audi hungaria motor kft

Felavatták az Audit kiszolgáló logisztikai parkot

2013.10.21.

Öt hónap leforgása alatt, vagyis rekordidő alatt készült el a győri Audi Hungaria Motor Kft. új járműgyárát kiszolgáló park Győrben. Tízmilliárd forintba került, háromszáz embernek ad munkát.

Évente harmincezer kamion fordul majd meg, szállítja a beépítésre váró alkatrészeket, naponta pedig ötvenezer göngyöleget kell megmozgatni ahhoz, hogy minden időben a gyártás helyszínén legyen.

Az új járműgyárat ez a park szolgálja ki logisztikailag. Fotó: Audi

A logisztikai parkot az Audi tizenöt éves időtartalomra bérli a csarnokot felépítő A-K Projekt Éplog Kft.-től, míg a logisztikai szolgáltatást a Panopa Logistik Magyar Kft. végzi, amelynek anyavállalata dél-afrikai tulajdonban van.

Az avatás pillanatai Fotó: gyorplusz.hu

Az építők nevében Tallosi Károly ügyvezető idézte fel a beruházás fázisait. A februári régészeti feltárás után kezdődött a munka dandárja, csúcsidőben egyszerre 500-600 ember végezte a kivitelezést. A 75 ezer négyzetméteres csarnokhoz 30 ezer négyzetméter külső burkolat is épült, hogy a logisztikai szolgáltatás minden feltétele adott legyen.

Öt perc a távolság a járműgyár és a logisztikai park között. Fotó: Audi

A győri Audi nevében Axel Schifferer, pénzügyekért felelős ügyvezető igazgató méltatta a LOC-ot, ahogy a logisztikai parkot nevezik. Elmondta, az új járműgyárban naponta két műszakban termelnek, a alkatrészigényük naponta harminc kamionnak vagy vasúti kocsinak megfelelő mennyiség.

- Futballhasonlattal élve az autóipari logisztika jelenti a Bajnokok Ligáját – jelentette ki az ünnepélyes avatón Rüdiger Buss, a Panopa Logistik-csoport elnöke érzékeltetve azt, hogy csak felkészült, kiválóan képzett csapat képes teljesíteni a feladatot. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a Győri Ipari Parkban felhúzott hetvenötezer négyzetméteres csarnokból szolgálják ki alkatrészekkel az Audi győri járműgyárában készülő A3 limuzin és A3 Cabriolet típusokat.

Győr város képviseletében Simon Róbert Balázs alpolgármester vett részt az ünnepélyes avatón, aki felidézte, hogy az elmúlt hétvégén a város képviseletében részt vett Székesfehérváron a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén, a városvezető kollégái azt tudakolták tőle, mi a győri siker titka?

- Azt válaszoltam, hogy Győrben a gazdaság fontos szereplői, így az Audi Hungaria Motor Kft., az oktatási intézmények, kiemelten a Széchenyi-egyetemmel és a város vezetése együtt tud gondolkodni és ugyanazon cél érdekében dolgozni – fogalmazott Simon Róbert Balázs, - Ez a cél pedig nem más, mint egy dinamikusan fejlődő, gazdaságilag stabil és az itt élők számára kiszámítható jövőt és munkahelyeket biztosító város.

A logisztikai park belülről. Fotó: gyorplusz.hu

Az alpolgármester beszélt arról is, a most átadott logisztikai park legnagyobb előnye, hogy optimalizálja a szállítmányozási és raktározási feladatokat, s lehetővé teszi a logisztikai szakemberek továbbképzését.

Simon Róbert Balázs beszédének végén örömmel nyugtázta, hogy újabb háromszáz új állás jött létre a városban, tovább erősítve a város jelmondatát: A jövő Győrben épül.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.20
Három év kihagyás után tért vissza a Citroen C4, ami egy beazonosíthatatlan kompaktként, a....
2021.10.20
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy október 16-án,....
2021.10.20
- A szervezők, a rendezők és a házigazdák is felkészülten várják minden idők egyik legerősebb rali....
2021.10.20
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.20
Két halálos baleset is történt szerdán kora reggel, az egyik az M7-esen, a másik a 84-es főúton.....
2021.10.20
Az AVTOVAZ állami megrendelést kapott 1500 LADA Niva Travel terepjáróra – írja az avtonovostidnya.....
2021.10.20
- Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy fűrészárut szállító kamion pótkocsija az M3-as autópá..
2021.10.19
Az autóipar legfontosabb szereplői között olyan embereket szokás említeni, mint Elon Musk vagy Li....
2021.10.19
A Toyota Yaris WRC-vel versenyző Elfyn Evans a második helyen zárta a múlt hétvégi Spanyol Rallyt,....
2021.10.19
Különleges szervíz programmal és játékkal kedveskedik a Nissan. ..