Oroszország

Betiltják a használt alkatrészeket az autójavításhoz Oroszországban

2020.07.28.

Betiltják a használt alkatrészekkel történő autójavításokat Oroszországban. Az Eurázsiai Gazdasági Bizottság jóváhagyta a vámunió országai által meghozott, a közlekedésbiztonság fokozására hivatott intézkedéseket, ezen belül az autójavításra vonatkozó műszaki előírásokat - írja a motor.ru orosz autós szakportál.  

Az oroszországi autózási szokásokat gyökeresen felforgató döntést hozott az Eurázsiai Gazdasági Bizottság. A határozat értelmében megtiltják, hogy az oroszországi autótulajdonosok a gépjárművek javításához használt vagy felújított alkatrészeket használjanak fel. Első hallásra képtelenségnek tűnik az elképzelés, de a döntés megszületett. Kérdés, hogy ebből mennyit tudnak majd betartatni a hatóságok.

Az intézkedést elsőként a biztonsági övvel ellátott autóülések esetében alkalmazzák, majd fokozatosan kiterjesztik a gépjárművek egészére. Tilos lesz használt alkatrészeket felhasználni a meghibásodott kormányszerkezet, a fékrendszer, a katalizátorok , az indításgátlók,  a légzsákok és a kipufogócsövek javításához.

Ezen túl – az új rendelet értelmében – az autótulajdonosok a jövőben nem szerelhetik be saját maguk az új alkatrészeket a kocsijukba. További szigorítás, hogy mostantól az autótulajdonosoknak egy akkreditált tesztközpontban kell engedélyeztetniük, ha járműveikre pótlólagosan antennát, tetőcsomagtartót vagy vonóhorgot akarnak felszerelni.  

Szakértők szerint az új rendeletek negatív hatással lehetnek a magántulajdonban lévő szervizközpontokra. A pótalkatrészek költségei az egekbe szöknek, s ezzel párhuzamosan a szerelési költségek is jelentősen drágulnak.

Az Eurázsiai Gazdasági Bizottság által jóváhagyott módosítások 180 nappal a hivatalos bejelentés után vagyis várhatóan 2021 januárjában lépnek majd hatályba.

Ugyanez a testület június végén a jobbkormányos járművek behozatalára vonatkozó korlátozásokat léptetett életbe Oroszországban. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.07
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan a péntektől zajló 70. évforduló Nagydíján is Nico Hülkenberg....
2020.08.07
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító....
2020.08.07
Autószállító tréler vontatott egy másik autószállító trélert az M5-ös autópálya Csongrád-Csanád....
2020.08.07
A vírushelyzet miatt idén nyáron nem rendeznek Formula Student-futamokat, mégsem maradnak verseny....
2020.08.07
Vezetéstől eltiltott, ittasan balesetező férfit vettek őrizetbe a kaposvári rendőrök - a jármű....
2020.08.07
Nagyon visszaesett az új személyautók eladása Csehországban. A cseh autóipari szövetség közlése....
2020.08.07
- Egy hónappal a júliusi bevezetését követően már több mint 12 600 Start Ausztria menetjegyet....
2020.08.07
A világbajnoki címvédő Forma-1-es Mercedes istálló szerződést hosszabbított a finn Valtteri....
2020.08.07
- Az idei második negyedévben 33 százalékkal 115,5 millió euróra csökkent a Waberer's International....