BMW Group

BMW eDrive Zones funkció már 138 európai városban

2021.11.26.

A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban vezette be novemberben az innovatív BMW eDrive Zones funkciót. Ez azt jelenti, hogy az öreg kontinensen már összesen 138 város élvezheti az úttörő technológia előnyeit. A szolgáltatást jövőre várhatóan legalább további harminc városban vezetik be világszerte.

2020 nyarán a BMW az összes plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellben az alapfelszereltség részeként tette elérhetővé ügyfelei számára a BMW eDrive Zones funkciót: azokban a nagyvárosokban, ahol már korábban kijelölték, a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek geofencing technológiája automatikusan felismeri a teljes mértékben emisszió-mentes mobilitás „zöld zónáit”. Amint a gépkocsi egy ilyen zónába érkezik, a hajtáslánc automatikusan tisztán elektromos meghajtásra vált át. A BMW ezzel a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek előtt is utat nyit az eredetileg tisztán elektromos meghajtású gépkocsik számára kialakított „zöld zónákba”, ahol éppúgy, zéró emisszió mentén, fosszilis üzemanyag-fogyasztás nélkül közlekednek.

Az elektromos motorok sokkal hatékonyabbak a belvárosi közlekedésre, mint a belsőégésű erőforrások, használatukat így a bajor prémiumgyártó exkluzív BMW Pontokkal is jutalmazza: a vezetők minden, tisztán elektromos üzemmódban megtett kilométerért egy pontot kapnak – a BMW eDrive Zones területein belül megtett kilométerekért kettőt -, amelyeket később az adott BMW modell nagyfeszültségű akkumulátorának költségmentes feltöltésére válthatják be. A BMW ügyfelei ráadásul járművük töltése közben is bónuszpontokat gyűjthetnek.

A BMW eDrive Zones funkció az alábbi húsz európai városba érkezett meg novemberben: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Cork, Coventry, Firenze, Klagenfurt, Koppenhága, Lille, Matosinhos, Nápoly, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse és Verona.

További autós tartalmakért kövessen minket Facebook oldalunkon.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.28
Az ABB Decoded podcast 2022-es évi első epizódjában Lucas di Grassi brazil autóversenyzővel készült....
2022.01.28
A Continental büszkén jelenti be a második alkalommal megrendezett, fenntartható anyagokra....
2022.01.28
Romániában a kormány csütörtökön a közlekedési szabályok szigorításáról fogadott el rendeletet,....
2022.01.28
A VW vezérigazgatója, Herbert Diess megfertőződött a koronavírussal és karanténban van. A cég....
2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....