Toyota Celica

Mozijeggyel lehetett megnyeni a Star Wars Celicát

2021.08.23.

Imádtam, és imádom a Star Wars filmeket. Viszont lehetsz akármekkora rajongó, talán még így sem hallottál a filmhez átalakított Toyota Celicáról.

1977-et írunk. A világ ekkor még nem tudja, hogy egy filmsorozat hamarosan akkorát fog szólni, mint még semmi. Azonban ehhez tenni is kell, így hát a 20th Century Fox eldönti, hogy az Emlékezett Napjára időzített Csillagok Háborúja filmbemutatón nívós ajándékokat szórnak szét a mozijegy vásárlók között. Például egy luxus utazást, és egy meglehetősen egyedi Toyota Celica GT Liftback-et. Megnyeréséhez mindössze annyit kellett tenniük a filmnézőknek, hogy kitöltik és visszaküldik postán a kapott űrlapot. A világ még nagyon más volt, na.

De hiszen a Star Warsban nincsenek is autók – szólhat jogosan a komment, ugyanakkor egy hivatalos autója mégis akad a franchise-nak, csupán kevesen tudnak róla. A filmstudió a Toyotával közös projektben bérelte fel a Delphi Auto Design-t, hogy alkossanak valami egyedit a bemutatóra. Inspirációnak az akkori Forma-1-es Toyota Nagydíj safety carját vették, ami bitang bodykittel gurult a világbajnokság mezőnye előtt. Ettől máris nagyon vad lett a sportkupé, amolyan 70-es évek stílusban, amitől mégis elszáll az agyunk, az a különleges fényezés.

Akkoriban nem igazán voltak grafikus programok ilyen célokra, ígyhát két airbrush művészt kértek fel, hogy szabadkézzel fessék fel a film legjobb jeleneteit a kocsi oldalára és motorháztetejére. Utóbbira magát a posztert fújták fel Luke Skywalkerrel és Leia hercegnővel. Odabent ezüst díszcsíkokkal dobták fel az alapvetően fekete utasteret, egyébként még a bőr sportüléseket is belerendelték, ahogy a tetőablakot is.

Ugyanakkor nincs egyszerű sorsa egy kiállításra szánt autónak. Állítólag a kelleténél gyengébb minőségű lakkal fújták le az airbrush munkákat, így már hónapokkal később károsodtak azok, hiszen minden nap Toyota márkakereskedések vagy mozik előtt ácsorgott az autó. Az autót egy évvel a premium után adták át a nyertesnek, azonban a személy kiléte ismeretlen, így az autónak nyoma veszett. Sajnos képeket is alig lelni róla az interneten, az akkori hivatalos fotókon kívül csak amatőr képeket találni. Állítólag utoljára a 90-es években bukkant fel egy magazin hasábjain, ahol 1000 dollárért hirdették a jó állapotnak örvendő Celicát, de, hogy hol van most, vagy egyáltalán viseli-e még az egyedi fényezést, azt nem tudni.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....
2022.01.27
Interjúm befejező részében beszélgettem Borissal lenyűgöző garázsáról, gyűjteményéről, amelyben....
2022.01.27
Hatvanöt éve nem mért mélypontra süllyedt tavaly a brit autóipar termelése, elsősorban a....
2022.01.27
Kilábalóban a taxis szektor a koronavírus-járvány okozta sokkból, de messze még a járvány előtti....
2022.01.27
Lefolytatta a 2018 decemberében megrendelt PzH 2000 önjáró lövegek első, úgynevezett....
2022.01.27
Az európai piac legaranyosabb négyüléses villanyautója köszön el, hogy átadja helyét kínai....
2022.01.27
A gépkocsijába beszorult autóst a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével....
2022.01.26
Tavaly 4,07 százalékkal csökkent az új személyautók értékesítése - közölte a román autógyártók....
2022.01.26
Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt....
2022.01.26
A Bugatti egy 15 literes tárolódobozban lévő palackot mutatott be, ami 150 munkaóra alatt készült....