Ford Mustang Mach-E

Tíz dolog, a tisztán elektromos Ford Mustang Mach-E-ről

2020.04.09.

Az egykori Pony-car elektromos változata a Ford Mustang MachE számos innovatív és technológiai megoldást kínál, ezt gyűjtötte csokorba a gyártó, amiből néhány megoldást mi is közreadunk.

Nagy sebességű töltés. A Mustang Mach-E tulajdonosa akár 93 kilométert is autózhat, miután alig 10 percen át töltötte az akkumulátort egy IONITY töltőállomáson. Ez a tisztán elektromos hajtású autó akár 600 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

A Mustang Mach-E online is megvásárolható. A járművet interneten keresztül személyre szabhatja, megrendelheti, és akár az átadást is megszervezheti így. Természetesen mindezt egy márkakereskedésen keresztül is intézheti.
 
 
A kulcsok már annyira régimódiak! Amikor Ön az autóhoz lép, a Mustang Mach-E felismeri az okostelefonját és nyitja az ajtókat, Ön pedig már indíthat is – anélkül, hogy a készülékét elő kellene vennie a zsebéből.
 
 
A Mustang Mach-E a Ford Team Edison első munkája. A Ford egy teljesen új, “cég a cégben” szervezetet hozott létre az elektromos autók tervezésére. A Ford Team Edison a híres feltalálóról és Henry Ford közeli barátjáról, Thomas Edisonról kapta a nevét.
 
 
A Mustang Mach-E mindig naprakész; erről az ‘over-the-air’ frissítések gondoskodnak. A Ford azzal tette ‘jövőállóvá’ az autót, hogy a beszédvezérlési rendszertől kezdve a jármű teljesítményén át egészen a vezetéssegítő technológiákig mindenhez folyamatos és biztonságos frissítéseket kínál.
 
 
Díjnyertes utastéri dizájn. A Mustang Mach-E kabinjában a B&O hangrendszer és a hangszórók észrevétlenül olvadnak bele a műszerfal felső részébe, mint egy hangprojektorban. Ezért az elegáns elrendezésért a tervezők elnyerték az iF Design Award kitüntetését.
 
 
High-tech üveg. A panoráma napfénytető infrasugárzás elleni védőbevonatot kapott, így az utastér nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb marad. Az üvegben emellett egy UV-sugarakat kiszűrő réteg is található.
 
 
A Mustang Mach-E-vel úgy beszélgethet, mint a barátaival vagy családtagjaival. A felhőalapú hangfeldolgozásnak köszönhetően a beszédvezérlési rendszer megérti a természetes, ‘beszélgetős’ utasításokat is, például, hogy “Keresd meg nekem a legjobb thai éttermet”. A felhasználó szokásait megtanulva az autó még inkább személyre szabott élményt nyújt.
 
 
A Mustang Mach-E vezetési élményét mindig a pillanatnyi hangulatához igazíthatja. Az autó három (Suttogó, Élvezetes és Féktelen) üzemmódot kínál, amelyek mindegyike különböző módon hangolja át a kormányérzetet, a belső világítást vagy a hanghatásokat.
 
 
A Mustang Mach-E vadonatúj modell, de a neve történelmi. A “Mach” nevet a ’60-as évek óta viselik a különleges Ford Mustangok. Az első ilyen autó a Mustang Mach 1-es volt: az autó, ami “úgy nézett ki, mint ami képes átlépni a hangsebességet”.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.25
Zhao Yun Sheng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.25
Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén, május 21-én csütörtökön,....
2020.05.25
Minden légitársaságot, így a német Lufthansát is letaglózta a koronavírus és az azt követő....
2020.05.25
– Idén márciusban 80 ezer, áprilisban mintegy 50 ezer esetben szabott ki pótdíjat....
2020.05.25
A Volkswagen márka uralta az „Automotive Brand Contest 2020“ versenyt, összesen öt díjat nyert az....
2020.05.25
A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte....
2020.05.25
Hamarosan kezdődik az Év Magyar Autója verseny második évadja. Sok változás várható a díjakkal....
2020.05.25
Hogyan utazunk a jövőben? Miként változtatja meg a járvány a következő utazásunkat?  Íme a 10 új....
2020.05.25
Az új ŠKODA OCTAVIA az Euro NCAP legmagasabb, ötcsillagos minősítésével kategóriája....
2020.05.25
Az Opel Magyarország üdvözli az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezését, amelynek....