tulajdonosváltás

Bevásárolt a Hyundai az USA-ban

2021.06.22.

A Hyundai átveszi az amerikai robotikai céget, a Boston Dynamics-ot – írja az automobilwoche.de. Az akvizíció része annak a stratégiának, hogy erősítse magát az "intelligens mobilitási megoldások" szolgáltatójaként.

 

A futó robotjairól ismert Boston Dynamics tulajdonosa ma a dél-koreai Hyundai autógyártó. A Hyundai bejelentette, hogy egy "robotikai értékláncot" akarnak felépíteni, amely a robot alkatrészek gyártásától az intelligens logisztikai megoldásokig terjed.

A Boston Dynamics értéke 1,1 milliárd dollár (kb. 925 millió euró) a tranzakció után - közölte.  A Hyundai átvette a részvények 80 százalékát, az előző tulajdonos, a Softbank japán technológiai csoport pedig a fennmaradó 20 százalékot leányvállalaton keresztül tartotta meg.

F

Fotó: Hyundai

A Boston Dynamics robotjaival készített bemutató videók évek óta feltűnést keltenek  - azért is, mert megmutatják a technológia fejlődését. Eleinte az emberi mozgásokon alapuló robotok számára nehéz volt megtartani az egyensúlyt. Időközben bonyolult mozdulatsorokat is elsajátítottak és képesek futni, ugrani, lépcsőket használni, dobozokat cipelni és önállóan felállni, ha leülnek. A Boston Dynamics most a kutyaszerűen mozgó "Spot" robotot, a robotkutyát adja el például a biztonsági szolgáltatásoknak.  A New York-i rendőrség az egyik "Spot" robotot is megkapta küldetéseihez - de kritika után gyorsan kivette a szolgálatból.Több tulajdonosváltásA Boston Dynamics több tulajdonosváltáson ment át az elmúlt években. Kezdetben a vállalatot a Google vette át. De az internetes cég, amelyet egyre inkább a versenytársak és a technológiai ipar kritikusai vettek célba, visszafogta robotikai terveit.  A Softbank 2017-ben vásárolta meg a Google Boston Dynamics szolgáltatást. Időközben azonban a japán csoport szükíti portfólióját, többek között a WeWork irodaterület-szolgáltatóba tett milliárdos rossz befektetés után – írja a német honlap.

A Hyundai - testvérmárkájával, a Kia-val együtt - jelenleg "intelligens mobilitási megoldások" szolgáltatójává kíván válni. Ez magában foglalja a jövőbeni technológiákba történő beruházásokat, ideértve az önvezető autókat, a mesterséges intelligenciát, a városi mobilitást szolgáló repülőgépeket és a robotokat. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....