Pagani

A szaúdiak tulajdonrészt szereztek az olasz Paganiban

2021.09.13.

A szaúdiak résztulajdonosai lettek a Paganinak: a Szaúdi Szuverén Befektetési Alap hosszú távú stratégiai partnerség keretében szerzett kisebbségi részesedést az olaszországi hiperkocsik gyártójának cégében, melynek Emilia-Romagna tartományban található a székhelye. A tranzakcióról a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes oldala, a quattroruote.it számolt be.

A szaúdi befektetési alap tulajdonrész-vásárlásának célja, hogy Paganinak friss tőkét biztosítson az új stratégiai terv támogatásához, amely két irányra összpontosít: egyrészt az innováció útjának folytatására a hiperkocsik piacán, másrészt a piaci növekedés új lehetőségeinek feltárására a Lifestyle szegmensben, a Pagani Arte bevezetésével.

A szaúdi szuverén alap befektetései nem jelentenek újdonságot az autók világában. Részvényeket vásárolt már olyan cégekben, mint a Tesla, a McLaren és a Lucid Motors. Ebbe a sorozatba illeszkedik, hogy most a kisebbségi részvénycsomag megvásárlásával támogatja az emíliai vállalatot fejlesztési céljainak elérésében. A nagyobbik részesedési pakett továbbra is Nicola Volpi és Emilio Petrone, valamint a Pagani család kezében marad, akik többségi tulajdonosként folytatják az irányítást.

A felek nem hozták nyilvánosságra a megállapodás pénzügyi feltételeit, de a Quattroruote által a milánói pénzügyi körökben szerzett információk szerint a szaúdiak a Pagani tőkéjének 30%-át szerezhették meg. A szaúdiak érkezése mindenesetre nem változtat a San Cesario sul Panaróban található cég irányítói stábján: Horacio Pagani alapító, vezérigazgató és tervezési igazgató megőrzi vezető pozícióját és központi szerepét.

"A Pagani megalakulás óta partnerségben áll az ágazat legkiválóbb szereplőivel, mivel hiszünk abban, hogy kiemelkedő teljesítmény csak csapatmunkával érhető el. Cégünk technológiai partnerei a jövőben is fontos szerepet játszanak majd stratégiai fejlesztéseinkben, függetlenül a meghajtási technológiától" - mondta Horacio Pagani, kommentálva a megállapodást.

Pénzügyi források szerint a tulajdonszerzési ügylet lebonyolításában az UBS Investment Bank, illetve a Rothschild & Co pedig pénzügyi tanácsadó vállalt kulcsszerepet.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
- Újraindít járatokat Budapestről a londoni Gatwick repülőtérre, Oslóba és Odesszába, Debrecenből....
2021.09.17
- Csehországban  éves összehasonlításban 12,3 százalékkal 147 ezer 659-re nőtt az új....
2021.09.17
Visszatért pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó három kínai űrhajós, aki három....
2021.09.17
Moszkva polgármestere azt javasolta, hogy kobozzák el a hatóságok a módosított hangfogójú,....
2021.09.17
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták Egyházaskozár és Bikal között. ..
2021.09.17
A legnépszerűbb európai Lexus-ként ismert, és szegmense egyik legkelendőbb modelljének számító UX....
2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....
2021.09.17
A járvány miatti kényszerszünet után ismét elindul a fiatal vezetőket továbbképző Ford-tréning. Az....