Lexus NX

Megjelent az első tuningcsomag az új Lexus NX-hez

2022.05.23.

A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését egyszerre változtatta sportosabbá és elegánsabbá a krómozott kiegészítőivel.

2021 nyarán mutatkozott be a második generációs Lexus NX, amely elődjéhez hasonlóan az aktuális Toyota RAV4 műszaki alapjaira épül, de a testvérmodellnél igényesebben berendezett belső teret, jobb felszereltséget, több szolgáltatást és fejlettebb műszaki megoldásokat kínál. A Toyota globális TNGA platformjának GA-K változata komoly előnyökkel járt az NX számára; az alacsonyabb tömegközéppont, a merevebb karosszéria-struktúra és a jobb vezethetőség mellett lehetővé tette, hogy már hálózatról tölthető, plugin hibrid hajtással is kapható legyen a népszerű szabadidő-autó, a Lexus történetében elsőként.

A világpremier óta eltelt rövid idő is elég volt ahhoz, hogy megjelenjen az első optikai tuningcsomag az NX-hez, mégpedig a japán Modellistának köszönhetően. A kizárólag Toyoták és Lexusok nemesítésére szakosodott műhely hű maradt önmagához, ugyanis ízléses, cseppet sem harsány kiegészítőket tervezett az autóhoz. Például az első lökhárító aljára szerelt, krómbetétes, szélesített kötény anélkül teszi markánsabbá az orr-részt, hogy bazári hatást keltene. Vélhetően nem fogja zavarni a célcsoportot, hogy a légterelő elem a terepjáró-képességet valamelyest rontja, mivel a szabad magasságot 28 mm-rel csökkenti, az első túlnyúlást pedig 45 mm-rel növeli.

Ezt a kiegészítőt, hasonlóan a hátsó lökhárítóhoz rendelhető, karosszéria színére fújt betéttel, és krómozott C-alakú díszbetétekkel ellátott alsó légterelőhöz, nem lehet megrendelni az F-Sport felszereltségű NX-ekhez, azok ugyanis már eleve sportos, mélyre húzott, díszbetétes lökhárítókkal és diffúzorral hagyják el a fukuokai gyárat.

Azonban a Modellista tunincsomagjának többi részét, a hasmagasságot 31 mm-rel csökkentő, küszöbre szerelhető szoknyákat, a hátsó tetőszpojlert oldalról megtámasztó, krómozott légterelőket, valamint az új tervezésű, 20 colos könnyűfém keréktárcsákat már minden felszereltséggel, akár az F-Sporttal is lehet kombinálni. A kovácsolt alumíniumból készült, sokküllős, fényesen csillogó krómfelnikre ugyanúgy 235/50 RF20-as abroncsok valók, mint az NX magasabb felszereltségeihez tartozó gyári felnik esetében.

A teljes Modellista Advanced Luxury Package ára Japánban 261 800 jen (778 ezer forint) a fényezetlen, és 294 800 jen (876 ezer forint) a karosszéria színére fényezett változat esetén, de az egyes alkatrészeket külön-külön is meg lehet vásárolni.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.30
Nem is akárhová, hanem a középkategória felső harmadába, tehát a Passat, Insignia, vagy éppen a....
2022.06.30
Jogerősen felmentette a bíróság az M3-as autópályán 2016-ban történt halálos tömegszerencsétlenség....
2022.06.30
Az új Neta S Yaoshi elektromos szedánt az ingyenes töltés lehetőségével és egy brutális motorral....
2022.06.30
Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével....
2022.06.30
Nézze meg a videót! ..
2022.06.30
Elfogadta az üzemanyagok 50 banis - 40 forintnak megfelelő - árkompenzációjáról szóló sürgősségi....
2022.06.30
A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel....
2022.06.30
Az új Citroen C4 X & Ë-C4 X szakít a bevett normákkal: sziluettjében egy elegáns fastback, egy....
2022.06.30
A Mars egész felszínét körbefotózta a kínai Tienven-1 űrszonda és a Csu-Zsung marsjáró tavaly május....
2022.06.30
Miután megtapasztaltam a BMW M240i ördögi erejét és tökéletes stabilitását, kipróbáltam a kettes....