Dakar 2016

Bizonyított a Dakaron a MINI ALL4 Racing

2016.01.18.

Január 16-án célba ért a 2016-os Dakar Rali mezőnye, a legjobb tizenötben nem kevesebb, mint hét MINI ALL4 Racing versenyautóval. Miközben Nasser Al-Attiyah az összetett második helyen végzett, Mikko Hirvonent pedig az év újoncává koronázták. A MINI ALL4 Racing a 9 ezer kilométeren át tartó idei megmérettetés legjobb összkerékhajtású versenyautója lett.

Idén is nagyszerű eredménnyel teljesítette a Dakar Rali több mint 9 000 kilométeres versenytávját a brit kisautó-gyártó tizenkét csapatból álló flottája: a 38. Dakaron tíz MINI ALL4 Racing ért célba, amellyel a technika elnyerte a 2016-os Dakar Rali legjobb összkerékhajtású versenyautójának járó címet. Az idei felvonás egyéni összetett győztese a versenyautók kategóriájában Stéphane Peterhansel lett, amely eredményért a francia pilótát és a Peugeot-t egyaránt gratuláció illeti.


Az abszolút lista második helyezettje – 34 perc 58 másodperces hátránnyal – Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel párosa lett, akik nemcsak a Peugeot-val, de a Toyota versenyautójával is kemény versenyeket vívtak, etapról etapra. Két futamgyőzelmének köszönhetően a katari – francia duó végül az abszolút dobogó második fokára gurulhatott fel az AXION X-raid csapat 300-as rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautójával.

– Nagyszerű érzés idén is a dobogón végezni, de biztos vagyok benne, hogy 2017-ben egy újabb aranyéremért térek majd vissza. Úgy vélem, megnyerhettem volna a Dakart, ha az elején nem követem el azt a bizonyos hibát. De ez a Dakar, egy két héten át tartó megmérettetés, amelyen mindenki követ el hibákat, még a legjobb versenyzők is. Végül sikerült a dobogón végeznünk, és ezért boldog vagyok – fogalmazott Nasser Al-Attiyah.


A MINI ALL4 Racing méltán népszerű megbízhatósága és teljesítménye a 2016-os Dakar Ralin is igazolta önmagát, hiszen a teljes MINI-flotta négy csapata végzett az összetett tabella legjobb tíz helyezésének egyikén, miközben hét MINI ALL4 Racing érkezett be a legjobb tizenöt közé.

Az idei felvonás második legeredményesebb MINI-párosa a finn Mikko Hirvonen és a francia Michel Périn alkotta duó lett, akik a 12. etap nagyszerű futamgyőzelme után az abszolút negyedik helyre hozták be az AXION X-raid csapat 315-ös rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautóját.


– Nagyon boldog vagyok, amiért itt lehetek a 2016-os Dakar Rali célvonalánál. Fantasztikus két hét volt, és minden zökkenőmentesen ment. Az autó hibátlanul teljesített, a csapat nagyszerű munkát végzett, Michel-lel pedig nagyon jó volt együtt dolgozni. Mindent egybevetve, fantasztikus élménnyel gazdagodtam – mondta a korábbi WRC-pilóta, akit ráadásul élete első Dakarján az év újoncának választottak meg a szervezők.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..