járműgyártás

Meggyőző lesz a BMW M440i xDrive Gran Coupé

2021.06.09.

Megérkezett a BMW 4-es Gran Coupé második generációja, továbbfejlesztett menetdinamikai adottságokkal, , minden korábbinál exkluzívabb, prémium utastéri hangulattal és számos járművezérlő, illetve járműkapcsolati innovációval.

Az első BMW 4-es Gran Coupé kimagasló sikerére építkezve a bajor prémiumgyártó legújabb 4-es modellsorozatába a második generáció is megérkezik. A prémium középkategória iránymutató Gran Coupé koncepciójának középpontjában immár nem csupán a vezetés BMW által fémjelzett élménye és a sportos elegancia áll, de a modern funkcionalitás is. A hátsó üléssor kényelmes megközelítése, az öt teljes értékű ülés, a nagyméretű csomagtér és a változtatható csomagtér-kialakítás garantálja, hogy az új BMW 4-es Gran Coupé a hétköznapokban és a hosszabbra nyúló utazások során egyaránt a típustól megszokott, kompromisszumoktól mentes adottságokat kínálja.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé 2021 novemberére tervezett piaci bevezetésekor elérhető négyféle modellváltozatot a BMW M GmbH jóvoltából egy teljesítményre optimalizált kiadás is kíséri. Mindegyik modell a BMW Group rendkívül rugalmas, müncheni létesítményében készül, ugyanazon a gyártósoron, mint a tisztán elektromos meghajtású BMW i4, a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé egyedülálló stílusa a karosszéria formanyelvén is visszaköszön. 4 783 milliméteres hosszához, 1 852 milliméteres szélességéhez és 1 442 milliméteres magasságához jellegzetes karosszériaarányok társulnak, dinamikusan elnyújtott kupé-sziluettet alkotva. A második generáció 143 milliméterrel hosszabb, 27 milliméterrel szélesebb és 53 milliméterrel magasabb, mint elődmodellje, miközben nyomtávjainak szélességei is nőttek: az első tengelyen 50 milliméterrel (1 595 milliméterre), míg a hátsó tengelyen 29 milliméterrel (1 623 milliméterre). 2 856 milliméteres tengelytávolsága 46 milliméterrel hosszabb, mint az elődmodellé és 5 milliméterrel múlja felül a BMW 3-as limuzin megegyező értékét.
 
Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modelleket és a BMW M modellt egyedi karosszéria-kiegészítők emelik ki a mezőnyből. Az opcionális extrafelszereltség részeként M Carbon külső felszereltségi csomag, az eredeti BMW tartozékok palettájáról pedig típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek is megrendelhetők.
 
Alapfelszereltség a két sportülés és a sportkormány. A BMW M440i xDrive Gran Coupé és az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek utasterében a dinamikus stílust térdtámaszok is nyomatékosítják. Az opcionális extrafelszereltségi tételek rendkívül széles személyre szabhatósági lehetőségeket kínálnak. A vezetés élményét és az utazás kényelmét olyan kiegészítők fokozhatják, mint például az ülésfűtés és ülésszellőztetés, a Vernasca bőrkárpit és a BMW Individual utastér-bőrözési opciók, a műszerfal Sensatec-bevonata vagy bőrözése, az M Sport Pro csomag, a nagyméretű, nyitható és csúsztatható panoráma üvegtető, a hangulatvilágítás és a Harman Kardon surround audiorendszer.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé vérpezsdítően sportos karakterét a BMW M GmbH kézjegyét viselő, teljesítményre optimalizált csúcsmodell testesíti meg leginkább. A BMW M440i xDrive Gran Coupé motorházteteje alatt egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik. A mild-hibrid technológia fokozza a menetdinamikát és a hatékonyságot. Intenzív gyorsulásnál a 48 Volt kapacitású indítógenerátor 8 kW / 11 lóerő átmeneti teljesítmény-többlettel fokozza a maximális teljesítményt, a fékezések során felszabaduló energiát pedig egy kiegészítő akkumulátorba táplálja vissza.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé összes modellváltozatában alapfelszereltség a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó (a BMW M440i xDrive Gran Coupé modell esetében az alapfelszereltség része) kormány mögötti váltófülekkel és Sprint funkcióval fokozza a menetdinamikát. Padlógázas gyorsításokkor utóbbi a lehető legélesebb menetteljesítmény szerint működteti együtt a hajtásláncot és az automataváltót.
 
