A Békéscsabán rendezett 2019. évi Nemzetközi Szárazkolbász Verseny ezüstérmese lett a mezőberényi Kovács Árpád, nem minden előzmény nélkül. Korában háromszor is elhozta az aranyat a családi vállalkozás és ezt azóta senki sem tudta megismételni.
Díjat már korábban is nyert, de csak 2013 eleje óta "főállású" őstermelő és tart disznókat és készít abból kolbász és sok minden mást Pallér Sándor a Békéscsabához közeli Újkígyóson. Piacra nem járnak, viszonteladóknak sem értékesítenek, mégsem...
Minden év októberében megrendezésre kerül egy csodás fesztivál, a Békéscsabai Kolbászfesztivál. A kis család idén is ellátogat erre a nagyon szuper rendezvényre. Tóbiás és Balambér már alig várja, hogy idén is...
Házikolbászt lehet sokféleképpen csinálni, és persze lehet sokféleképpen jó kolbászt készíteni. Ahány ház, annyi szokás, így az igazi csabai összetevőinek aránya is eltérhet. Ám az biztos, hogy Krajcsó Pál hentesmester, a 2000. évi millenniumi Csabai Kolbászfesztivál Fő- és Életmű Díjasa...
Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere a minap elkísérte a Csabai Kolbászfesztivál stábját a DunaTV Kívánságkosár című műsorába, ahol többek között a kolbászkészítés kultúrája, a méltán híres hungarikum történelme, az igazi csabai kolbász legfontosabb összetevői is szóba kerültek. Misi...
A szakácsok is szívesen alkalmazzák a kolbászt, a kolbászhúst különböző ételekbe. Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács elmondta: a kolbászhús számos étel nélkülözhetetlen eleme, az étkeket finomabbá varázsolja, karakteresebbé teszi, színt, ízt ad nekik. Természetesen az...
A Csabai Kolbászfesztivál napjainkra Magyarország és Közép-Kelet Európa egyik legismertebb, leglátogatottabb gasztrokultúrális rendezvénye büszkeségét tovább fokozza, hogy 2013-ban a csabai kolbász hungarikum lett. Ezt követően, 2014-ben a Békés Megyei Értéktár Bizottság megyei értékké...