ICDP

A használt autókra is van online kereslet

2020.07.10.

A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről. Elsősorban a gyártók kezdeményezéseiről adtunk hírt, de érdemes megnézni, hogy hogyan éltek túl a használt autó kereskedők, ugyanis ők sem tétlenkedtek és több hálózat is elindította saját online értékesítési csatornáját.

Magyarországtól nyugatra úgy tűnik, a vásárlók jelentős része hajlik az online autóvásárlás felé. Még a járvány előtt, 2019-ben végeztek egy felmérést Olaszországban, amelynek eredménye szerint a vásárlók harmada megfontolná az online vásárlást egy autó esetében is. A járvány alatt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban végzett hasonló felmérést a Google, ők arra jutottak, hogy a megkérdezettek 20%- elsősorban az internetes vásárlást választaná.

Tehát kereslet van, ahol pedig van kereslet, ott lesz kínálat is. Áprilisban a Peter Vardy nevű kereskedői hálózatnak sikerült a szokásos mennyiség harminc százalékát értékesítenie egy teljesen online folyamat során. A folyamat nagyon egyszerű volt, még az autó beszámítást is online végezték, valamint 30 pénzügyi szolgáltató ajánlatai közül választhattak az érdeklődők. A vállalat egyébként arra számít, hogy járvány ide vagy oda, 2023-ban értékesítésük legalább fele online fog történni.

Érdekes példa az Egyesült Államokbeli Eastern Automotive Group, akik a járvány elején nagyon gyorsan reagáltak és annak ellenére, hogy kereskedéseik zárva tartottak, nem állt meg náluk az élet: értékesítőik a szokásos havi 15-20 darab eladott autó helyett 30 feletti darabszámokat hoztak.

A legnagyobb sikertörténet Olaszországból érkezik. Az Authos nevű Ford kereskedő már évekkel ezelőtt elkezdte online csatornájának kiépítését, aminek köszönhetően brillíroztak a járvány során. 150 új és használt autó állt a kereskedés telephelyein a koronavírus előtt, mire a korlátozásokat feloldották, nem maradt egy sem.

Magyarországon hagyományosan bizalmatlanabbak vagyunk az autókereskedőkkel szemben és a magyar használt autó kereskedések nagy része nem is áll készen sem technikailag, sem az alkalmazottak felkészültségét tekintve az online értékesítésre. Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan eljön az idő, amikor mi is tudunk majd otthonról autót vásárolni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább....
2020.09.20
Végrehajtandó börtönbüntetést kér vádiratában tizennyolc autópálya-rendőr ellen a Győri Regionális....
2020.09.20
Példaként állítaná a Forma–1 elé a mugellói versenypályát Carlos Sainz és Sebastian Vettel.....
2020.09.20
A miniszterelnök kijelentette: ha 2021 július elsejéig nem készül el a még hiányzó 15,6 kilométeres....
2020.09.20
A félmilliomodik villanyautó a Nissan angliai gyárában készült el az Elektromos Járművek....
2020.09.20
Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek a szombati balesetben - közölte a rendőr-....
2020.09.19
Ott Tänak műszaki hiba miatt volt kénytelen kiállni, de csapattársa viszont csúcsformában vezetett....
2020.09.19
Miközben Rolls-Royce-okat és Trabantokat is elektromos hajtásúra építenek át, vannak megszállottak....
2020.09.19
Több mint 13 ezer néző tekintheti meg a helyszínen a Forma-1-es szezon imolai futamát, a november 1....
2020.09.19
Ha minden jól megy, az Egyesült Királyság és Japán autóipara is kedvezően jöhet ki a Brexit után....