A BMW M440i xDrive Gran Coupé modellben és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport futóművel felszerelt modellekben a rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók kifejezetten sportosan működnek. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető adaptív M futómű a BMW M sport futómű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók előnyeit egyesíti, a sportosra élesített és kényelemre hangolt futómű-beállítási lehetőségek legszélesebb tartományát kínálva a bajor prémiummárka ügyfeleinek. A változó áttételű sportkormány mindkét opcionális extrafelszereltségként megrendelhető futómű-technológiához jár. A BMW M sport fékrendszer ugyancsak elérhető opció a modellhez (a BMW M440i xDrive Gran Coupé modell esetében az alapfelszereltség része).
 
Alapfelszereltségként az új BMW 4-es Gran Coupé 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. A BMW M440i xDrive Gran Coupé modell esetében az alapfelszereltség a 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákat, az elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművet és a hátsó differenciálmű 0-100 százalék között változtatható záró funkcióját is tartalmazza. Ezek az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW 430i Gran Coupé modellhez is megrendelhetők, amennyiben a BMW M sport futómű vagy az adaptív M futómű is a felszereltség része.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé vezetésének és parkolási manővereinek biztonságát, illetve kényelmét alapfelszereltségként vagy az opcionális extrafelszereltség részeként összesen mintegy 40 intelligens vezetést támogató rendszer segíti a fedélzeten. Ilyen többek között az automata sebességkorlátozás-asszisztenssel dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with automatic Speed Limit Assist), az útvonalfigyelő funkció és a jelzőlámpa-reakciók (Németországban elérhető), valamint a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant).
 
Frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer (Speed Limit Info), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), tolatókamera (Reversing Assist Camera) és tolatási segédlettel (Reversing Assistant) dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) az alapfelszereltség részeként. A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként Parking Assistant Plus Surround View és Remote 3D View funkció is megrendelhető.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé vezetője és utasai már alapfelszereltségét a BMW Operációs Rendszer 7 kibővített lehetőségeit élvezhetik. A bajor prémiumgyártó ügyfelei saját preferenciáik szerint választhatnak a különféle járművezérlési opciók közül: az érintőképernyő, a BMW Controller forgótárcsája, a kormányon elhelyezett multifunkciós gombok, a hangvezérlés és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Gesztusvezérlés egyaránt elérhető. A technológia számos új, fejlett digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést, így többek között a BMW Intelligent Personal Assistant digitális társhoz, a BMW Digital Key digitális kulcshoz, a Connected Music szolgáltatáshoz és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekhez (Remote Software Upgrade) is.
 
Az új BMW 4-es Gran Coupé modellhez alapfelszereltségként a 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel és 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszerfallal dolgozó BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezést kínálja ügyfeleinek a gyártó. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszerfallal és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel dolgozik együtt.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.22
A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por....
2021.06.22
Majdnem kigyulladt a szemlén a Mazda. ..
2021.06.22
A tavaszi HUMDA SIM LIGA szimulátorbajnokságon győztes Blazsán Patrik bejutott a tokiói olimpia....
2021.06.22
Sarah Simpson szeptember 1-től veszi át a Nagy-Britannia Porsche Cars vezérigazgatói posztját. ....
2021.06.22
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 22-én délelőtt....
2021.06.22
A Hyundai átveszi az amerikai robotikai céget, a Boston Dynamics-ot – írja az automobilwoche.de. Az....
2021.06.22
Rendkívül sokrétű megmérettetésen bizonyíthatták tudásukat a Ford Márkakereskedői hálózat....
2021.06.22
Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi az M7-es autópálya és az M0-s autóút....
2021.06.22
Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti....
2021.06.22
Több kilométeres a torlódás az M0-s autóút több részén is javítási munkák miatt - közölte az....