Michelisz Norbert

Bemutatták Michelisz versenyautójának 2022-es változatát

2022.04.12.

Ezzel próbálja meg visszaszerezni a három éve megszerzett világkupa-elsőséget a magyar pilóta.

A Hyundai Motorsport Customer Racing és a BRC Hyundai N Squadra Corse nyilvánosságra hozta az Hyundai Elantra N TCR festését a következő FIA WTCR szezonra. A dizájnt egy online élő csapatbemutató részeként mutatták be az olaszországi Cherascóban (a BRC főhadiszállásához közel), Gabriele Rizzo csapatfőnökkel, Michelisz Norbert és Mikel Azcona pilótákkal. Most folytatódnak a februárban kezdett tesztelések a szezonnyitóra, amelyet Franciaországban, a Pau Ville utcai pályán rendeznek majd (május 7-8.).

A 2022-es Elantra-dizájn a Hyundai Motorsport Customer Racing megszokott piros, sötétkék és "performance" kék színeit hordozza. Michelisz ismét az 5. számú autót fogja vezetni – ahogyan ezt mind a négy korábbi WTCR-szezonja során tette, kivéve a bajnoki címet követő 2020-as szezont, amikor az 1-es rajtszámot viselte. A tavaly év végén visszavonult Gabriele Tarquini helyére szerződtetett Azcona, aki először versenyez Hyundai-val, a 96-os rajszámmal folytatja, amely sok sikert hozott számára a TCR-versenyeken, a tavalyi szezonban a Cupra Leon volánjánál.

Február végén a MotorLand Aragón versenypályán tesztelt a Hyundai csapat, azóta pedig több pályát is felkeresett Európa-szerte, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze meg a versenyszezon kezdete előtt. A kezdeti tesztelés során Azcona megtette az első köröket az Elantra N TCR-rel, a spanyol azonnal elégedett volt az autóval, és gyorsan alkalmazkodott az Alzenauban, Németországban gyártott technika kezeléséhez.

Michelisz, aki most a csapat tapasztaltabb pilótájaként új szerepet tölt be, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy új csapattársának könnyebb legyen összebarátkozni az Elantrával, miközben maga is fontos ülésidőhöz jutott a versenypályáktól távol töltött téli hónapok után.

Mivel a tesztelés azokra a helyszínekre összpontosít, amelyeken a szezon során versenyek lesznek, a próbák lehetővé tették a Hyundai számára, hogy finomhangolják az Elantra N TCR egyensúlyát az adott pályákra, miközben jobban megértették, hogyan reagál a futómű a különböző beállítások változásaira. A teszt során szerzett információkkal kiegészítik a teljes 2021-es idény során gyűjtött adatokat, így a BRC Hyundai N Squadra Corse bízik benne, hogy már nyitóhétvégétől kezdve a győzelemért harcolhat.

„Nagyon várom az új WTCR – FIA túraautó-világkupa szezont. Én leszek az első számú versenyző a Hyundai-nál, mint a csapat tapasztaltabb pilótája, ami izgalmas számomra, bár ez nem olyan helyzet, amiben korábban gyakran voltam. Mindig úgy érzem, jobban teljesítek, ha nagyobb a felelősségem és nagyobb nyomás nehezedik rám. Gabriele minden bizonnyal hiányozni fog a csapatnak, de szerintem a helyette érkező Mikel az egyik legjobb TCR-pilóta a mezőnyben. Néhány éve ismerem, és bár a csapattársi kapcsolatunk még nagyon új, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan sikeres lesz, mint az enyém és Gabrielé volt az előző szezonokban. Számomra a WTCR bajnoki cím másodszori megnyerése kell, hogy legyen az idei cél. A Hyundai Elantra N TCR egy nagyszerű autó – ezt már tavaly óta tudjuk –, így nincs okunk kételkedni abban, hogy ezt elérhetem” - nyilatkozta Michelisz Norbert.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.04
Megcsinálta a 100 százalékos idényt Bucsi Attila. A M1RA 15 éves autóversenyzője a Swift Cup Europe....
2022.10.04
A vásárlásnál a színre legalább annyira kellene fókuszálni, mint a vezetési élményre vagy az ár-....
2022.10.04
Kazah járműgyártó cégek autó-összeszerelő üzem megnyitásáról tárgyalnak a Toyota japán vállalattal....
2022.10.04
Nem hétköznapi látvány, ahogy a katari herceg begurul a monacoi kaszinóhoz ultraritka Bugatti....
2022.10.04
Újabb balesetet rögzítettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kamerái: az M0-áson egy figyelmetlen....
2022.10.04
Meglepően sok európai országban feszül egymásnak az autóipar és a tűzoltók érdekképviselete.....
2022.10.04
Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és....
2022.10.04
Gyorsítósávon az önvezetés felé – Győrből 5G hálózaton irányították a ZalaZONE tesztpályán....
2022.10.04
Az állattartók többsége rendszeresen utazna kedvencével, de ennek megoldása nem egyszerű - derül ki....
2022.10.04
Baleset miatt nem jár az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között. ..