Toyota Highlander

Új Toyoták New Yorkból

2019.08.29.

Kifejezetten izgalmasnak ígérkezett a Toyota standja a 2019-es New York-i Nemzetközi Autószalonon. Bemutatkozott az új Highlander, a Yaris, színre lépett a Corolla szedán kivitele, illetve a GR Supra is a középpontban állt. Délceg szedánok mindenfelé, illetve V6-os motorok egy olyan vidéken, amit kevésbé sújt az emissziós csapás.

A 2014-es újgenerációt 2017-ben követte egy ráncfelvarrás a Toyota Highlandernél. Éppen jókor dobták piacra a 2020-as évjáratú kivitelt, fiatalosabb és a kor igényeinek megfelelő külsővel-belsővel, már ideje volt. A modell ezredfordulót egy évvel követő megszületése fontos mérföldkő volt a Toyota történelmében, hiszen a 7-8 ülésesek között az elmúlt évekig a legkelendőbbnek bizonyult a Highlander az egyéni vásárlók körében itt az USA-ban.

A recept mit sem változott a 3,5 literes, V6-os motorral a meghajtás terén, ezen csupán finomítottak a mérnökök. A kettős befecskendezés révén körülbelül 300 lóerős az egység. Ennél érdekesebb a hibrid hajtáslánc, amely 2020 februárjától lesz választható: ebben a márka továbbfejlesztett 2,5 literes benzinmotorja dolgozik kiváló hatásfokkal, és a kombinált rendszerteljesítmény 240 lóerő lesz.

Az összkerékhajtást ebben az esetben egy külön hátsó elektromotorral oldják meg, jelentős tömeget és helyet megtakarítva ezzel. A fejedelmi kényelem mellé osztályelső méretű központi kijelző jár 12,3 collal.

Feltűnt New Yorkban az új Yaris, amely egy, a Mazda2 alapjaira épülő tetszetős kisautó lett. A két márka szövetsége egyre kiterjedtebb a gyártás terén is, s most, tessék megnézni, egy körülbelül Toyota-logós Mazdát láthatunk a képeken. :/

A Corolla ferdehátú változatának tavaly nyári bemutatóját követően a New York-i Autószalonon feltűnt a szedán változat is. Érdekessége a hibrid meghajtás kimagasló hatékonysággal – az Egyesült államokban elsőként érhető el a benzines kivitel mellett a hibrid variáns. A világszinten napjainkig több mint 46 millió eladott példánnyal büszkélkedő Corolla nemcsak alapjaiban újult meg – lökhárítótól lökhárítóig, küszöbtől tetőig -, de továbbra is magában hordozza azokat plusz és hamisítatlan értékeket, amelyekre Női szemmel című rovatunk írása világít rá legjobban.

A Gazoo Racing Supra 20 év után az első Supra a kontinensen. Az első 1500, Launch Edition névre keresztelt példányokat 55 ezer dolláros áron kínálják az Államokbeli gyűjtőknek és rajongóknak. A fapaddal együtt kettő felszereltségi szintet számláló Supra egyébként 50-54 ezer dollárba kerül idekint. A 340 lóerős, kétszemélyes, négykerekű élményforrásról részletesebb technikai információ itt érhető el.

Noha sokan nem elégedetlenek a külső dizájnnal vagy éppen panaszkodnak a túlzott BMW stílust idéző belső miatt, vagy a Z4-estől egy az egyben átvett motor-váltó okán, vitathatatlan, hogy a márka sportosság felé való nyitása nélkülözhetetlen a világpiaci autóértékesítés fenntartható növekedésért. Vagyis a Toyota a jól bevált hibrid vérvonala mellett mostantól igyekszik újabb közönség felé nyitni erősebb példányaival, jó eséllyel nagyot kaszálva a kor egyre inkább sportosságot előtérbe helyező felhasználói magatartását/választását figyelembevéve - mindezt kezdve a Suprával, de szépen jönnek a Yaris és Corolla ínyencségei is.

Amíg Európában komoly élet-halál harcot vív több középméretű szedán is a még mindig egyre tovább fokozódó SUV-őrület napjaiban, az USA-ban továbbra is jól teljesítenek a szedánok, így például a Camry igen tetszetős új szériája vagy éppen a Lexus-okat tudásban és dizájnban egy az egyben megidéző Avalon is.

A standon természetesen helyet kapott a RAV4 is, amely idén érkezett meg a magyar márkakereskedésekbe.

Kövess minket továbbra is a 2019-es New York-i Nemzetközi Autószalon érdekességeiért!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.25
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Németh Kálmán gyémántdiplomás okleveles....
2023.09.25
A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig. ..
2023.09.25
A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi....
2023.09.25
Jövőre új autópálya matrica kategóriát vezetnek be Ausztriában: az egynapos matricát, amelynek ára....
2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....