Hidrogén meghajtás

A világ legzöldebb meghajtásával tervez Észak-Amerika számára teherautót a Toyota

2020.10.16.

A Toyota és haszongépjárműveket, teherautókat és buszokat gyártó leányvállalata, a Hino  közösen fejleszt ’Class 8’ besorolású hidrogén üzemanyagcellás elektromos teherautót az észak-amerikai piacra. A nagy teherbírású, hidrogénhajtású teherautó  károsanyag-kibocsátás nélkül működik majd, a hidrogén üzemanyagcellás meghajtás mellékterméke ugyanis nem más, mint a tiszta víz.

Az elektromos nehéz teherautók iránti erősödő érdeklődés miatt a Toyota Motor North America (TMNA) és a Hino USA megállapodtak egy Class 8 besorolású, üzemanyagcellás, elektromos hajtású teherautó (FCET) fejlesztéséről az élszak-amerikai piac számára. A vállalatok felhasználják az újonnan kifejlesztett Hino XL Series alvázat, illetve a Toyota bevált üzemanyagcellás technológiáját, hogy a jármű kiemelkedő teljesítményét nulla károsanyag-kibocsátással biztosítsák. Ez az együttműködés kibővíti a japán piacra szánt, 25 tonnás FCET kifejlesztését szolgáló, idén bejelentett és már folyamatban lévő projekt kereteit. Az első bemutató jármű várhatóan 2021 első felében gördül ki a szerelőcsarnokból.

"A Hino XL Series jármű üzemanyagcellás változata igazi win-win helyzetet jelent mind a vásárlóink, mind a közösség egésze számára. Csendes és erőteljes teherautó lesz, ami semmi mást nem bocsát ki, csak vizet. A Toyota több mint húszévnyi tapasztalata az üzemanyagcellás technológiával, illetve a Hino nehéz teherautók terén felhalmozott tudása révén innovatív és sikeres terméket alkothatunk." – avat be Tak Yokoo, a Toyota kutatás-fejlesztési részlegének vezető fejlesztőmérnöke.

"A Hino hagyományaira építkezve, illetve a Toyota üzemanyagcellás technológiája révén hamarosan egy gazdaságilag rentábilis, nagy hatótávolságú, nulla károsanyag-kibocsátású járművet kínálhatunk majd vásárlóink számára. A Hino és a Toyota azonos módon látják a tartósság, a megbízhatóság és az innováció szerepét a tervezésben, így ez az együttműködés újraírja majd a játékszabályokat ebben a szegmensben."teszi hozzá Glenn Ellis, a Hino vásárlói élményért felelős ügyvezető alelnöke.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.20
A világ legzöldebb autógyártója, a részben vagy teljesen elektromos környezetbarát meghajtások....
2020.10.20
A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult....
2020.10.20
A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid autók az egyik legnépszerűbb alternatívává váltak a....
2020.10.20
Az Európában aktív autógyártók sokkal inkább rászorulnak bizonyos szintű állami segítségre, mint....
2020.10.20
Tovább gyorsul az új, nyolcadik generációs Golf: a GTI2, GTE3 és a GTD4 után a sportos Golf....
2020.10.20
Az október 16-18-án megrendezett Goodwood SpeedWeek futamsorozaton a GR Yaris és a GR Supra is....
2020.10.20
Október közepén irigylésre méltó gyártási jubileumhoz érkezett a BMW Group lipcsei üzeme: elkészült....
2020.10.20
Ugyan három egymást követő hónapban is jelentős mínuszt produkált a használt autó piac az év során....
2020.10.20
A baleset a sztráda Szeged felé vezető oldalán történt. A helyszínen egy sávon halad a forgalom. ..
2020.10.20
Újfajta félfrontális tesztet vezet be az Euro NCAP, a törésteszt első áldozata pedig a negyedik....