Ford

Itt az új generációs Ford Fiesta - négy eltérő modellváltozat

2016.11.30.

– A Ford a németországi Kölnben, egy különleges Go Further rendezvényen mutatta be az új generációs Ford Fiestát, a világ legfejlettebb technológiájú kisautóját.

Az új generációs Fiesta minden más európai sorozatgyártású kisautónál több vezetősegítő rendszert és kapcsolódási szolgáltatást kínál, emellett pedig a modell 40 éves történelmének legátfogóbb és legsokoldalúbb termékcsaládjával lép piacra.

A Ford négy különféle modellváltozatot mutatott be a Fiestából. A kínálatban megtalálható a stílusos Fiesta Titanium, a Ford Performance izomautóinak hangulatát idéző Fiesta ST-Line, a gazdag felszereltségű Fiesta Vignale és a Fiesta Active crossover; ez utóbbi variáns az új Active modellváltozatok első képviselője, amelyeket a Ford a következő évek során minden modellcsaládjában meghonosít.


A három- és ötajtós változatban készülő Fiesták kimagasló minőséget és kifinomultságot kínálnak, miközben stílusos, új külső dizájnjuk és forradalmian újszerű belső kialakításuk minden eddiginél több opcióval formálható a vásárló egyéni ízléséhez. A Ford arra is nagy figyelmet fordított, hogy tovább javítsa az autó közismerten élvezetes vezetési élményét, mivel részben ennek volt köszönhető, hogy az európai piacon négy éven át a Fiesta volt a legnagyobb darabszámban értékesített kisautó.

- Vásárlóinkhoz hasonlóan mi is rajongunk a Fiestáért; ez az oka, hogy még szerethetőbbé, élvezetesebbé és sportosabbá tudtuk formálni ezt a kultikus kisautót, és hogy sikerült kialakítanunk egy olyan modellcsaládot, amelynek minden tagja más és más egyéniségű - nyilatkozta Jim Farley, a Ford Motor Company Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős ügyvezető alelnöke és elnöke. „Immár minden autóvezető-típus számára kínálhatunk egy neki megfelelő Fiestát, legyen az a luxuskivitelű Fiesta Vignale vagy akár a Fiesta Active crossover – ráadásul olyan technológiákkal, amelyekről a kisautók vásárlói még néhány évvel ezelőtt is csak álmodozhattak.”


A Fiesta vezetősegítő rendszereit olyan szenzoros technológia támogatja, ami képes felderíteni az autó előtti 130 méteres útszakaszt. E berendezések kategóriaelső kínálatában a továbbfejlesztett Gyalogosészlelő rendszer is szerepel, amely immár éjszaka is képes felismerni a veszélyhelyzetet és elkerülni a balesetet; ugyancsak ebben az autóban jelenik meg elsőként a Ford Aktív Parkolóasszisztensének új változata, amelynek automatikus fékezési funkciója megakadályozza a koccanásokat, amikor az autó a vezető kormányzása nélkül parkol le.

Ugyancsak a Fiesta az első Ford, amelyben megjelenik a prémium minőségű B&O PLAY Hangrendszer és a nyitható panoráma üvegtető. A Fiesta kifinomult SYNC 3 kapcsolódási és fedélzeti szórakoztató rendszeréhez egy akár 8 colos, nagy felbontású érintőképernyő tartozik, s az autó tágas és ergonomikus utasterében közel 50 százalékkal kevesebb gomb található a középkonzolon, így a vezető környezete letisztultabbá és intuitívabbá vált.


A legmodernebb hajtásláncok kínálatában megtalálható a Ford többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotorja, aminek akár 140 lóerős változata is megrendelhető, valamint egy 1,5 literes, 120 lóerős TDCi egység, a Fiesta legelső nagy teljesítményű dízele. A Ford számításai szerint a CO₂-kibocsátás legalacsonyabb értéke 82 g/km lesz, aminek elérésében az innovatív súrlódáscsökkentő technológiákkal működő, vadonatúj hatfokozatú sebességváltó is szerepet játszik.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.12
Mit hallgattunk és mit mondunk ma az autózásról? ..
2022.08.12
Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBSZ) tartozó és támogató benzinkutak....
2022.08.12
Tagadhatatlanul a világ egyik legbrutálisabb profi átépítése Ryan Tuerck V10-motoros Toyota GR....
2022.08.12
A Magyarországgal szomszédos Burgenland tartományban pánikba estek az autósok, amikor a vonuló....
2022.08.12
Nézze meg a videót! ..
2022.08.12
Év végéig több mint 1000 kilométernyi szakaszt újíthat fel a Magyar Közút az általa kezelt, főként....
2022.08.12
Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, ahol a kínai....
2022.08.12
Elképesztő pillanatokat rögzített néhány napja a Magyar Közút kamerája az M3-as autópályán. A....
2022.08.12
Balesetek miatt nagy a torlódás az M7-es autópályán mindkét irányban, egy-egy szakaszon péntek....
2022.08.12
Több mint 5.000 tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes....