Opel Dakar Team

A Várfürdő kupa szombati napját az 5. helyen zárták Szalayék

2015.06.07.

„Egyszer Lacinak szólítottam a szakaszon…” – vallotta be Szalay Balázs, amikor arról kérdezték, mennyire nehéz megszokni, hogy állandó navigátora, Bunkoczi László gerincsérülése után a rehabilitációját tölti, s most megint új mitfahrer diktálja neki az itinert – jelesül Vörös Ferenc, aki korábban a versenykamionban navigált Darázsi Zsoltnak.

Komolyra fordítva a szót: az Opel Dakar Team pilótája elárulta, néhányszor utólag érezte, hogy indokolatlanul hosszúra hagyta a fékutat a gyulai országos bajnoki futam, a Várfürdő-kupa szombati napján, de nem bánta, mert ezúttal sem szeretett volna túl nagy kockázatot vállalni. És az, hogy amennyire lehet, megszokják egymást Vörössel.

„Kemény, poros, gyors szakaszokon autóztunk ezen a napon, és abból a szempontból elégedettek lehetünk, hogy folyamatosan gyorsultunk – értékelt Szalay, aki az ötödik helyről várja a viadal záró napját. – Más kérdés, hogy a többiek ezúttal gyorsabbak voltak nálunk. Két apró gondtól eltekintve – mindkét körben lefulladt a motor egy-egy túlcsúszásnál – nagyon élveztük a napot, és a végére a ritmust is felvettük. Vörös Fecán semmi sem múlt, de a bizalom nem alakul ki egyik óráról a másikra, sokszor még el kell hinnem, hogy amit mond, az tényleg úgy van.” A gyulai viadal szombati napja után egyébként a mezőny legtöbb versenyzője a hőségre panaszkodott, Szalay azonban a sivatagban edződött az elmúlt két hónapban (részt vett az abu-dzabi és az egyiptomi világkupa-futamon), úgyhogy neki és az Opel Mokkának meg sem kottyant a 35 Celsius-fok. 

„Kezdek belerázódni a navigálásba, de továbbra is igaz, hogy nagyon gyorsan jönnek a jelek – mondta Vörös Ferenc, aki gyulai lévén hazai pályán versenyez. – A hazai pálya sajnos a terepraliban abszolút nem jelent előnyt, mert navigálás közben csak ritkán van időm felnézni, és akkor egyáltalán nem tudom beazonosítani, hogy hol járunk. Egyébként nagyon élvezem az egészet…”

A csapat másik versenyzőpárosa, az Apáthy Zoltán, Erős Gábor kettős a szombati első szakaszon kiesett a versenyből: egy dobálós szakaszon az autó lecsúszott az útról, és mivel az út mellett mély árok volt, belefordult. Az orra leakadt valamiben, és attól kezdve elkerülhetetlen volt a bukfenc. A folytatás lehetetlenné vált, a versenyzők azonban szerencsére sérülés nélkül megúszták a bukást. 

4. VÁRFÜRDŐ-KUPA, AZ OB 3. FUTAMA, GYULA

Abszolút sorrend 5 szelektív szakasz után: 1. Fazekas Károly, Szenáki László (Fazekas Motorsport, BMW X6) 2:00:23, 2. Fekete, Tóth Gy. (Cargo Racing, Toyota Hilux) 58 másodperc hátrány, 3. Korda, Csató (Eurosol Racing, Mitsubishi) 1:16 p h., …5. Szalay, Vörös (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 6:12 p h.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....
2022.12.05
Hannover felé indult egy gép 77 utassal a fedélzetén, Németország helyett azonban újra Bécsben....
2022.12.05
Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan emissziómentes kivitelben is elérhető lesz a világ....