Volkswagen AG

A Volkswagen megerősítette, az EA 288 jelű EU 5-ös és EU 6-os dízelmotorok nem érintettek

2015.10.27.

A Volkswagen október 22-én megerősítette, hogy az Európai Unión belül forgalmazott, EA 288 típusú dízelmotorral hajtott, Euro 5 és Euro 6 környezetvédelmi besorolású gépkocsik nem érintettek a jelenlegi, dízelmotorok károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos ügyben. Ezekben a járművekben nem működik olyan szoftver, amely nem megengedett üzemmódba váltana át a jogszabályi előírások betartásához. A Volkswagen Csoport Európai Unióban forgalmazott, Euro 5-ös és Euro 6-os dízelmotorral hajtott új járművei megfelelően teljesítik a törvényi előírásokat és környezetvédelmi normákat.

A Volkswagen AG valamennyi országban részletesen áttekinti a dízelmotorok károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos ügyet. A konszern ezenkívül teljes körű megoldás kidolgozására törekszik a mindenkor érvényes normák betartását illetően.

Az alapos vizsgálat során kiderült, hogy az Európai Unióban forgalmazott, Euro 5 normájú, EA 288 típusú motorral ellátott gépkocsikban sem működik olyan szoftver, amely nem megengedett üzemmódba váltana át a törvényi előírások betartásához. Ezt a Volkswagen-csoport által forgalmazott, Euro 6 normájú dízelmotorral felszerelt új gépkocsikkal kapcsolatosan már korábban megerősítették. Tehát mindkét motor teljesíti a törvényi követelményeket és környezetvédelmi normákat.

2015. október 2. óta a www.volkswagen.de/info német weboldalon a Volkswagen minden ügyfele az alvázszám megadásával azonnal ellenőrizheti, hogy az ő járműve érintett-e. Az Audi, a SEAT és a Škoda márkák is hasonló ügyfél tájékoztató weboldalakat hoztak létre az EU országaiban, melyek Magyarországon az október 5-el kezdődő hét óta elérhetőek..

Jelenleg is nagy erőfeszítéssel folyik az intézkedési tervben meghatározott műszaki megoldások kidolgozása. A járművek javítása 2016. januárjától megkezdődik – méghozzá az ügyfelek számára költségmentesen. Jelenleg is folyik az összes érintett modellsorozatra és modellévre vonatkozó intézkedések kidolgozása, amelyeket mielőbb bemutatnak majd az illetékes hatóságoknak. Az ezután következő hetekben és hónapokban a Volkswagen tájékoztatja az érintett járművek üzembentartóit.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.14
Mostanság nem éppen az extravagancia, hanem inkább a puritánság jellemzi a Lada modelleket, de nem....
2022.08.14
Valószínűleg minden sofőr egyik legnagyobb rémálma, hogy menet közben egyszer csak leáll alatta az....
2022.08.14
Németországban található a Spreuerhofstraße Reutlingenben: ez a világ legkeskenyebb utcája – írja a....
2022.08.14
Nemzetközi űrtechnológiai projektben vesznek részt a Debreceni Egyetem (DE) természettudományi és....
2022.08.14
Olajválság, recesszió, stagfláció, háború, koronavírus-járvány ide vagy oda, számos nagyon drága....
2022.08.14
A police.hu szerint egy sávon halad a forgalom Budapest irányába. A Katasztrófavédelem honlapja....
2022.08.14
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Nehéz idők. ..
2022.08.14
Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az....
2022.08.14
Inárcs közelében lassítja a forgalmat a baleset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.08.14
Jól fogadták az utasok a Szeged és Hódmezővásárhely között menetrendszerűen közlekedő....