Kia

Red Dot Díj 2020: a Kia XCeed a ‘Termékdizájn’ kategória győztese

2020.04.02.

A Kia XCeed Red Dot díjat nyert a ‘Termékdizájn’ kategóriájában, s ezzel immár a Ceedcsalád valamennyi tagja Red Dot győztes. 

Az XCeed elismerésével a Kia 2009 óta begyűjtött Red Dot elsőségeinek száma 25-re emelkedett. Legutóbb az XCeed közeli rokonai, az ötajtós Ceed, a Ceed Sportswagon és a ProCeed nyert ilyen, a formaterv erősségeit díjazó elismerést 2019-ben. 
 
Karim Habib, a Kia Design Centerének vezetője a díj kapcsán elmondta: “a Kia hagyományosan elkötelezett a minőség folyamatos emelése és javítása mellett, miközben ügyfelei mind tökéletesebb kiszolgálására törekszik. Az XCeed tökéletes megtestesítője mindennek, én pedig különösen büszke vagyok arra, hogy kollégáim erőfeszítéseit és munkáját világszerte sikerek koronázzák, hiszen vásárlóink is elégedettek.” 
 
 
Gregory Guillaume, a Kia Motors Europe formatervezési alelnöke, az XCeed vezető formafelelőse így nyilatkozott: “Az XCeed határozottan és bátran újszerű formairányba terelte a Kia legnépszerűbb modellcsaládját, miközben minden formaelemében azonnal felismerhetően és kétségbevonhatatlanul Kia maradt. Ez a díj európai formacsapatunk munkájának elismerése, amelyre különösen büszke vagyok.” 
 
A Red Dot már az XCeed második rangos formatervezési díja, hiszen a modellt 2020 elején az iF zsűrije is kitüntette. Az XCeed ugyanakkor 2019-ben már ‘Arany kormánykereket’ (Das Goldene Lenkrad) nyert Németországban, miközben győzött a városi autók kategóriájában (Urban Car Award) a világszintű, ‘Az Év Női Autója’ választáson is. 
 
A Kia XCeed Az XCeed a kompakt szabadidő-terepjárók (SUV) praktikumát a családi ötajtósok sportosságával és vezetési élményével ötvözi. Azoknak az európai vásárlóknak készül, akik az SUV-k által nyújtottnál dinamikusabb menettulajdonságokra és sportosabb megjelenésre vágynak. 
 
 
A hagyományos szabaditőautók sportos alternatívájaként az XCeed azokéhoz hasonlóan tágas utas- és csomagteret kínál. Menetdinamikai jellemzői sportosak, de ettől a menetkomfort nem csorbul, miközben a hagyományos kompaktokénál emeltebb üléshelyzetből a vezető sokkal jobban áttekintheti a forgalmat. 
 
Az XCeed kifejezetten az európai vevők igényei alapján született a Kia frankfurti fejlesztőközpontjában. Értékesítése 2019 második félévében indult, és máig több mint 20 000 talált belőle gazdára Európa szerte. Az XCeed plug-in hibrid változata 2020 első negyedévében debütált. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.04
– Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ....
2020.06.04
Egy friss felmérés szerint a németek kezdenek visszatérni ahhoz, hogy új autót vegyenek.....
2020.06.03
Három évig, 2023-ig tarthat a koronavírus-világjárvány miatt keletkezett válság a nemzetközi légi....
2020.06.03
A német Benteler jó üzletet csinált 2010-ben, amikor adómegtakarítás címén Németországból....
2020.06.03
A Scania és Norvégia vezető élelmiszer-nagykereskedelmi vállalata, az ASKO régóta együttműködik....
2020.06.03
Gema Samudra Sutrisno Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.06.03
Fenntarthatatlanná válna a Nissan jelenléte Nagy-Britanniában, ha London és az Európai Unió nem jut....
2020.06.03
Ahogy arról reggel mi is beszámoltunk halálos közelekedési baleset történt az M3-on. Egy autó a....
2020.06.03
Ismét kényszerszabadságra küldi 1100 dolgozóját júniusban a francia Renault tulajdonában levő....
2020.06.03
Egyöntetű, precíz, cicomátlan, értéksugárzó – ilyen az új Opel Mokka! Világosan igazodik az Opel....