ICDP

ICDP tavaszi találkozó - Mik az aktuális kutatási eredmények?

2017.04.07.

Az ICDP 2017-es tavaszi találkozója Brüsszelben került megrendezésre, a belga fővárosban gyűltek össze a méltán híres kutató-szervezet tagjai Európa számos országából. Ezúttal is képviseltették magukat az európai autóipar nagyágyúi, gyártóktól kereskedőkön át olajvállalatok és más autóipari szereplők is kíváncsiak voltak, milyen eredményekre jutottak az ICDP kutatói. A rendezvény kifejezetten szűk körű, természetesen csak az ICDP teljes jogú tagjai vehettek részt rajta, így a kelet-közép-európai térségből kizárólag az Autós Nagykoalíció volt jelen.

A találkozó helyszíne a D’leteren galéria volt, amely a névadó család tulajdonában álló autószalon egyik emeletén található. A helyszínválasztás kétségtelenül kifogástalan, hiszen a résztvevők valódi autó-ritkaságok között ismerhették meg a legújabb kutatások eredményeit. ICDP rovatunk következő néhány hónapját elsősorban a találkozón bemutatott témák fogják alakítani, tehát a következőekben az aktuális autóipari kutatások legfontosabb területei mellett rovatunk programját is megismerhetik.
 
A megnyitó előadás az „értékesítés utáni szolgáltatások és kapcsolattartás” méltánytalanul elhanyagolt terület jelentőségét és az abban rejlő lehetőségeket mutatta be. A prezentáló kutatók felméréseik eredményeivel alátámasztva igyekeztek meggyőzni a jelenlevőket, hogy a vásárlókra való fokozott odafigyelés a tranzakció lezárulta után legalább annyira lényeges, mint előtte.
A találkozó helyszíne a D'leteren galéria volt
Közvetlenül ehhez az előadáshoz kapcsolódott az ICDP legfiatalabb kutatói  által tartott prezentáció, amely során igyekeztek rendkívül interaktív módon bemutatni, hogyan kellene kinéznie egy valóban modern kereskedésnek. Egészen meglepő ötleteket mutattak be, amelyeket mi is közölni fogunk a témakört bemutató cikkünkben.
 
Másnap maratoni előadás-sorozat várt a résztvevőkre, amelyet az esti, hosszan elhúzódó kapcsolatépítő vacsora után megfáradt arcok kísértek figyelemmel. Az első előadás leginkább a
kereskedelemben érdekelt jelenlevők számára volt rendkívül érdekes, hiszen az ideális piaci stratégiákról szólt.
A kereskedelmi stratégiák tárgyalása után következett a 2024-es európai autóipar "bemutatása", amit több mint fél éven át tartó kutatás és szimuláció előzött meg. Természetesen be fogunk számolni a szimuláció olykor egészen meglepő következtetéseiről.
 
Közvetlenül ezután következett a hazánk autóiparának szempontjából talán legrelevánsabb előadás, amely során a használtautó-piac lehetőségeit és új, innovatív megoldásokat mutattak be az ICDP szakemberei. Természetesen külön cikkben fogjuk tárgyalni az ott elhangzottakat, amik nem csak kereskedők, hanem használt autójuktól megválni tervező magánszemélyek számára is kifejezetten hasznosak lehetnek.

Ehhez hasonló autócsodák között zajlott a találkozó.
 
Az érdekfeszítő prezentáció után két fiatal autóipari start-up kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Hazánkban még nincsenek jelen, azonban a CarWow és az AutoButler egyaránt a jövő autóiparának fontos szereplője lehet. Természetesen mindkét vállalat az online színtéren tevékenykedik, egészen hasonló alapgondolat által vezérelve. Az autókat értékelő weboldalból indult brit Carwow a vásárló számára legideálisabb ajánlatokat gyűjti össze, biztosítva ezáltal, hogy a vásárló a lehető legjobb ajánlatot adó kereskedőtől vásárolhassa meg a kiválasztott modellt. A francia székhelyű AutoButler szintén ajánlatokat hasonlít össze, azonban a francia applikáció az adott munkára legideálisabb szervizt választja ki a felhasználó számára. Ezek a gyerekcipőben járó vállalatok még hosszú ideig nem lesznek jelen hazánkban, azonban biztosak lehetünk benne, hogy fogunk még hallani róluk, mint a 21. századi autóipar fontos szereplőiről.
 
A következő előadások relevánsabbak voltak Magyarország számára is, hiszen a szervizek és az alkatrész-kereskedelem jövőjét igyekeztek összefoglalni. Fontos kiemelni, hogy ellentétben a legtöbb témakörrel, az alkatrész-kereskedelem területén a magyar piac (legalábbis annak legális szegmense) egyáltalán nincs lemaradva, sőt, néhány kérdésben a nyugati szereplők előtt járunk.
 
Az ICDP kutatói ezúttal is hozták a tőlük megszokott magas színvonalat, a résztvevők rendkívül érdekes és hasznos ismereteket szerezhettek, amiket a következő néhány hónap során olvasóinkkal is megosztunk.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.29
A magyar és a nemzetközi sajtóban egyaránt arról szóltak a hírek, hogy a belső égésű motoroknak....
2022.06.29
A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, egészen 2025-ig, a....
2022.06.29
Miután az ukrán-orosz háború miatt Ukrajnában leállt a Skoda több típusához gyártott kábelkorbácsok....
2022.06.29
A kórházba szállítást követően meghalt a 811-es úton, Bicskénél történt szerdai baleset harmadik....
2022.06.29
Az Autós Nagykoalíció üdvözli, hogy a német kormány előterjesztésére, a magyar kormány teljes....
2022.06.29
Nagyon gyerekcipőben jár még a Cupra márka, így nem meglepő, hogy egyelőre kérdések övezik a....
2022.06.29
-  Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest....
2022.06.29
- A jelenlegi bonyolult, 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló....
2022.06.29
- Uniós forrásokat nyert a Nyugati pályaudvar fejlesztése és nagyon jó minősítést kapott az Európai....
2022.06.29
Hazánkban is megjelent egy szuper-sportkocsikat kölcsönző vállalkozás, ahol többek között Ferrarit....