Forma 1

Verstappen nyerte az őrületesen indult második szabadedzést

2021.11.06.

A második mexikói szabadedzésen visszavágott a Red Bull, az elsőn taroló Mercedesnek, Max Verstappen futotta a leggyorsabb kört és magabiztos előnnyel zárt a nagy rivális, Valtteri Bottas előtt. Lewis Hamilton ezúttal harmadik lett.

A mexikói hétvége második Forma–1-es edzése meglehetősen kaotikusan alakult a megszokottnál nagyobb forgalom miatt – ezt a címvédő, Lewis Hamilton csapatrádióján is szóvá tette, őrületesnek nevezte a látottakat. - Később aztán tisztult a kép, a pályán lévő versenyzők „megtalálták” helyüket és értelemszerűen a mért körök is záporozni kezdtek - írta az m4sport.hu.

Az élre először a listavezető – és a hétvége favoritjának kikiáltott – Max Verstappen állt a Red Bull-lal, a második helyre pedig csapattársa, Sergio Pérez, akit természetesen ezúttal is elképesztő tapsvihar fogadott a pályán.

Verstappen időeredménye egyébként négy tizeddel már ekkor gyorsabb volt, mint Valtteri Bottas első edzésen futott legjobbja, sokat gyorsult tehát a pálya, és a mezőny is hamar magasabb fokozatba kapcsolt.

Hét perccel az edzés félideje előtt Bottas került legközelebb Verstappenhez egy a délelőttinél gyorsabb körével, másfél tizeddel viszont ez is elmaradt a holland idejétől – úgy, hogy ő a lágy keveréken futotta azt, míg a Red Bull-os a közepesen.

A harmadik helyre röviddel a féltáv előtt Pierre Gasly vágott, öt tizeddel azonban a francia is elmaradt a listavezetőtől. Ekkor váltott lágyakra Hamilton is, aki meg is futotta az addigi leggyorsabb kört a friss abroncsokon, a listát azonban csak néhány másodpercig vezette, hiszen Verstappen is körön volt (szintén a lágyakon), eredménye pedig ismét első helyezést ért; riválisára öt tizedet vert.

Az edzés utolsó szakaszában a csapatok és a versenyzők már inkább a hosszabb etapokra összpontosítottak, a vasárnapi versenyre készültek, az eredmény tehát már nem változott. Verstappen nyerte tehát a második edzést, Bottast és Hamiltont megelőzve. Pérez negyedikként fejezte be az edzésnapot, az ötödik pozícióba pedig Sainz jött fel. A legjobb tízbe Gasly, Leclerc, Cunoda, Vettel és Alonso fért még be.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.09
Izgalmas csomagot dolgozott ki városi szabadidőjárművéhez a Toyota. A Yaris Cross GR Sport a Toyota....
2022.08.09
A Ferrari 23 555 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Az ok: fékproblémák szinte minden....
2022.08.09
Henry Ford már autógyártás korai éveiben felismerte, a komplexitás nem tesz jót a gyártási....
2022.08.09
Erős növekedés az év első felében: a Porsche AG jelentősen növelte bevételeit és működési profitját....
2022.08.09
Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali....
2022.08.09
A mobilitási piac régóta kacérkodik a cserélhető akkumulátorok gondolatával. A Toyota most....
2022.08.09
Angela Merkel volt német kancellárt az Eurowings repülőgépén fényképezte le telefonjával egy olvasó....
2022.08.08
Az 1-es számú főút 145-ös kilométerszelvényében közlekedett egy török honosságú tehergépkocsi....
2022.08.08
Egy rossz döntés örökre megváltoztatja az életet – a megrázó kisfilm egy olyan képzelt esetet mutat....
2022.08.08
A Porsche bővíteni szeretné stratégiai e-bike (elektromos kerékpár) elkötelezettségét. Ennek....