Mercedes

Megalakult a Német Üzleti Klub kecskeméti szekciója

2014.05.14.

A kecskeméti szekció a budapesti és a győri után alakult meg harmadikként a Mercedes-gyárban. Nem titkolt célja, hogy hozzájáruljon a német-magyar gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez Kelet-Magyarországon.

A Deutscher Wirtschaftsklubnak a Magyarországon működő német tulajdonú helyi cégek, valamint a német kapcsolatokkal bíró magyar cégek képviselői a tagjai. A kecskeméti szekció a budapesti és a győri után alakult meg harmadikként kedden este a Mercedes-gyárban. Az új szekció megalakulásának nem titkolt célja, hogy hozzájáruljon a német-magyar gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez Kelet-Magyarországon.
 
A Mercedes-gyárban kedden este tartott alakuló ülésen a leendő klubtagokat Thomas Geier, a kecskeméti Mercedes-gyár új igazgatója, és Dr. Arne Gober, a (DWC) elnöke köszöntötte. Majd Kecskemétről előadást tartott Szemereyné Pataki Klaudia, a város alpolgármestere - a Mercedes-gyárat pedig Ekkehard Philipp pénzügyi igazgató (MBMH) mutatta be.
 

A főszereplők és a házigazdák
 
Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy rendkívül markáns és meghatározó a német érdekeltségű cégek jelenléte Kecskeméten. Ami egyébként régi keletű, hiszen 23-24 éves munka eredménye. Német tulajdonú, illetve német kapcsolatokkal bíró közepes méretű vállalkozásból már közel harminc működik a városban. Ráadásul ebben a viszonylag jelentős számú körben a kis és mikró méretű vállalkozások nincsenek is benne. A közel harminc cég 7 ezer munkavállalót foglalkoztat Kecskeméten, és a város iparűzési adójának 36 százalékát, 2.5 milliárd forintot ezek a vállalkozások adták 2013-ban. A lendületet pedig a német-magyar kapcsolatok további fejlődéséhez a Mercedes beruházás hozta.
 
Ekkehard Philipp pénzügyi igazgató prezentációjának legérdekesebb része annak az adatnak a nyilvánosságra hozatala volt, hogy amikor a Mercedes az új gyár felépítésében gondolkodott, összesen 50 ország került képbe. Amikor pedig Magyarország mellet döntöttek, akkor 7 település volt „versenyben". Ezek közül győzött Kecskemét, amit a mai napig nem bántak meg a beruházók.
 

Szemereyné Pataki Klaudia előadása

Ekkehard Philipp azt is hangsúlyozta, hogy a CLA kizárólag Magyarországon készül és ezzel a típussal tört be a Mercedes az amerikai piacra. Úgy, hogy a kifogástalan árukhoz szokott amerikai vevők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a CLA nem Németországban, hanem Kecskeméten készül.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.22
Horvátország olyan hely, ahol érdemes letérni a kijárt útról, ehhez pedig olyan társra volt....
2020.09.22
Hidrogén üzemanyagcellával és hatalmas kapacitású hidrogéntartály-rendszerrel szereli fel Dyna....
2020.09.22
Az M4-es autóúton Üllő térségében 2020. szeptember 22-én délután egy nyerges vontató egy....
2020.09.22
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.22
Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő....
2020.09.22
A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal a fiatalemberrel szemben, aki vezetői engedély és....
2020.09.22
Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1....
2020.09.22
A Datahouse adatai szerint 2020 első hét hónapjában összesen 79 488 új személygépkocsit és....
2020.09.22
A fiatalok rendkívül nyitottak, megértik a járványhelyzetben hozott intézkedések jelentőségét, és....
2020.09.22
A legendás ralipilóta előtt tisztelgő különkiadás a klasszikus Mini Monte Carlo Ralin aratott első....