celicát

2021.08.23.

Imádtam, és imádom a Star Wars filmeket. Viszont lehetsz akármekkora rajongó, talán még így sem hallottál a filmhez átalakított Toyota Celicáról.

1977-et írunk. A világ ekkor még nem tudja, hogy egy filmsorozat hamarosan akkorát fog szólni, mint még semmi. Azonban ehhez tenni is kell, így hát a 20th Century Fox eldönti, hogy az Emlékezett Napjára időzített Csillagok Háborúja filmbemutatón nívós ajándékokat szórnak szét a mozijegy vásárlók között. Például egy luxus utazást, és egy meglehetősen egyedi Toyota Celica GT Liftback-et. Megnyeréséhez mindössze annyit kellett tenniük a filmnézőknek, hogy kitöltik és visszaküldik postán a kapott űrlapot. A világ még nagyon más volt, na.

De hiszen a Star Warsban nincsenek is autók – szólhat jogosan a komment, ugyanakkor egy hivatalos autója mégis akad a franchise-nak, csupán kevesen tudnak róla. A filmstudió a Toyotával közös projektben bérelte fel a Delphi Auto Design-t, hogy alkossanak valami egyedit a bemutatóra. Inspirációnak az akkori Forma-1-es Toyota Nagydíj safety carját vették, ami bitang bodykittel gurult a világbajnokság mezőnye előtt. Ettől máris nagyon vad lett a sportkupé, amolyan 70-es évek stílusban, amitől mégis elszáll az agyunk, az a különleges fényezés.

Akkoriban nem igazán voltak grafikus programok ilyen célokra, ígyhát két airbrush művészt kértek fel, hogy szabadkézzel fessék fel a film legjobb jeleneteit a kocsi oldalára és motorháztetejére. Utóbbira magát a posztert fújták fel Luke Skywalkerrel és Leia hercegnővel. Odabent ezüst díszcsíkokkal dobták fel az alapvetően fekete utasteret, egyébként még a bőr sportüléseket is belerendelték, ahogy a tetőablakot is.

Ugyanakkor nincs egyszerű sorsa egy kiállításra szánt autónak. Állítólag a kelleténél gyengébb minőségű lakkal fújták le az airbrush munkákat, így már hónapokkal később károsodtak azok, hiszen minden nap Toyota márkakereskedések vagy mozik előtt ácsorgott az autó. Az autót egy évvel a premium után adták át a nyertesnek, azonban a személy kiléte ismeretlen, így az autónak nyoma veszett. Sajnos képeket is alig lelni róla az interneten, az akkori hivatalos fotókon kívül csak amatőr képeket találni. Állítólag utoljára a 90-es években bukkant fel egy magazin hasábjain, ahol 1000 dollárért hirdették a jó állapotnak örvendő Celicát, de, hogy hol van most, vagy egyáltalán viseli-e még az egyedi fényezést, azt nem tudni.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.07
Húsz migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-....
2022.08.07
Szabad, de nagyon nem ajánlott – írja a Kronen Zeitung online kiadása. ..
2022.08.07
Tíz Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr....
2022.08.07
Különleges szülinapi buli helyszíne volt a Harley-Davidson budapesti Bázisa. A tulajdonos Hankó....
2022.08.07
Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva....
2022.08.07
A Volánbusz Közlekedési Zrt. a 4iG  ajánlatát hirdette ki nyertesnek a Helyközi közösségi....
2022.08.07
Júliusban is kevesebb autót helyeztek forgalomba Németországban, mint egy évvel korábban és az év....
2022.08.07
Az önfeledt bulizás mellett pár dologra érdemes odafigyelniük a fesztiválozóknak, Tóbiás és....
2022.08.07
A Hyundai észt versenyzője harmadik finn győzelmére hajt, de a helyi sztár nem akarja hagyni. ..
2022.08.07
Ahogy arról korábban beszámoltunk, két halálos baleset is történt ma hajnalban. Az egyik....