Pofátlan(tan)ítás

Álruhás vadászat kezdődik az M7-esen a pofátlan autósokra

2021.07.01.

Folytatódik a nagy Pofátlan(TAN)ítás, indul a 2. évad - írja kreszvaltozas.hu, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos honlapja.

Elképesztő, ami az utakon folyik, különösen megdöbbentő a járművezetők viselkedése az autópályákon. A szabálykövető magatartást felülírja az előnyszerzés vágya, így a civil jellegű rendőrautók újra bevetésre indulnak az M7-esen, hogy visszavágják a vadhajtásokat! - fogalmaznak.

A gyorsforgalmi utakon – különös tekintettel az M7 autópályára -, továbbra sem tapasztalható pozitív változás a járművezetők viselkedésében. A jogkövetés sokak számára másodlagos a pillanatnyilag elérhető előnyök mellett, akkor is, ha ezzel balesetveszélyes szituációkat teremtenek és a nyereségük valójában csak percekben mérhető. Erős igény támadt a rendteremtésre, így a szabályosan közlekedő járművezetők biztonságos haladásának a biztosítására a rendőrség civil jellegű kamerás autói a hétvégén az M7-es autópályán indulnak bevetésre.

Elsősorban az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül. 

Július 2-től július 4-ig az M1-M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre, az alábbi menetrend szerint:

Első etap: július 2-án (pénteken) délutáni órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán, az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig, a jobb pályatesten, 3 civil jellegű autóval.

Második etap: július 3-án (szombaton) délelőtti órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán, az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig, a jobb pályatesten, szintén 3 civil jellegű autóval.

Harmadik etap: július 4-én (vasárnap) délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény), szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.

Az ellenőrzés célja az M1-M7 autópálya közös szakaszán és az M7 autópályán várható sűrű forgalomban, esetenként torlódásban a leállósáv használatára vonatkozó szabályokat megszegők kiszűrése, ellenőrzés alá vonása, szankcionálása. Az ellenőrzések során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés.

A felvételekből válogatást készítenek, amelyet megosztanak majd a nyilvánossággal.  Ez lesz a Pofátlan(TAN)ítás második évad első epizódja.

Természetesen ezen időpontokon kívül is lesz rendőri jelenlét az M7-es autópályán - írja kreszvaltozas.hu, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos honlapja.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.29
Hiánypótló akciót indított a TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, mert az 50 ccm.-is ként használt....
2022.09.29
Október 11-től újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a....
2022.09.29
A világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a japán Honda 2025-ig legalább 10 új elektromos....
2022.09.29
Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai mobilitási héthez, így....
2022.09.29
Múlt héten bemutatták a legendás Ford Mustang hetedik generációját, amely 2024-től lesz elérhető a....
2022.09.29
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainál (kgfb) 17 százalékkal nőttek a....
2022.09.29
A Citroën Berlingo külső stíluselemekkel tiszteleg a legendás Kacsa furgonváltozata, a 2CV AU előtt....
2022.09.29
Nagyon népszerű közlekedési eszköz a segédmotoros kerékpár jármű-kategóriába tartozó robogó. Sokan....
2022.09.29
A járvány nagy lökést adott az online autókereskedelmnek és a lendület azóta sem állt meg. Van aki....
2022.09.29
Hetek óta attól hangos a magyar sajtó, hogy a Volkswagen akkumulátorgyárat akar építeni a győri....