portré és interjú

Visszavett a tempóból Juronics Tamás, a BMW márkanagykövete II. rész

2020.03.11.

Fiatal korában gyakrabban cserélte az autóit, mint más a farmernadrágját Juronics Tamás. És vonzódott a lóerőkhöz, volt 8 és 12 hengeres kocsija is. A rendező-koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett Kossuth-díjas művészeti vezetője 2007 óta a BMW márkanagykövete, garázsában is áll egy 645-ös benzines. Mindig óvatosan vezetett, gyermeke megszületése óta még inkább figyel.

– Dinamikus vezető vagyok alapvetően, de nem agresszív, nem szeretném a BMW megítélését rombolni. A márka fogalom, összekötve a sportossággal, de ahogy érzékelem a változásokat, az új üzeneteket, a kommunikáció nem akarja leszűkíteni az előnyös tulajdonságokat a sportosságra. A gondolkodás érezhetően elmozdult a környezettudatosság felé – mondja Juronics Tamás. (Az írás első részét itt olvashatják.)

A 225xe Active Tourer első generációjával

Megtudjuk, márkanagykövetként gyakorlatilag csak egyszer használt hibridet, napi 3-400 kilométer autózva – mostanában egy 530d modellt hajt – nem annyira jönnek ki az előnyei, mint a városi, elővárosi közlekedésben. Történt, hogy néhány napra a 2-es hibridre cserélte a munkához használt ötös BMW-t. Pontosan egy 225xe Active Tourer modellre.

– A hibrid autónak üzenete van és a BMW a környezettudatosságban elöl jár. Lassulásnál, motorféknél visszatermeli a rendszerbe az elektromos áramot, így jelentősen csökkenthető a nagyvárosi károsanyag-kibocsátás – nyilatkozta Juronics Tamás, akinek akkori premierje is kapcsolódott a témához. A darab címe: eARTh, „a környezetszennyezéssel, a Föld ember által való tönkretételével foglalkozott.”

eARTh a környezetszennyezésről, a Föld ember által való tönkretételéről foglalkozott.”

Az autó szűk 40 kilométeres tiszta elektromos üzemre is képes volt – a tavaly bemutatott változat már 55-57 kilométert tud –, a kiskundorozsmai otthon és a szegedi színház közötti retúrt kétszer is sikerült teljesíteni az autóval úgy, hogy a háromhengeres(!) belsőégésű motort be sem kellett indítania a rendszernek.

– Nagyon dinamikus, elektromos üzemben azonnal a maximális nyomatékot adja, és szépen dolgozik össze a villany- és a benzinmotor, tökéletes harmóniában az automata váltóval. A több mint 220 lóerős rendszerteljesítmény magáért beszél, nem is olyan kicsi az autó mondta. Úgy látta, a kocsi olyan, amilyennek a használója akarja. De ott az ECO-mód is, ezzel gazdaságos és nyugodt az autózás, igazi, biztonságos családi egyterű.

Az 5-ös sorozat Juronics Tamás "mérete"

Balesete nem nagyon volt, még rendes autómeghúzása sem, amihez szerencse is kell a tudatos vezetésen túl, ahogy fogalmaz, kerüli a veszélyes helyzeteket. Talán egyszer tett kivételt. – Nagyon régen beültem barátom, Tóth „Gili” Ferenc, a magyar rali legenda mellé, aki bemutatta, mit tud akkor 1500-as, alapos tuningon átesett Ladája. Bevallom, féltem, úgy ment a hegyi murvás szakaszokon, hogy a kanyarokhoz közeledve nem hittem, hogy be tud majd fordulni, de mindig sikerült neki és én is sértetlenül szálltam ki az autóból  – emlékszik vissza.

A normál közúti közlekedéssel kapcsolatban úgy véli, szigorítani kellene a rutint és a vizsgáztatást, nagyon sok rosszul vezető ember gurul, vagy éppen száguldozik az utakon, sem figyelmük, sem a vezetéstechnikájuk nem megfelelő. Felelőtlenek, gyakran ülnek ittasan a volán mögé, az pedig tényleg elfogadhatatlan, amit a telefonjukkal művelnek.

– Lassan ott tartunk, hogy visszasírjuk azokat az időket, amikor vezetés közben „csak” a füléhez tartotta a készüléket a sofőr és beszélt rajta. Most már nézi, nyomkodja, SMS-eket ír, posztol. Ez a megosztott figyelem nagyon veszélyes és komoly balesetekhez is vezetett már – mondja, hozzátéve, az zavarja, hogy akkor is agresszívan reagálnak a vezetők, amikor azt sem tudják, mi történik.

A megosztott figyelem nagyon veszélyes

Nagyon nem tetszik neki az a mentalitás – ahogy fogalmaz: útbirtoklás –, amikor azt gondolják az autósok, hogy ahol én megyek, az az enyém, és, ha valaki más is feltűnik ott, akkor elfoglalta a helyemet. – Itt most én megyek, ez az én utam, miközben együtt haladunk, mint folyóban a vízcseppek, meg kellene tudnunk egyezni, el kellene férnünk – mondja, hozzátéve, ugyanaz, mint az általános emberi kommunikációban: nehezen fogadjuk el, ha más embereknek más szándékaik vannak.

– 3,5 éves gyermekemmel is sokat autózok, akkor ösztönösen visszafogottabban vezetek, az nagyon más és komoly a felelősség. Nem árt, ha tudják a közlekedők, hogy sok autóban ül kisgyermek – oszt meg velünk további részleteket.

Juronics Tamás és a Szegedi Kortárs Balett

Nem csak az autóvezetést értékelte egy kicsit újra a kisgyermek, munkájára is hatással van Juronics Tamásnak. Az Álomutazó mesemusical nagyszabású produkció, gyerekek 10 ezreit tette boldoggá. Hasonló sikerre számíthat a legkisebbek körében a nemrégiben bemutatott Hamupipőke, a Szegedi Kortárs Balett produkciója is nagyon fontos előadás.

Thália Színházban megy rendezésében az Egy egy csók és más semmi, Debrecenben és Győrben is játsszák a Szöktetés a szerájból című háromfelvonásos Mozart vígoperáját. – Ez utóbbi hamarosan Szegedre is megérkezik – mondja a rendező-koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett Kossuth-díjas művészeti vezetője.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.18
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is csatlakozott az elmúlt évek legsikeresebb országos....
2021.10.18
Hibainjektálás, nonstop tesztelés, hogy mínusz 40 és plusz 110 Celsius fokon is biztonságosan....
2021.10.18
Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke és Karel Havlíček, Csehország....
2021.10.18
A német vállalatokat egyre inkább aggasztja a szakképzett munkaerő hiánya. Az autóiparnak azonban....
2021.10.18
A Volkswagen Csoport az emberek és áruk hatékony, fenntartható, biztonságos és kényelmes mozgását....
2021.10.18
Egy személy életét vesztette, amikor egy személyautó vonattal ütközött össze egy vasúti átjáróban....
2021.10.18
Az újautó szállító logisztikai cégek a túlélésért küzdenek – írja az automobilwoche.de   ..
2021.10.18
Az Év Zöldautója 2022 díjra jelölt Volkswagen ID.4 feledteti az ID.3 kudarcos indulását, ez az autó....
2021.10.18
Bár a végén műszaki problémák jelentkeztek a Hyundai-ban, ez sem tudta megakadályozni a belga....
2021.10.18
Egy Bentley ütközött egy teherautóval és betolta egy kocsma kerthelyiségébe. A baleset Bécsben....