rendőrautó

Kézre került a trükkös autótolvaj, de a Jaguar már darabokban volt

2021.12.04.

A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt megtalálták és egy másik lopott gépkocsi nyomára is rábukkantak.

Egy kispesti autószerviz szerelője november 30-án vette észre, hogy műhelyük udvaráról eltűnt egy Jaguár gépkocsi. A férfi azonnal bejelentést tett a XIX. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol elmondta, hogy javításra vitték hozzájuk az autót, és ma kezdett volna hozzá a munkához, de már hűlt helyét találta a járműnek. A rendőrök az adatgyűjtések után megtudták, hogy a luxusgépkocsit egy héttel korábban vitték ki tréleren arról a telephelyről, ahol a szerviz is működik.

A kamerafelvételek alapján a rendőrök a német rendszámú tréler irányába kezdtek nyomozni, és kiderítették, hogy a teherautót az elkövető egy kölcsönző cégtől bérelte, majd a tréler eredeti magyar rendszámát lecserélte. A nyomozók a kölcsönzés adatai alapján azonosították a 26 éves dunavarsányi T. Miklóst, és a férfi felkutatása érdekében széleskörű adatgyűjtést végeztek; így jutottak el egy nap nyomozás után arra a taksonyi telephelyre, melyet a gyanú szerint a férfi a lopott autó tárolására is használt.

 

A kispesti rendőrök éjjel rajtaütöttek a telephelyen, elfogták a lopással gyanúsítható T. Miklóst, és megtalálták az ellopott Jaguárt is, melyet az autószerelő képesítéssel rendelkező férfi addigra darabokra szedett és kiköszörülte az alvázszámát is.   

A bűncselekmény körülményinek tisztázása során kiderült, hogy a 26 éves férfi november 22-én éjszaka először egy Volkswagent vitt ki trélerrel a telephelyről, majd nemsokkal később visszament, levágta a szervizudvar lakatját, betört a műhelybe, és ellopta a kamerafelvételeket tároló egységeket. Ezután az udvarról elvitte a Jaguárt is.

A Volkswagen előkerítésére tett intézkedések is rövid idő alatt eredményre vezettek; kiderült, hogy az autó szintén lopott, és a szigetszentmiklósi rendőrök folytatnak nyomozást az ügyben. A budapesti nyomozók felvették a kapcsolatot a pest megyei kollégáikkal, és a két rendőrkapitányság együttműködésének eredményeként a szigetszentmiklósi nyomozók rövid időn belül megtalálták az autót egy másik taksonyi telephelyen. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Forrás: 
Police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.20
Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet - írja az MTI. ..
2022.01.20
Megbénította Bukarestben csütörtökön a felszíni tömegközlekedést a járművezetők spontán....
2022.01.20
A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több....
2022.01.20
A karácsonyi különkiadást érdemes végignézni! 2 csapat. Egy kis Polski. 3 feladat. Nagyon izgalmas....
2022.01.20
Íme, egy angol felmérés - sok meglepetéssel. ..
2022.01.20
Negyedével nőtt tavaly a félvezetőipari ágazat forgalma globálisan a Gartner piackutató vállalat....
2022.01.20
A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 autóúton tevékenykedtek, két horrorkaravánt is....
2022.01.20
A Volkswagen autógyártó 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban,....
2022.01.19
Eltűnő kategóriák, halálra ítélt topmodellek? Hihetetlen, de egyre népesebb a mezőny. ..
2022.01.19
- A Dacia legyártotta a hétmilliomodik járművét dél-romániai üzemében, amely 1968 óta működik -....