WRC

Továbbra is Neuville vezet Spanyolországban, a vb-cím is nyitott maradhat

2021.10.17.

A Hyundai belga pilótája ellentmondást nem tűrően tartja az első helyet, a második helyet pedig Elfyn Evans őrzi, aki ezzel életben tartja világbajnoki reményeit.

Theirry Neuville egyre közelebb kerül idei második versenygyőzelméhez, ugyanis a Katalán-rali második napján is remekül vezetett. Costa Daurada hegyeinek sima, kanyargós aszfaltútjain senki sem tudta igazán megközelíteni a belgát, így a pénteki 0,7 másodperces előnyét 16,4 másodpercre növelte Elfyn Evanshez képest. Neuville megnyerte a péntek délutáni három gyorsaságit, aztán szombaton ott folytatta, ahol abbahagyta: további öt szakaszgyőzelmet írtak fel a neve mellé, mire egy másik pilóta (Ogier) is tudott végre nyerni egy gyorsaságit. Neuville visszavágott, és a nap utolsóját is megnyerte Salou belvárosában.

„Nem volt könnyű. Reggel trükkösek voltak a körülmények a köddel és a piszkos pályákkal, sok murva volt felhordva rájuk. Mindig jó érzés a dobogó tetején állni, de holnap még egy kihívásokkal teli nap vár ránk, még semmi sem dőlt el” – nyilatkozta Neuville szombat este.

 

Evansnak csak arra maradt ereje, hogy a második helyet őrizze. Neki az a kulcsfontosságú, hogy Ogier előtt maradjon ezen a versenyen, mert csak így tudja életben tartani világbajnoki reményeit egy versennyel a szezon vége előtt. Ez sikerült is, 22,3 másodperccel előzi meg a franciát, és magabiztosan őrzi a második helyet. „Nem vagyok elégedett, nem ilyen napot szerettem volna. Reggel nem éreztem magam kényelmesen, de délután még rosszabb volt. Volt pár terület, amin megpróbáltunk javítani a beállítások változtatásával, ami részben sikerült is, de cserébe az autóm általános egyensúlya rosszabbá vált” – nyilatkozta Evans szombat este.

Ogier délelőtt még nem találta a ritmust, Dani Sordo 0,2 másodpercre megközelítette, de délutánra változtatott a Toyota beállításain, amitől magára talált. „Jobb későn, mint soha” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. „Nehéz volt a verseny első fele, ezért sokat dolgoztunk a kocsin, aminek most meglett eredménye. Még sosem fordult elő velem, hogy ennyit változtassak az autómon verseny közben, de ettől legalább jobb lett a tempónk” – nyilatkozta Ogier.

Dani Sordo egész nap egyre nagyobb hátrányból követte Ogiert, de az utolsó szakaszon a hátrányát 1,2 másodpercre csökkentette annak köszönhetően, hogy lefulladt a vetélytársa autója a városi gyorsaságin, Salouban. Kalle Rovanperä 32,4 másodperccel mögötte az ötödik. A fiatal finn megúszott egy komoly hibát szombaton, amikor mezőn átvágva vett be egy jobbkanyart, nagyon nagy tempóval.

Adrien Fourmaux bravúrok után keserű szájízzel zárta a napot. Mindent kihozott a Fordból amit lehetett, egyszer még a szakaszgyőzelem is elérhető közelségbe került számára, de délután nekicsúszott a szalagkorlátnak, amitől megsérült a Fiesta WRC és defektet is kapott. Több mint 10 perc hátrányt szedett össze a törött féltengely, a sérült kormányzás és felfüggesztés miatt.

A csapattársa, Gus Greensmith reggel kapott defektet, délután meg az egyik szenzor rendetlenkedett a Fordja motorjában. Az M-Sport pilóták problémái lehetővé tették Oliver Solbergnek, hogy feljöjjön a hatodik helyre, bár a nap végén a Hyundai kuplungproblémái hátráltatták, ezért ismét visszacsúszott a hetediknek.

Vasárnap négy szakasz és 50,9 km gyorsasági vár a mezőnyre, az utolsó szakasz a bónusz pontokért is zajló Power Stage lesz.

Az állás szombat este:

1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h03m45.7s

2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +16.4s

3 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +38.7s

4 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC) +39.9s

5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +1m12.3s

6 Gus Greensmith/Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) +3m45.2s

7 Oliver Solberg/Craig Drew (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m45.9s

8 Nil Solans/Marc Martí (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m53.8s

9 Eric Camilli/Maxime Vilmot (Citroën C3 Rally2) +7m52.8s

10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia Rally2 evo)

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.02
Az Air Care System technikájával kiegészített ŠKODA Climatronic légkondicionáló berendezések....
2021.12.02
Jól jön a segítség. ..
2021.12.02
Az orosz fővárosban 26 elektromos oktatóbuszt állítottak forgalomba 2021-ben, hogy segítsék a....
2021.12.02
Az elektromos autókat gyártó kínai Nio stratégiai együttműködésre lépett a Shell-lel egy több....
2021.12.02
Állampolgári segítséget kérnek a dunakeszi rendőrök annak a sofőrnek az azonosításához, aki zebrán....
2021.12.02
Az UAZ autógyár – iparági szakértők szerint – indiai közvetítéssel hamarosan megkezdheti a Jeep CJ-....
2021.12.01
Lehet, szabad-e egymással összevetni Barcelona jelképét, a Sagrada Família templomot, a Chaos....
2021.12.01
- Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás....
2021.12.01
- Hárommilliárd forintos kormányzati támogatásból épült Sopronban új, modern, ötszintes parkolóház....
2021.12.01
Már a római birodalom idején település állt itt, 2000 évvel ezelőtt a híres Borostyánút is....