WEC

A Ford GT ezen a hétvégén debütál Japánban

2016.10.15.

A hét végén a Ford Chip Ganassi Racing két versenygépe is rajthoz áll a Fuji Speedway pályán a FIA Hosszútávú Világbajnokság futamán.

A WEC bajnokságból már csupán három forduló van hátra, így minden megszerzett pont létfontosságú lehet ahhoz, hogy a Ford GT jó eredménnyel zárja első WEC-szezonját.

A 66-os rajtszámú autó a megszokott pilótákkal, vagyis a német Stefan Mückével és a francia Oliver Plaval áll rajthoz a Fuji 6 órás futamon. A jelenleg az egyéni bajnokság hatodik helyén álló páros keményen megharcol majd minden pontért, amivel tovább javíthatják helyezésüket.

“Izgatottan várom, hogy Japánban legyünk, és a Fuji pályára lépjek,” mondta Mücke. “Ez egy kifejezetten érdekes versenypálya, ráadásul az ország kultúráját is nagyon szeretem. A Fuji sok kihívást tartogat, hiszen van itt minden: a célegyenes nagyon hosszú, a középső szakasz gyors, az utolsó szakasz pedig igencsak technikás.”

A 67-es rajtszámú Ford GT-t a brit Andy Priaulx és Harry Tincknell vezeti, akik szintén jó eredményre számítanak, amivel feljebb léphetnek az egyéni tabellán.

“Először állok rajthoz a Fuji pályán, de elvégeztem a leckét, azaz sokat gyakoroltam a szimulátoron,” mesélte Ticknell. “Az első két szektor elég gyorsnak ígérkezik, úgyhogy ez jól fekszik majd a Ford GT-nek. Lendületes pályának tűnik, márpedig nekünk éppen ez az erősségünk. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy az utolsó három futam mindegyikén dobogós helyen végezzek – így hát Fujiban rendesen oda kell lépnem. Egyértelműen győzni megyünk oda, és ha tényleg három komoly eredménnyel akarjuk zárni a szezont, nagyon egyenletes teljesítményt kell nyújtanunk.”

A Fuji 6 órás futam mezőnye október 16-án vasárnap, helyi idő szerint 11:00 órakor (magyar idő szerint 04:00 órakor) rajtol el. A 20 perces időmérő edzés október 15-én, helyi idő szerint 14:00 órakor (magyar idő szerint 07:00 órakor) kezdődik.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....
2021.10.27
A sárga Zonda C12S Prága közelében, egy kanyargós országúton csúszott az árokba. ..
2021.10.27
Több mint öt órán át tartott az oltás, mert az akkumulátor többször újra kigyulladt. ..
2021.10.27
Az egykori Issigonis féle Mini Morris homokfutó változata, a Moke jövő év elejétől már kizárólag....
2021.10.27
Elemzők által vártnál kisebb negyedéves nyereségről jelentett a Hyundai Motor Co. dél-koreai ....
2021.10.27
A HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektben új, elektromos meghajtású csuklós busz tesztelésére nyílik....
2021.10.27
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) minden utasnak a maszk viselését....
2021.10.27
Nyolc kategóriában lehet jelentkezni november 1. éjfélig a HUMDA Startup Programra, amelyet olyan....