DS 7

Felfrissült a legdrágább francia autó

2022.06.28.

A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a kínálatban.

Az frissített DS 7 külső megjelenése mind a front-, mind pedig a hátsó részen jelentős fejlődésen ment keresztül. A karakterisztikus világítás még kifejezőbb tekintetet kölcsönöz az új modellnek. A kifinomult LED fényszórók és a nappali menetvilágítás harmonikus kombinációja az francia haut-couture szellemében készült.

A márka jellegzetes formajegye, a DS Wings és a hűtőrács szélesebb lett, az első lökhárító alsó részét pedig újratervezték. A szintén újratervezett, keskenyebb hátsó LED fényszórók örvényszerűen pikkelyezett mintázatukkal és sötét metálos fényükkel kihangsúlyozzák a SUV egyedülálló külsejét. A hátsó csomagtérajtó erőteljesebb vonalakat kapott, miközben a „CROSSBACK” feliratot felváltó „DS AUTOMOBILES” márkajelzést vizuálisan hangsúlyozzák. A kerekek szintén nagy szerepet játszanak a DS 7 karakteres megjelenésében. A speciális betétekkel ellátott, 19 hüvelykes új keréktárcsák optimális aerodinamikai hatékonyságot biztosítanak, kialakításuk pedig optikailag növeli az átmérőjüket.

A részletekre is kiterjedő figyelem tetten érhető az új fehér és zafír színű gyöngyszemöltéses díszvarráson, a teljes bőrrel bevont kormánykerék közepét borító feszített Nappabőrön, és a DS Automobiles ikonikus „Clous de Paris” gilosált felületmintázatán át az immár szürke színösszeállításban elérhető óraszíj mintázatáig, a belső tér minden elemében. Mindegyik belső tér hangulatát a személyre szabott világítás teszi harmonikusabbá.

Új hibrid csúcsmodell

Az új DS 7 E-Tense 4x4 360 a Peugeot 508 PSE hajtásláncát kapta meg. Jelentős teljesítményét (200 lóerős benzinmotor, 110 lóerős első és 112 lóerős hátsó villanymotor) a egy speciális vezérlés tartja kordában az energiafelhasználás optimalizált vezérlésével. A karosszéria 15 mm-el lejjebb került, a nyomtávok kiszélesedtek (+24 mm elöl, +10 mm hátul), a DS Performance által fémjelzett féknyergekkel felszerelt első fékek átmérője pedig 380 mm-re nőtt. A 21 hüvelykes felnik fényes, szürke színt kaptak, az íves vonalvezetésen megcsillanó fény egyedi karizmát kölcsönöz a megjelenésnek. A 0-ról 100 km/h-ra gyorsulás igazolt időtartama 5,6 mp, az 1000 méteres állórajtot pedig 25,4 mp alatt teljesíti az autó. Az új, 14,2 kWh-ás akkumulátor akár a 65 km-es hatótávolságot is eléri WLTP zéró kibocsátású vegyes üzemben, és akár 81 km-t városi üzemben. A töltési idő nagyjából két óra egy 7,4 kW-os töltőre kapcsolva.

A kínálatot bővíti még ezenkívül egy 1,6 literes BlueHDi 130 típusú dízelmotor. Európán kívül pedig a 130, 215 és 225 lóerős PureTech benzinmotorok is kaphatók.

A DS Iris System technológiát is magában foglaló információs és szórakoztató rendszer egyike a DS 7 legnagyobb újításainak. Ez a megoldás egy alapjaiban újragondolt, teljesen személyre szabható, reaktív, rugalmas és természetes hangfelismerő rendszerrel támogatott kezelőfelülettel jelentkezik. Az újratervezett, nagyfelbontású 12 colos érintőképernyő címkézett menürendszert kínál, amelyből egyetlen mozdulattal elérhető minden funkció: online navigáció, légkondicionálás, digitális audio eszközök, és valamennyi, vezetéssel kapcsolatos információ. A kijelző lehetővé teszi ezen felül az új, nagyfelbontású első és hátsó kamerák képének megjelenítését, vagy a Wi-Fi-n keresztül a Mirror Screen funkcióhoz való hozzáférést is. A modulokba rendezhető, és személyre szabható oldalakat megjelenítő 12 colos képernyő grafikája is megújult, megkönnyítve ezzel az olyan lényeges információk megjelenítését, mint a tölthető hibridek energiaáramlása.

Az autó ősztől lesz rendelhető, és az első modellek 2022 októberétől kerülnek a DS Store üzletekbe.

A rendeléseket és a házhozszállítást anélkül intézheti, hogy kimozdulna otthonából, köszönhetően az online vásárlói felületnek (piactól függően) és a DS Delivery Valet logisztikai láncnak, amely a megrendelő által kijelölt címre szállítja az Új DS 7 modellt.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Balesetet szenvedett egy siklóernyős a Hármashatárhegyi repülőtér közelében. ..
2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....