Supra

Ilyen belső kamerás felvételt nem látni minden nap

2020.09.12.

Nem kellett más, mint egy speciálisan rögzített kamera, egy ezer lóerős Supra MkIV, és máris elkészült a tökéletes szemléltetőautós videó.

Egy amerikai YouTube-er úgy döntött, hogy követői unszolására sportkamerát szerel egy belső égésű motor szívócsonkjába. Ezek a modern kamerák aprók, ütésállóak, valamint szélsőséges hő- és nyomásértékeket is elviselnek, ráadásul mivel vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítják a képet és a hangot, teljesen zárt térben is elhelyezhetők. És ha elhelyezhetők, el is helyezett egyet a Warped Perception csatorna tulajdonosa – igaz, előtte napokon át ügyeskedett azon, hogy ne mozduljon el a helyéről a kamera, az ugyanis nemcsak a felvételt tette volna élvezhetetlenné, de minden bizonnyal komoly károkat okozott volna a motorban.

Így viszont mindannyian páholyból nézhetjük végig, amint a pillangószelep nyitásakor beáramlik a levegő a szívócsonkba, majd onnan az egyes hengerekbe, ahol elkeveredik a befecskendezett üzemanyaggal, majd a gyújtógyertya szikrájának hatására berobban, és mozgásba hozza a dugattyút, ami a főtengelyt elforgatva gondoskodik a kocsi hajtásáról. Turbómotorról lévén szó, fontos tudni, hogy különösen nagy nyomáson áramlott be a levegő a Toyota szívócsonkjába, ahol aztán a pillangószelep zárásakor egy pillanat alatt teljes vákuum alakult ki – mindezt így talán még soha nem vehettük szemügyre.

Miközben a néző a kamera lencséje előtt zajló, miniatűr szélviharban gyönyörködik, az autó vezetője széles vigyorral élvezi a folyamatnak a mindenki által ismert eredményét: rálépünk a gázra, és megindul az autó. A felvételeken szereplő, tuningolt Toyota Supra esetében ez fokozottan igaz. A maga nemében legendának számító, soros hathengeres motor ebben a kiadásában mintegy 1000 lóerős, ami egyáltalán nem kirívó ezeknél a kilencvenes években fejlesztett, elpusztíthatatlanságukról híres blokkoknál. A videót itt lehet megnézni.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....
2023.03.30
Andrew Morant akkor fogták el a rendőrök, miután nem sikerült eltulajdonítania egy autót - írja az ....
2023.03.30
Turán Frici és Farnadi Ági március 31. és április 2. között a murvás Székesfehérvár Ralin áll....