Elektromos roller

Olaszok milliói váltanának elektromos rollerre

2020.09.16.

Hívhatjuk divatnak is, ha úgy tetszik, de immár nem lehet figyelmen kívül hagyni a tendenciát: az olaszok rákaptak az elektromos rollerre. használata mindennapossá válik a legforgalmasabb városokban élők számára. De nem csak ott. A legújabb felmérés szerint két és fél millió olasz szándékozik megvásárolni – írja a római La Repubblica napilap internetes kiadásának autós rovata.

Egy friss felmérés szerint az elektromos roller elsősorban a déli tartományokban élő fiatal férfiak körében népszerű, noha a jármű elsőként Észak-Olaszországban vált közkedveltté. Jelenleg már 1 millió 400 ezer felhasználónak van elektromos rollere Itáliában, beleértve a tulajdonosokat és azokat, akik csak kölcsönzik a járművet.

A La Repubblica által közreadott közvélemény-kutatás szerint az elmúlt hónapokban valóságos forradalom zajlott le a városi közlekedésben. A koronavírus-járvány arra ösztönözte az embereket, hogy alternatív közlekedési módokat találjanak, helyettesítve ezzel az olyan tömegközlekedési eszközöket, mint a metró, a villamos és az autóbusz.

A következmény: jelenleg már körülbelül 800 ezer olasznak van saját elektromos rollere. Többségük a 35-44 éves korosztályhoz tartozik, és Olaszország középső, illetve észak-keleti tartományaiban él. Ehhez a számhoz hozzáadódnak azok, akik napi rendszerességgel, applikáció segítségével bérelnek elektromos rollert. Ők jellemzően a 25-34 éves korosztályba tartoznak.  

A felmérésből az is kiderült, hogy a rolleresek több mint kétharmada főként járdán vagy a gyalogosok számára fenntartott területeken használja a közlekedési eszközt. Ennek elsősorban az az oka, hogy a nagyvárosok nincsenek felkészülve a könnyű utcai járművek robbanásszerű elterjedésére. Sok településen hiányzik még a kiépített kerékpárút.  

Szabályozás szempontjából az elektromos rollerek egyenértékűek a kerékpárokkal, ezért nem kötelező számukra a biztosítás. Közlekedésbiztonsági szakemberek azonban nyomatékosan ajánlják a balesetbiztosítást a rollereseknek, különösen azoknak, akik naponta használják az eszközt.

De térjünk vissza azokhoz, akiknek még nincs elektromos rollerük, de szívesen használnák. A felmérés szerint ők háromszor annyian vannak, mint a rollertulajdonosok. Számuk 2,5 millióra rúg. Többségül a 18-24 éves korosztályhoz tartozik.  A felmérésből az is kiderül, hogy a 45 évesnél idősebb korosztályt még nem fertőzte meg az elektromos rollerek új divatja.  

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.30
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.30
Tempós pályák, felhordásos kanyarok nehezítették meg a Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozatban....
2020.09.30
A CUPRA megkezdi az új Formentor gyártását. Az első, csak a márkának tervezett modell forgalmazása....
2020.09.30
A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven....
2020.09.30
Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar....
2020.09.30
A Goodyear Tire és a Rubber Company nemrégiben több, mint 4 millió megtett km adatait elemezte az....
2020.09.30
Az Opel több üzemében 2021 végéig marad a Kurzarbeit.  Ezenkívül a gyártó azt állítja, hogy....
2020.09.30
A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki szombaton Csengele külterületén....
2020.09.30
Közös kutatási és ösztöndíjprogramok elindításában állapodott meg a Knorr-Bremse Budapest és a BME....
2020.09.30
A németországi Check24 elemzés szerint a francia Renault gyártó megelőzi versenytársait, a Teslát....