Wolfsburg

Katharina Peterwerth elhagyja a Volkswagent

2022.03.09.

Meglepő távozás a VW-től: Katharina Peterwerth, aki korábban közvetlenül az igazgatótanács alatt irányította a csoport szervezetfejlesztését, távozik a cégtől és az egész iparágtól. Áprilisban az ex-McKinsey tanácsadó a Haniel cégnél kezd dolgozni.

 

Katharina Peterwerth: A Volkswagen korábbi szervezetfejlesztési vezetője. (Fotó: VW)

A távozását főnöke, Herbert Diess stílusában jelentette be: videón keresztül kedvenc platformján, a LinkedInen. "Három év szervezetfejlesztés után eljött a változás ideje" - mondta Katharina Peterwerth a Haniel főnökének, Thomas Schmidtnek adott interjújában. És bejelentette, hogy áprilisban ott folytatja – a családi cég humán erőforrás és stratégiai vezetőjeként.

A 41 éves hölgy menedzser távozik az autóiparból, aki korábban kulcspozíciót töltött be a VW-nél: Szervezetfejlesztési vezetőként az ex-McKinsey-menedzsernek kellett volna előmozdítania a csoport szerkezetátalakítását szervezeti oldalon, közvetlenül Diess vezérigazgatónak jelentett. „Eltávolodva a kész járművekben gondolkodó szervezettől – a digitalizáláshoz vezetőként alkalmas agilis formák felé” – vázolta egyszer feladatát a háromgyermekes anyuka. "Az elkövetkező néhány évben jelentősen változnunk kell ahhoz, hogy fennmaradhassunk a piacon."

"Soha nem tettem úgy, mintha"

A VW-nél a villamosmérnöki és informatikai doktorátussal rendelkező hölgyet kényelmetlen menedzsernek tartották, aki soha nem finomkodott. „Soha nem tettem úgy, mintha valaki más lennék” – írta le a sikerreceptjét 2021 közepén az Automobilwoche-nak adott interjújában. Ebbe beletartozik a véleménynyilvánítás világos kinyilvánítása és a férfi kollégáktól eltérő szemléletmód tudatos elfogadása.

"Az elmúlt néhány év fantasztikus utazás volt" - mondta Peterwerth a LinkedIn-interjúban a Haniel főnökének. És hozzátette még: "Nagyon hálás vagyok Herbert Diessnek és a vezetőségnek, hogy lehetőséget adtak nekem, hogy vezessem ezt a kalandot." De most már várja az új kihívást a Hanielnél. – Ez azon ritka alkalmak egyike, amikor úgy érzem, van otthonom.

Karrierje doktoranduszként indult a VW-nél

Peterwerth, aki a Müncheni Műszaki Egyetemen tanult, 2006-ban írta doktori disszertációját a VW-nél kutatási területen. Ezt követően a McKinsey-hez igazolt tanácsadónak.Tíz év után 2018 végén visszatért Wolfsburgba, hogy átvegye a csoport szervezetfejlesztési irányítását.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
Az áremelkedések, a rezsi növekedése és a magas infláció miatt számottevően csökkent a bérek....
2023.01.28
Döbbenetes tragédia történt ma hajnalban Ausztriában, az A1-es autópályán St.Pölten közelében.....
2023.01.28
Benzinválság, ajtónkon dörömbölő recesszió, szankciók, ukrajnai háború és koronavírus-járvány ide....
2023.01.28
A neves, tapasztalt Yamaha Maco Racing Team színeiben indul az idei hosszú távú, azaz endurance....
2023.01.28
Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az elektromos meghajtású járművek az európai piacon:....
2023.01.28
A közvéleményt és az európai, benne a magyar sajtót továbbra is élénken foglalkoztatja, hol építi....
2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....