élményautó

Gizi néni nagy napja - 200 km/h-val a Hungaroringen

2015.08.13.

A 75 éves Gizi nénitől nem ismeretlenek a hajmeresztő húzások. Nem csak mondja, hanem tesz is azért, hogy életre szóló élményekkel gazdagodjon. Járt már a Vezúvnál, és néhány éve megmászta a Mont Blanc csúcsait is. Ezúttal újabb álma vált valóra, hiszen a NagyNap.hu jóvoltából több mint 200 km/h-val száguldhatott a Hungaroringen.

Gizi néni fiatal kora óta rajong az autósportokért. Lány korában, amikor csak tehette kijárt a budapesti versenyekre. Vezetni is imád, de amikor úgy érezte, hogy többé nem ő az úr saját autója felett, túladott rajta. Nagy kedvence a Forma1, nem csak a televízió előtt, hanem az interneten is aktív figyelemmel követi a versenyhétvégék eseményeit. Régi vágya volt, hogy egyszer ő is végigautózhasson a mogyoródi pályán, versenytempóban. Így talált rá internetes böngészése során az ajándékszakértő NagyNap.hu programjai között az élményautózásra. E-mailben megosztotta a webshoppal különleges vágyát, de azt remélni sem merte, ami ezután következett. Az ügyvezető igazgató, Zámbó Árpád egy pillanatig sem hezitált, hogy valóra váltsa Gizi néni álmát. A kollégák nagy örömmel értesítették, miszerint egy igazi autókülönlegességgel száguldhat végig a Hungaroringen.

Sisakpróba, néhány instrukció és irány a ring!

A pályán egy Ariel Atom várta, amelynek pikantériája, hogy mindössze 3 mp alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, rekorderként az utcai autók között. A pilóta nem kímélte a 75 éves álmodozót, hiszen a célegyenesben már 200 km/h felett járt a sebességmérő mutatója.

„Jártam már Rómában, Párizsban, meglátogattam a Vezúvot és néhány évvel ezelőtt a Mont Blanc csúcsait is megmásztam, de ez a mai élményautózás semmilyen érzéshez sem fogható. Talán gyermeklelkű vagyok, de imádok élni, és erre a nagy napra életem végéig izgalommal, szeretettel és hálával fogok visszagondolni” – mesélte a bukósisak plexijén át mosolyogva Gizi néni.

Gizi nénit a Jóban Rosszban sztárjai is köszöntötték. (b) Mihályfi Balázs, és Dózsa Zoltán (j)

Élete során dolgozott lakatosként, gáz-kezelőként, sőt korábbi munkahelyén még Gagarinnal is kezet fogott magyarországi látogatása során a nem mindennapi asszony. A szeptemberben 76 éves Gizi nénit a Jóban Rosszban színészei is köszöntötték. Dózsa Zoltánnak és Mihályfi Balázsnak is elállt a szava a hihetetlen lendületet, akaratot és terveket hallva. Gizi néninek ugyanis van még egy s más a tarsolyában. Mivel a lába évekkel ezelőtt karatézás közben megsérült, gyógyszeres kezelése nem biztos, hogy engedi a tetoválást, habár nagyon szeretne egy szívecskét a lábszárára. Gondolkozik a tandem ugráson is, de az biztos, hogy legközelebb Londont veszi célba. Mivel korábbi kirándulásai alkalmával mindig busszal utazott, a brit fővárosba egy igazi utasszállítóval szeretne elrepülni. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.27
Üzembe helyezték az első három szupergyors elektromos töltőállomást az olasz autósztrádák mentén.....
2021.02.27
Hamarosan megkezdődik a területszerzés, nyáron már a kivitelezési közbeszerzés is megjelenhet az....
2021.02.27
A rendszer összes kamerája autófókuszos és Full HD felbontású lesz. Az általuk készített képen az....
2021.02.27
Felborult egy gépkocsi utánfutója az M85-ös autóúton, Kapuvár és Jobaháza között, a Sopron felé....
2021.02.27
Lesodródott az úttestről, majd a vasúti sínekre hajtott egy gépkocsi Miskolc diósgyőri városrészén....
2021.02.26
Meglepő helyről érkezik az új főnök.  ..
2021.02.26
Nemrég írtunk az elektromos autókban használt lítium bányászatáról, azon belül is elsősorban a....
2021.02.26
Tsocho Peev Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.26
A nyolc főből  álló csoport - diplomaták és családtagjaik - a Covid-19-járvány nyomán leállított....
2021.02.26
A méltányosság elbírálása folyamatban van - írja a police.hu. ..