elektromos autó

Közösségimédia-kampány ünnepli a BMW i divízió elmúlt 10 évét

2021.02.23.

Holisztikus fejlesztési stratégiája égisze alatt a BMW Group jövőbe vezető részlege tovább folytatja a hosszú távú fenntarthatóság térnyerését serkentő innovációk feltalálását és tökéletesítését.

A fenntartható mobilitás úttörője kerek évfordulóhoz érkezett: a BMW i divízió sikertörténete immár egy évtizede íródik. A bajor prémiumgyártó ezért 2021. február 22-én, hétfőn világméretű közösségimédia-kampányt indít útnak a https://www.bmw.com/en/innovation/bmw-i-10-year-anniversary.html weboldalon, ahol feleleveníti az elmúlt 10 év legfontosabb mérföldköveit a márka 2011-es megszületésétől kezdve, egészen a hamarosan érkező BMW iX modellig. A BMW Group a 2021-es Müncheni Nemzetközi Autószalonig futó, átfogó információs kampányának középpontjába is a BMW i divízió kerek évfordulóját emeli.

A BMW i divízió a személyes mobilitás átalakulásának iránymutató képviselője, amely a BMW Group elsőszámú jövőbe vezető, innovációkutató részlegeként működik. A márkát a hosszú távú fenntarthatóság holisztikus megközelítése jellemzi. Az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás területén elért újabbnál újabb fejlesztések mind szorosan kapcsolódnak a BMW i divízióhoz.

Azt, hogy a BMW i divízió jövőbe vezető mobilitási megoldásai mennyire erősen meghatározzák a BMW Group járműfejlesztési döntéseit, a jubileumi évfordulót ünneplő 2021-es év minden korábbinál intenzívebben igazolja. A BMW iX sorozatgyártása hónapokon belül megkezdődik, hogy a tisztán elektromos meghajtású modell hamarosan a vállalatcsoport új technológiai zászlóshajójaként érkezzen meg az utakra, a járműkialakítás, az automatizált járművezetés, a járműkapcsolati megoldások, az elektromos mobilitás és a digitális szolgáltatások terén egyaránt új mércét állítva az iparágban. A BMW iX világpremierjét nem sokkal később a BMW i4 debütálása követi, amely a vezetés zéró emissziójú élményét most először a márka leginkább meghatározó szegmensében, a prémium minőségű, sportos középkategória mezőnyében váltja valóra.

Mindkét modellben a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja dolgozik, amely nem csupán a tisztán elektromos hajtáslánc páratlan hatékonyságával, de a csúcstechnológiás akkumulátorcella-technológia egyetlen feltöltésével megtehető, kimagasló tisztán elektromos hatótávolsággal is kategóriaetalon mércét állít fel. Az erőforrás építési alapelve, amely lehetővé teszi a ritkaföldfémektől mentes előállítást, újfent a BMW Group azon hosszú távú fenntarthatóságra irányuló, holisztikus megközelítését igazolja, amely messze túlmutat a zéró emissziójú mobilitáson.

A vállalatcsoport a sorozatgyártásban felhasznált nyersanyagokat is szigorú környezetvédelmi és szociális szabványok betartása mellett szerzi be. A BMW iX jövőbe mutató karakterét az újrahasznosított és másodlagos anyagok kivételesen magas felhasználási százaléka, valamint a sorozatgyártás során kizárólag megújuló erőforrásokból előállított energiák felhasználása is nyomatékosítja.

A jövőben az elektromos mobilitás egyre fontosabb közlekedési megoldássá válik és a fenntartható növekedés egyik legfőbb aspektusa lesz. A BMW Group célja, hogy 2023-ra huszonöt tagúra bővítse fel hálózatról tölthető modellpalettáját, 2030-ra pedig a világ útjain közlekedő tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljeinek száma a hétmilliót is átlépje. Kétharmaduk ráadásul tisztán elektromos meghajtással.

Modellportfóliója következetes bővítése és fejlesztése részeként a BMW Group a BMW 7-es sorozat következő nemzedékét már tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is bemutatja, miközben már a kimagasló darabszámban értékesített BMW 5-ös sorozat és a BMW X1 tisztán elektromos meghajtású hajtáslánc-változatai is készülnek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.27
Üzembe helyezték az első három szupergyors elektromos töltőállomást az olasz autósztrádák mentén.....
2021.02.27
Hamarosan megkezdődik a területszerzés, nyáron már a kivitelezési közbeszerzés is megjelenhet az....
2021.02.27
A rendszer összes kamerája autófókuszos és Full HD felbontású lesz. Az általuk készített képen az....
2021.02.27
Felborult egy gépkocsi utánfutója az M85-ös autóúton, Kapuvár és Jobaháza között, a Sopron felé....
2021.02.27
Lesodródott az úttestről, majd a vasúti sínekre hajtott egy gépkocsi Miskolc diósgyőri városrészén....
2021.02.26
Meglepő helyről érkezik az új főnök.  ..
2021.02.26
Nemrég írtunk az elektromos autókban használt lítium bányászatáról, azon belül is elsősorban a....
2021.02.26
Tsocho Peev Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.26
A nyolc főből  álló csoport - diplomaták és családtagjaik - a Covid-19-járvány nyomán leállított....
2021.02.26
A méltányosság elbírálása folyamatban van - írja a police.hu. ..