abroncsteszt

A Bridgestone Potenza Sport első helyezést ért el az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén

2021.03.16.

A Bridgestone új zászlóshajójaként emlegetett Potenza Sport sportabroncs elnyerte az első helyet az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén. Nyolc más gyártó abroncsait megelőzve a Bridgestone Potenza Sport – egy Ford Mustang 5.0-án, 265/35 ZR 20-as méretben – nedves úton az összesített legjobb, száraz aszfalton pedig kimagasló eredményt ért el a teszten, ezzel kiérdemelve “példás” minősítését a német autósmagazinban.

A Bridgestone ultra-nagy teljesítményű gumiabroncsa, a Potenza Sport a legrövidebb féktávúnak bizonyult száraz körülmények között, száraz kezelhetőségét pedig a teszt két legjobb teljesítménye közé sorolták. Nedves körülmények között szintén a Bridgestone Potenza Sporté volt a legrövidebb féktáv, nedves kezelhetőségét és az esős körülmények között mért teljesítményét pedig legjobbként díjazták a körpályán. A csúcskategóriás sportabroncsot kitüntették, mint az abroncsot, amivel a legkisebb az vizenfutás lehetősége, melyre az AutoBild Sportautók a nedves kezelhetőség „teljesen új mércéjeként” hivatkozott.

Az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztje volt a gumiabroncs első szereplése független autósmagazin által lebonyolított tesztjén, de korántsem ez volt az első elismerés, amit kapott. A TÜV SÜD, Európa egyik legelismertebb független gépjármű-vizsgálati intézete a gumiabroncs indulásakor a Bridgestone Potenza Sportnak ítélte a legjobb teljesítményt prémium kategóriabeli versenytársaival szemben, mind a száraz fékezés és kanyarodás, mind az egyenes stabilitás szempontjából. A TÜV SÜD emellett a teljes szériájában EU-s A osztály minősítésű nedves tapadással rendelkező Bridgestone Potenza Sportot találta a legjobban teljesítőnek nedves kanyarodás és kezelhetőség terén is.1

Az Európában kifejlesztett és legyártott Bridgestone Potenza Sport gumiabroncsok 96 méretben elérhetőek a 17’’-estől a 22”-esig, mely a személygépkocsik és közúti terepjárók széles választékát lefedi – a prémium szedánoktól és terepjárókon át egészen a luxus- és presztízsautókig.

"Ez fantasztikus elismerés a Bridgestone Potenza Sport számára, melyről mi eddig is tudtuk, hogy piacvezető teljesítményű" – nyilatkozta Daniel Giroud, a Bridgestone EMIA értékesítési igazgatója. „Új csúcskategóriás sportabroncsunk képességeiről tanúskodik, hogy egy ilyen rangos kiadvány összesített tesztjén a termékünk első helyen végzett. Más prémium gumiabroncs termékeink, például a Bridgestone Turanza T005 nyári gumiabroncs és a Bridgestone Blizzak LM005 téli gumiabroncs legutóbbi mérföldkőnek számító teszteredményei után hosszú távú törekvésünk, hogy nagy értékű prémium gumiabroncsokat létrehozva a tesztmagazinok dobogóinak csúcsára törtjünk, erősebb mint valaha. A Potenza Sport formájában a Bridgestone egy olyan ultramagas teljesítményű gumiabroncsot alkotott, amely a vezető kezében hagyja az irányítást, miközben kiaknázza járműve teljesítményét. A Potenza Sport valóban új kiválóság a sportteljesítmény terén.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....