autólopás

Innen lopják el a legtöbb autót a fővárosban

2013.12.15.

Az élen az Üllői út IX-ik kerületi szakasza végzett. Második helyen a zuglói Róna utca és a III. kerületi Szőlő utca állnak. Harmadik helyen szintén egy III. kerületi helyszín, a Lajos utca található, a maga 11-es darabszámával.

Az AUTOVADASZ.EU weboldalon 2010 májusa óta lehet bejelenteni lopott gépjárműveket. 32 hónap alatt, 2242 bejelentés érkezett a mai napig, melyek közül 1782 bejelentés Budapestről érkezett. Úgy gondoltuk, hogy ennyi bejelentés alapján, már egy értékelhető statisztikát lehet felállítani annak alapján, hogy melyek a legfertőzöttebb utcák a fővárosban. Fontos kiemelni, hogy a bejelentési kérdőívet mindig a károsultak töltik ki. Így vannak olyan bejelentéseink is, ahol utcák nem csak kerületek szerepelnek. Ezért decembertől kötelezővé tettük az utcák megjelölését a kérdőívünkben. Ettől függetlenül a hiányos bejelentések aránya olyan kicsi, hogy ettől függetlenül jól értékelhető statisztikát tudtunk készíteni.

Véleményem szerint, ha egy utcából 32 hónap alatt már 6 autót ellopnak, az már figyelemfelkeltő lehet, ezért minimumként a 6 lopott autót jelöltem meg. Az élen az Üllői út IX-ik kerületi szakasza végzett. Innét 15 autólopásról tettek bejelentést a weboldalunkon. Érdekes, hogy az Üllői út XIX. kerületi szakaszáról csak 1 bejelentést kaptunk, míg a többi szakaszáról nem is érkezett bejelentés a károsultak részéről. Így a X. és XVIII. kerületi szakaszról sem. Második helyen a Zuglói Róna utca és a III. kerületi Szőlő utca állnak. Harmadik helyen szintén egy III. kerületi helyszín, a Lajos utca található, a maga 11-es darabszámával.

Bár évente értékeljük a bejelentéseinket és adunk ki statisztikát arról, hogy melyek szerintünk a legfertőzöttebb kerületek, ezt most az összes bejelentés figyelembe vételével is megtettük.

Érdekes, hogy bár az utcákra történő bontásban Üllői út IX. kerületi szakasza áll az első helyen, addig ha kerületekre bontjuk a lopászámokat ott a 9-ik helyen áll a IX. kerület. Tehát korántsem ez a legfertőzötteb kerület az autólopások számát tekintve.

Szembetűnő, hogy amíg a 2012-es éves statisztikában a III., II., XIV. és XI. kerület a sorrend, addig az összes bejelentést figyelembe véve ez XI.,III.,XIV. és II. kerületre változik. Tehát az első négy kerület ugyanaz marad, csak más helyen állnak. Úgyhogy ezekben a kerületekben különösen óvatosnak kell lennünk, mert itt az autótolvajok folyamatosan kifejtik áldatlan tevékenységüket.

A statisztika elkészítésért külön köszönetemet fejezem ki Takács Szilviának.

Vezda László

Az AUTOVADASZ.EU főszerkesztője

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A mára Európában 99%-ban öntötő hibrid elektromos autókat értékesítő, vadonatúj plug-in hibrid....
2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....
2022.12.05
Hannover felé indult egy gép 77 utassal a fedélzetén, Németország helyett azonban újra Bécsben....